СУКОБ ЗБОГ СРБИЈЕ – НОВИНАР ПОКУШАО ДА НАПАДНЕ СРБИЈУ У СКОПЉУ: Лавров му брутално одговорио

СУКОБ ЗБОГ СРБИЈЕ – НОВИНАР ПОКУШАО ДА НАПАДНЕ СРБИЈУ У СКОПЉУ: Лавров му брутално одговорио

1 децембра 2023

ВАШИНГТОН је прекорио Србију након што је у септембру прошле године потписала са Москвом план консултација између министарстава спољних послова две земље иако се не ради ни о каквом „усклађивању политике“, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

На прес-конференцији у Скопљу један од новинара је питао Лаврова „да ли Русија даје инструкције Србији по питању дестабилизације Балкана“.Том приликом је поменуо споразум који су у септембру прошле године потписали тадашњи министар спољних послова Србије Никола Селаковић и шеф руске дипломатије, тврдећи да се ради о „усклађивању спољне политике две земље“.

Међутим, Лавров је одбацио те наводе.

– Довели су вас у велику заблуду. Са министром Селаковићем у Њујорку смо потписали план консултација између министарстава спољних послова где пише: јануар – састају се шефови одељења који се баве европском сарадњом; март – састају се руководиоци који се баве Средоземним морем и тако даље – рекао је Лавров.

Он је навео да то није координација политике.

– Знам да након потписивања тог плана консултација тада нико ништа није скривао. Тамо су били и српски и руски новинари који су снимали потписивање тог плана. Међутим, из Вашингтона је одмах уследио прекор. Србима су рекли: „како сте се усудили да потписујете план консултација са Русијом која је агресор“ – казао је Лавров.

Подсетимо, министар спољних послова Србије Никола Селаковић у Њујорку потписао је у септембру прошле године са руским министром спољних послова Сергејем Лавровом „План консултација између министарстава спољних послова Србије и Русије за период 2023-2024, због којих је Србија била под жестоким нападима.

Документ садржи четири стране и, како и само име документа каже, реч је о распореду састанака током 2023. и 2024. године.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Velika Metla says:

    ЈЕДИНИ агресор и терориста на свету је сатанистичка америка. И то зна свако ко траву не пасе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u