СУРОВА ИСТИНА о Ани Брнабић

SUROVA ISTINA o Ani Brnabić

18 jula 2017

Pokret slobodnih građana ocenjuje da se u zemlji ozbiljno nagomilavaju problemi i da Vlada na čelu sa Anom Brnabić ne pokazuje ni kapacitet ni volju da ih rešava i obezbedi normalan život i poštovanje zakona.

Opravdani radnički i drugi protesti vode opštenarodnom nezadovoljstvu za koje vlast optužuje opoziciju i obračunava se s njom, a ljude drži u strahu od još goreg stanja.

Pokret poziva Anu Brnabić da počne da se ponaša kao predsednica Vlade; da stane u zaštitu prava radnika i rukovodi se zakonom, a ne koorporativnim interesima; da odmah, kao prvi korak, zameni najnesposobnije i najnestručnije ministre – dr Nebojšu Stefanovića i Aleksandra Vulina, da smanji neracionalno velik i preskup broj ministara i državnih sekretara, uvede red u javna preduzeća i tako priliku koju je nezasluženo dobila počne da koristi za Srbiju, a ne za svoj CV (biografiju).

Pokret slobodnih građana traži od Vlade da prekine medijski mrak u Srbiji, posebno na nacionalnim frekvencijama; da prestane da na najvažnije državne funkcije postavlja partijske aparatčike i da skloni nesposobne i opasne kadrove kako bi se do narednih izbora, na kojima će ova vlasti biti smenjena, izbegao potpuni društveni i državni kolaps.

Pokret takođe podseća da predstave za javnost poput hapšenja 360 nepovezanih ljudi odjednom ne mogu da zamene plate, lekove, hranu, ljudsku bezbednost, normalan rad institucija, informisanje, vladavinu prava i pravnu sigurnost. Ana Brnabić za sada ne pokazuje ni autoritet ni znanje potrebno da vodi Vladu, a u Vladi nema jedinstva, iskrenosti i stručnosti koje su potrebne da bi se vodila državna politika, što je njen ustavni zadatak.

KOMENTARI3 komentara

  1. Pero Joksimovic says:

    ...I da ukine penzije kao relikt ubijenog socijalizma. PS: Ljubi je (ga) deda Jelisije i deda Itibije.

  2. Baraba says:

    Ovaj pokret zivi u zabludi ako misli da ce nesto promeniti, ako hoces nesto da promenis pusku u ruke pa u shumu ko jos sheta ulicom...???

  3. ALEKSANDRA says:

    jel ovo četnički pokret, šta lupaju kao IDIOTI koga oni predstavljaju - DEBILI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *