СУЛЕЈМАН УГЉАНИН НАСТАВЉА ДА ПОНИЖАВА И ВРЕЂА СРБИЈУ: Свако новорођенче у Србији биће геноцидно!

SULEJMAN UGLJANIN NASTAVLJA DA PONIŽAVA I VREĐA SRBIJU: Svako novorođenče u Srbiji biće genocidno!

29 jula 2015

pol-sulejman ugljaninLider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je da će ukoliko Skupština Srbije ne usvoji Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici svako dete rođeno u Srbiji biti saučesnik u tom zločinu.

On je na konferenciji za novinare povodom 25 godina osnivanja SDA Sandžaka najviše govorio o Rezoluciji koju je njihov poslanički klub, uz podršku nekoliko poslanika, predložio srpskom parlamentu na usvajanje.

– Oni koje je birao narod odgovorni su danas da usvoje rezoluciju kojom će skinuti odgovornost sa svih budućih generacija u čije ime je učinjen genocid. Ako se to ne učini, onda će svako dete samim rođenjem u Srbiji biti saučesnik u genocidu nad Bošnjacima – izjavio je Ugljanin.

Predsednik SDA Sandžaka opet je ponovio da će neusvajanjem tog dokumenta država poslati poruku “svim nacionalistima koje štite srpska policija i vojska” da se genocid isplati.

– Sve to za nas predstavlja opasnost, jer će ti zločinci u Bošnjacima videti strano telo koje treba ukloniti sa ovih prostora, a Bošnjaci u vojsku i policiju gledati kao preteću oružanu silu i opasnost po život – ponovio je Ugljanin.

On je dodao i da je usvajanje Rezolucije od krucijalnog značaja za budućnost Bošnjaka u Srbiji.

– Njenim izglasavanjem država bi pružila ruku Bošnjacima i pokazala im da imaju sigurnu budućnost i perspektivu, kao i svi drugi građani Srbije. Ako se Rezolucija ne usvoji, nastavlja se sve po starom, a Bošnjacima poručuje da za njih nema perpspektive u ovoj zemlji – rekao je Ugljanin i dodao da će o potezima SDA Sandžaka ukoliko njihova Rezolucija ne prođe, razmišljati otom-potom.

Povodom obeležavanja četvrt veka stranke na čijem čelu je od njenog formiranja, 29. jula 1990. godine, Ugljanin je rekao da je SDA Sandžaka za sve to vreme bila legitimni i legalni predstavnik Bošnjaka i zaštitnik njihovih prava u Srbiji.

KOMENTARI4 komentara

 1. ***** says:

  Nestacete go*na balijska,ja sto vi reko...pih pas vam mater zlocinacku,lazljivu...pogan,nesoju...PIH

 2. Nikola says:

  Vama je ruka bila pruzana vise puta,Ali vi ste uvek odabirali drugu stranu. Sikter

 3. nemanja says:

  e ljudi ovog definitivno treba skloniti iz ovog zivota, ko toliko pljuje po svojoj zemlji ne zasluzuje je i ja necu da mopj poreski novac ide njemu kroz platu u dzep.treba doneti zakon da ko govori ruzno o drzavi ne moze ocekivati nista od te drzave pa nek onda sere, a da imamo sluzbu bezbednosti kakva dolikuje odavno bi ga pojeo mrak,demokratski mrak

 4. Radomir says:

  Ovo je van pameti.da je tako neko od americkih diplomata rekao u njihovom parlamentu odmah bi bio smenjen ili bilo gde na zapadu treba hitro reagovati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *