SUKOBI MEĐU ZLOČINCIMA: Uhapšeni teroristi izjavili da su u Siriju i Irak išli na poziv kosovskog ministra

SUKOBI MEĐU ZLOČINCIMA: Uhapšeni teroristi izjavili da su u Siriju i Irak išli na poziv kosovskog ministra

12 avgusta 2014

enver--hodzaj_620x0U improvizovanom sudu u Prištini, u Kinu ABC koji štite policijske snage, danas je počelo saslušanje 40 Albanaca, osumnjičenih da su učestvovali u borbama u Siriji i Iraku i podržavali terorističke organizacije.

Kako saznaje najčitaniji portal koha.net iz izvora unutar improvizovanog suda, nekoliko privedenih se pred tužiocem izjasnilo da su išli u Siriji nakon poziva kosovskog ministra spoljnih poslova Envera Hodžaja da se pomogne opozicionim snagama u toj zemlji.

„Nekoliko osumnjičenih je reklo da su otišli u Siriji nakon poziva ministra spoljnih poslova vlade Kosova Envera Hodžaja da se pomogne opozicionim snagama u Siriji“, kazao je portalu novinar Mefail Bajkinovci, koji prati saslušanja osumnjičenih.

Prema navodima prištinskih medija, samo četvoro od 40 uhapšenih je priznalo da su učestvovali u borbama u Siriji.

Mediji podsećaju da je Hodžaj u aprilu 2012. godine u zgradi kosovske vlade rekao da će „Vlada Kosova još više podržati opoziciju u Siriji“.

„Mi smo zabrinuti stanjem masovnog kršenja ljudskih prava u Siriji i zaintersovani smo da u buducnosti na neki način podržimo i financijski opoziciju u Siriji i da svaki zahtev koji ima opozicija Sirije, unutar naših relanih mogućnosti, podržavamo…“, rekao je Hodžaj 2012. tokom posete Kosovu delegacije sirijske opozicije.

Kosovska policija je juče ujutru uhapsila 40 osoba širom Kosova, koje su osumnjičene da su učestvovale u borbama u Siriji i Iraku i da su podržavali terorističke organizacije.

Uhapšene su osobe su iz Prištine, Peći, Gnjilana, Uroševca, Prizrena i Kosovske Mitrovice, a osumnjičeni su lišeni slobode nakon procene da njihovo delovanje ugrožava nacionalnu bezbednost i zaštitu ustavnog poretka.

KOMENTARI2 komentara

  1. marko says:

    Vrana vrani oci ne vadi

  2. života says:

    Šta ima veze,tamo je trebalo rušiti Asada, po volji onog iz BELAJ KUĆE< a sada treba te koji su po volji tog iz Belaj kuće taj isti da bombarduje, jer su ekstremisti. Pa i ovi sa KiM su po volji svog iz uprave ištamo a sada ih ta ista uprava proganja. Ko im je kriv kad ne vide da su samo sreedstvo i kod onog iz Belaj kuće i kod ovog koji je di juče ubijao Srbe a sada neka funkcija. li

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *