СУЛУДЕ ТВРДЊЕ ГЕНЕРАЛА ЈНА: Руси су разбили Југославију!

SULUDE TVRDNJE GENERALA JNA: Rusi su razbili Jugoslaviju!

21 avgusta 2015

svet-raspad-sfrj_620x0„KGB je rasturio Jugoslaviju iz osvete Zapadu zbog rasturanja SSSR-a, a Dodika je odabrao da dokrajči ideju suživota naroda na Balkanu!“, stoji u uvodu teksta na portalu The Bosnia Times čiji logotip je kopija čuvenog Njujork Tajmsa, prigodno obojena zelenom.

U tekstu baziranom na knjizi nekadašnjeg generala, a sada crnogorskog kolumniste i pisca, Blagoja Grahovca „Glasovi iz gluve sobe“, tvrdi se da je Jugoslavija bila „trn u oku“ bivšem SSSR-u.

Kako se dalje navodi u citatu ove knjige, među svim narodima bivše Jugoslavije KGB-ovci su pronašli mlade ljude sa bolesnim političkim ambicijama i nezajažljiovm pohlepom za novcem i spojili ih sa vojnim i državnim obaveštajnim službama, (koje su, naravno, bile pod potpunom kontrolom KGB-a), a spojili su ih i sa vođama kriminalnih klanova iz čitave zemlje.

Pročitajte još:

KONAČNO ISTINA: Sve laži i podmetačine u vezi raspada i rata u bivšoj SFRJ

Evo kako je Bžežinski još 1977. godine isplanirao razbijanje SFRJ

„Miloševića i Tuđmana su odabrali za nacionalne lidere, a u njihovim psihološkim profilima prepoznali su nagon za ličnom moći u vladanju i moći državnog novca, koji im je bio na raspolaganju. Tako je nastala prava politička mafija – Banditosi”, piše general Blagoje Grahovac u svojoj knjizi, a prenosi bosanski „Tajms“.

Verovatno ne znajući da KGB više ne postoji, Grahovac nastavlja svoje „zanimljive“ uvide u vojno-politički vrh bivših jugoslovenskih republika, tvrdnjama da su vojne i državne službe na ovim prostorima „i dan-danas (kao i decenijama unazad) pod kontrolom KGB-a“.

Ne odustajući ipak od „partizanskog“ rečnika, u svojoj knjizi on dalje navodi da „pravoslavna crkva ima svog vrhovnog komandanta u Moskvi“, a da političari javno promovišu evropsku ili evroatlansku priču, dok ustvari drugačije misle.

Neznano na koji način, Grahovac je takođe došao do zaključka da su Rusi krivi i za širenje neoliberalizma „koji je postao planetarna pogibelj“, što im je i omogućilo takvo subverzivno delovanje na ovim prostorima.

Nakon na brzinu povađenih citata iz, verujemo ovakvim „biserima“ prepune knjige, bosanski „Tajms“ dolazi do sledećeg zaključka: „Vrlo lako je uočiti portret i psihoprofil Milorada Dodika i prepoznati u njegovoj politici podudarnost političkih ciljeva, te metode delovanja KGB-a na ovim prostorima“.

Prema mišljenju autora teksta, naverovatnije je da je KGB odabrao Dodika da svojom „separatističkom politikom“ dokrajči ideju suživota na Balkanu.

„Ova politika nema drugog motiva osim osvete Zapadu za rasturanje SSSR-a, što je iracionalna politika u kontekstu nacionalnih interesa Srba u BiH i na Balkanu“, zaključuje autor „zelenog Tajmsa“.

(Pravda.rs)

KOMENTARI14 komentara

 1. miroslav says:

  Gluposti.Dajte nesto pametnije.

 2. rastko says:

  GRAHOVAC JE SRETAN COVEK.KADA MU ODGOVARA ON JE CRNOGORAC,PA ONDA SRBIN PA ONDA JUGOSLOVEN I TD. TO NE MOZE SVAKO. POSLE PROCITANE NJEGOVE KNJIGE SE SHVATA U KAKVIM RUKAMA JE BILA CELA JUGOSLAVIJA A POSEBNO SRBIJA DA LI JE MOGUCE DA GENERAL GRAHOVAC NE ZNA DA RUSIJOM NE VLADAJU RUSI A DA JE ODLUKA ZA AKTIVIRANJE PLANOVA O RASPADU JUGOSLAVIJE DONETA NA TAJNOM SASTANKU HELMUTA KOLA KOJI NIJE NEMAC I MIHAJLA GORBACEVA KOJI NIJE RUS 1989 GODINE U SVAJCARSKOJ. JADAN JE GENERAL KOJI VOLI NATO! S POSTOVANJEM.

 3. Dule says:

  Pa Milo ce mu ukinuti penziju ako prica drugacije! A Boga mi, nama je VEOMA poznat taj crnogosrki obraz.

 4. Ranko-Banja Luka says:

  Fuj, kakav ustaša.. odvratni su ti otpadnici, koji prodaju vjeru za večeru..

 5. Steva says:

  Ne zeli nikoga da vredjam ali ovaj nije pri zdravoj pameti ili pise po necijem diktatu.

 6. Momčilo says:

  Draga braćo, pa to je samo jedan popišanac. Njegov obraz deblji je od zimske gume. Znam da su izrodi spremni ići nisko, ali da će se usuditi ovakvu glupost izvaliti... dakle, njima je definitivno cilj zavaditi srpski i ruski bratski narod. Trebalo bi tog smrada priupitati sa koliko nula se piše cifra u sotonskim dolarima, koju dobiva za ovaj paraobavještajni pamflet... smeće ustaško!

 7. Kole says:

  Ti generali JNA su znali samo za svinjske polutke,Cavtat,Mitrovac na Tari itd...

 8. LASER says:

  Jado,gdje si ti učio škole,nemoj nam ni reći koliko si plaćen za ovo lupetanje ovdje...

 9. Boban says:

  Da li je moguće da je JNA držala ovakve ljude a da ih nije vodila na sistematske kpreglede?

 10. Danilo says:

  @Dule... ne lupetaj taj izrod je Srbin,a ne Crnogorac,kako ti kazes. Prvo se informisi,pa onda pljuj. To sto je trenutno kod Mila,ne znaci da je crnogorac.Bio je i u Bosni,treba li da znaci da je Bosanac.Ovaj govnar je po potrebi slovenac,hrvat,jugosloven...i bice bilo sta,sto mu donosi debeli svotak prljavih i krvavih novcanica.

 11. Vanja says:

  Cega se sve sluze ti glupavi Ameri da bi potisnuli ruski uticaj sa Balkana !

 12. Dunja says:

  Deda pokušava da kao američki i engleski agent uveća generalsku penziju, "težak" je život u Beogradu sa 1.000 evra generalske penzije....čovek od blata....

 13. Drago Bricelj says:

  Mason, Lagoje Natovac.

 14. skeptik says:

  Slucajno veceras saznadoh za ovog, ne mogu da shvatim kako Ruse optuzuje za raspad Jugoslavije, kao i za neoliberalizam. Ocito pokusava sprati ljagu sa zapadnjaka i iluminata. Da li je stvarno kao sto Drago rece mason,ali ako jeste ne shvatam zasto je maknut iz Dejtonskih pregovara,iako i u to sada sumnjam,za sat i 40 moglo se svasta uraditi. A na ovom snimku se vidi kako neke stvari nece uporno da odgovori,vrda li vrda,jako sumnjivo a ja blesan kanio kupiti njegovu knjigu, vise ne jer sam jako sumnjicav... http://www.youtube.com/watch?v=lGpvtWtc7Ws&feature=youtube_gdata_player

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *