СУЛЕЈМАНИЈЕВА ЋЕРКА ПОРУЧИЛА: „Луди Трампе, немој да мислиш да је све завршено! Чекају вас црни дани!“

SULEJMANIJEVA ĆERKA PORUČILA: „Ludi Trampe, nemoj da misliš da je sve završeno! Čekaju vas crni dani!“

6 januara 2020

Zeinab, ćerka ubijenog iranskog generala Kasema Sulejmanija, na sahrani svog oca upozorila je Sjedinjene Američke Države i Izrael na posledice, prenosi iranska državna televizija.

„Ludi Trampe, nemoj da misliš da je sve završeno smrću moga oca“, rekla je Zeinab.Ona je dodala da će „mučeništvo“ njenog oca doneti „crne dane“ Sjedinjenim Američkim Državama i Izraelu.

„Porodice američkih vojnika na Bliskom istoku provešće dane čekajući smrt svoje dece“, rekla je ona, obraćajući se povorci od više stotina hiljada ljudi, prenosi AP.

Takođe, iranski general Ismail Gani, koji je zamenio Sulejmanija na čelu elitnih jedinica „Kuds“, obećao je osvetu u intervjuu za iransku državnu televiziju.

„Svemogući Bog je obećao da će se osvetiti, a Bog je glavni osvetnik. Akcije će svakako biti preduzete“, rekao je Gani u vreme kada je Teheran odustao od preostalih ograničenja nuklearnog sporazuma sa svetskim silama u odgovoru na ubistvo generala.

U ponedeljak je u Teheranu počela ceremonija ispraćaja generala Korpusa Čuvara Islamske revolucije Kasema Sulejmanija, koji je poginuo u američkom vazdušnom napadu u Bagdadu.

Ubistvo generala Kasema Sulejmanija

U noći 3. januara Sjedinjene Američke Države izvele su operaciju kod Međunarodnog aerodroma u Bagdadu protiv komandanta elitne jedinice iranske vojske specijalnih snaga „Kuds“ generala Kasema Sulejmanija i zamenika komandanta iračke šiitske ustaničke vojske Abu Mahdija el Muhandisa, koje Vašington smatra umešanim u organizaciju napada na američku ambasadu u Bagdadu 31. decembra 2019. godine.

Vrhovni vođa Irana Ali Hamnei obećao je da će se osvetiti Sjedinjenim Američkim Državama za Sulejmanijevu smrt. Američki predsednik Donald Tramp obećao je nakon toga da će naneti „brz i snažan udar“ na 52 cilja u Iranu ako Amerikanci budu napadnuti.

Svetska zajednica pozvala je Sjedinjene Američke Države i Iran na uzdržanost.

Ministarstvo spoljnih poslova Iraka nazvalo je operaciju protiv Sulejmanija narušavanjem suvereniteta zemlje.

Iran se obratio Savetu bezbednosti UN. Osim toga, Teheran je obećao da će izvesti napade na američke vojne objekte.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije kritikovalo je akcije Sjedinjenih Američkih Država i nazvalo ih avanturističkim korakom.

KOMENTARI3 komentara

  1. Kulak says:

    Imao je on i neke prijatelje.....

  2. Miraš says:

    Sve otvorenije i ogoljenije dolazi do izražaja povezanost SAD sa ISIS-om a sa zajedničkim osnovnim ciljem da pravi vlasnici Amerike trajno osvoje Irak i Siriju. Sulejmani im je smetao najpre zbog vojne pomoći koju su Iranci pružili napadnutoj Siriji, a zatim je vlasnike Amerike uhvatila panika da isto to Sulejmani može da uradi i za Irak. Time bi pozicije svetske velesile bile poljuljane. Gordi i sujetni Tramp radje je primenio prekomernu i nepravednu silu, i javno se prikazao celom svetu kao lažov, podla kukavica i otvoreni ubica, nego da dozvoli uzmicanje SAD-a i to sa tudje teritorije. "Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom".

  3. milorad2 says:

    Isis i USA su jedna te ista organizacija.Ovim atentatom USA su izgubili državni LEGITIMITET,oni su izgubili državnost i sve što iz tog proizilazi u medjunearonim odnosima.Jer ko se ne pridržava zakona postaje ODMETNIK.USA su sada upravo odmetnuta oligarhijska diktatura i uskoro će krenuti da pljačkaju svetski finansijski sistem koji trenutno oni kontrolišu, mafija će zagrabiti za tudjim parama naivaca koji misle da imaju posla sa zakonitom i uredjenom medjunarodno priznatom državom.Oni su izgubili sve te prerogative i sada je samo pitanje vremena kada će organizovana koalicija da se formira protiv odbegle i nekontrolisane države sa nuk. oružjem.Rat sa iranom je neminovan i taj rat će biti uvod u GRADJANSKI rat u USA, sad je to neminovan ishod mafijaške politike koja se vodi u vašingtonu.TEŠKO amerikancima biće to GROZNO krvoporliće tamo, ni holivud to nije mogao da zamisli u najcrnjim hororima.Tramp je ovim udarom rasturio kompletan tajni plan američke države i senci ne samo na bliskom istoku nego i u celom svetu. Oni će zato da pokušaju nasilno svrgavanje i to će biti uvod u vanredno stanje i posledičnop tome gradjaanski rat, i to ORUŽANI sukob velikih razmera izmedju finansijskih oligarhija koje se kolju za apsolutnu vlast nad USA u ovom momentu.Pošto su se dugo ložili u vašingtonu da su oni naslednici rimske imperije , vreme je da saznaju i za gradnjaske i dinastičke ratove koji su i srušili tu imperiju. To su bili ratovi sa kompletnim legijama i kompletnom rimskom vojnom moći koja se okrenula protiv same sebe, što je na kraju i dovelo da pada te imperije.Izgleda da su taj deo iz istorijskih knjiga preskočili da pročitaju."Pad rimske imperije je izazvao ogroman uzdah olakšanja i radost u celom poznatom svetu"--to je napisao toma akvinski u ranom srednjem veku, a ne može se reći da čovek nije bio upućen u stvari i savremenik te propasti, i isto tako će pad američke imperije bit propraćen sa uzdahom olakšanja i radosti u CELOM svetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *