СУКОБ ЗБОГ СРБИЈЕ – НОВИНАР ПОКУШАО ДА НАПАДНЕ СРБИЈУ У СКОПЉУ: Лавров му брутално одговорио

SUKOB ZBOG SRBIJE – NOVINAR POKUŠAO DA NAPADNE SRBIJU U SKOPLJU: Lavrov mu brutalno odgovorio

1 decembra 2023

VAŠINGTON je prekorio Srbiju nakon što je u septembru prošle godine potpisala sa Moskvom plan konsultacija između ministarstava spoljnih poslova dve zemlje iako se ne radi ni o kakvom „usklađivanju politike“, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Na pres-konferenciji u Skoplju jedan od novinara je pitao Lavrova „da li Rusija daje instrukcije Srbiji po pitanju destabilizacije Balkana“.Tom prilikom je pomenuo sporazum koji su u septembru prošle godine potpisali tadašnji ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i šef ruske diplomatije, tvrdeći da se radi o „usklađivanju spoljne politike dve zemlje“.

Međutim, Lavrov je odbacio te navode.

– Doveli su vas u veliku zabludu. Sa ministrom Selakovićem u Njujorku smo potpisali plan konsultacija između ministarstava spoljnih poslova gde piše: januar – sastaju se šefovi odeljenja koji se bave evropskom saradnjom; mart – sastaju se rukovodioci koji se bave Sredozemnim morem i tako dalje – rekao je Lavrov.

On je naveo da to nije koordinacija politike.

– Znam da nakon potpisivanja tog plana konsultacija tada niko ništa nije skrivao. Tamo su bili i srpski i ruski novinari koji su snimali potpisivanje tog plana. Međutim, iz Vašingtona je odmah usledio prekor. Srbima su rekli: „kako ste se usudili da potpisujete plan konsultacija sa Rusijom koja je agresor“ – kazao je Lavrov.

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković u Njujorku potpisao je u septembru prošle godine sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom „Plan konsultacija između ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije za period 2023-2024, zbog kojih je Srbija bila pod žestokim napadima.

Dokument sadrži četiri strane i, kako i samo ime dokumenta kaže, reč je o rasporedu sastanaka tokom 2023. i 2024. godine.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    JEDINI agresor i terorista na svetu je satanistička amerika. I to zna svako ko travu ne pase.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *