СУМЊИВО: Ко је и зашто пустио бомбаша самоубицу из затвора пре месец дана?

SUMNJIVO: Ko je i zašto pustio bombaša samoubicu iz zatvora pre mesec dana?

17 novembra 2015

380879_img650x420_img650x420_cropAhmed el Muhamed, jedan od terorista koji je izveo napad u Parizu, bio je uhapšen 20. oktobra pri pokušaju ulaza u tunel Lamanš koji spaja Francusku i Veliku Britaniju, tvrde za „Politiku” u MUP-u Srbije, pozivajući se na podatke dobijene preko Interpola.

Francuska policija je posredstvom Interpola zatražila podatke od svih ostalih zemalja, među kojima je i policija Srbije, o osobi Ahmed el Muhamed. U dopisu Interpola, tvrde u MUP-u, piše da je ta osoba bila uhapšena pri pokušaju ulaska u Veliku Britaniju i da se predstavila kao Ahmed Muhamed koji je rođen 1. januara 1990. godine. Pretpostavlja se da je reč o bombašu samoubici koji se razneo eksplozivom nedaleko od stadiona Francuska u petak uveče.

Iz policije Srbije odgovoreno je da je ukupno osam osoba sa istim imenom ušlo u našu zemlju, od kojih su petorica iz Sirije, a trojica iz Iraka.

Sudeći po podacima sa sajta solidarnost sa imigrantima u Kaleu, koji prati dešavanja u izbegličkom kampu nadomak Lamanša odakle izbeglice pokušavaju da pređu u Veliku Britaniju, za dan 20. oktobar se navodi da je uhapšeno ukupno 50 osoba poreklom iz Sirije. Oni su dva dana kasnije prevezeni u Nim, posle u Tuluz, pa na kraju u Pariz. Sudeći po tim podacima, francuska policija je Ahmeda Muhameda prebacila do glavnog grada Francuske gde je mesec dana kasnije učestvovao u terorističkim napadima.

Podsetimo, Ahmed el Muhamed je ušao u Srbiju 7. oktobra ove godine iz Makedonije. Dan kasnije je otišao u Hrvatsku. Osoba sa istim pasošem i istim podacima je stigla u Srbiju i 14. novembra. MUP Srbije u tome nije primetio ništa neobično sve do ove subote.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *