СУРОВА ПОРУKА руског војног експерта: “То што сте замислили против Русије је чиста фантазија”…

SUROVA PORUKA ruskog vojnog eksperta: “To što ste zamislili protiv Rusije je čista fantazija”…

24 maja 2021

Vojni analitičar Viktor Baranec pozvao je zapadne novinare da ne precenjuju mogućnosti Severnoatlantske alijanse. Rusija ima čime da iznenadi potencijalnog protivnika.

Baranec objasnio kako će se završiti operacija NATO-a za zauzimanje Krima od strane američkih specijalnih snaga.Pre nekoliko dana, na stranicama nemačkog izdanja Business Insider objavljen je članak u kojem je autor predložio rešenje za nasilno zauzimanje Krima.

Novinar Stavros Atlamazoglu priznao je da je tokom svog boravka u Rusiji poluostrvo postalo prava „neosvojiva tvrđava“ sposobna da izdrži opsadu i odbije svaki neprijateljski napad. Shvativši da frontalni napad neće doneti rezultate, poziva da se deluje suptilnije.

Govorimo o upotrebi specijalnih snaga. Atlamazogluov plan je jednostavan – američke specijalne snage, uz podršku vojnih zemalja crnomorskog regiona, izvršavaju prikriveno iskrcavanje na Krim, onemogućavaju ključne vojne objekte i time „otvaraju vrata“ glavnim snagama NATO-a, koje vrše preuzimanje kontrole nad poluostrvom.

Vojni stručnjak Viktor Baranec smatra da je takav scenario čista fantazija. Primetio je da je danas Krim, zajedno sa Kalinjingradskom regijom, najzaštićeniji region Rusije. Istovremeno, vojna ruska komanda predvidela je niz opcija za napad na poluostrvo i preduzela odgovarajuće mere.

„I niko na krimskoj obali (pa čak ni na udaljenim prilazima) neće sresti NATO-ove specijalne snage – otići će u pakao koji su za njih uredile protivdiverzantske snage Crnomorske flote. Krim bi mogao da postane idealno groblje za one strance koji nameravaju da ga zauzmu“, napisao je Baranec.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI7 komentara

 1. M says:

  Ti specijalci koji misle to učiniti na Krimu i Kalinjingrada,neka prvo to preživljavanje te situacije dobro utreniraju doma,uskačući u mašine za mljevenje mesa jer to je isto,pa ako to savladaju onda su spremni!Inače će čuvene foke završiti u konzervama,odnosno metalnim sanducima!

 2. M says:

  ...a i da uspiju,što misle da će biti Ruski odgovor?!?Ako USA-NATO napadne-zauzme Krim i Kalinjingradsku oblast,odnosno dijelove teritorija koje Rusija smatra svojima!?!Pa,za razliku od USA-NATO experata,ja mislim da bi onda Rusija A-raketama itd. gađala direktno odgovorne države,a to znači kompletan NATO i USA,u recipročnoj mjeri,ili više,pogotovo neke!Mislim da su se USA-NATO planeri malo zaigrali i prekombinirali!Ili je to samo gruba šala-ispipavanje terena za nešto puno veće!?!

 3. Triglav says:

  pa šta žele ovi zapadnjaci? granice rusije su otvorene, svako može naučiti ruski i dobiti državljanstvo te parcelu 1 ha u sibiru. što ne koriste priliku? više žele da uguraju svet u rat i zarade na masovnoj destrukciji?

 4. M says:

  ...iako je istina da USA-NATO ima vrhunski uvježbane i opremljene specijalce,ali čak i da uspiju to...napravili bi zapravo neprobavljivu provokaciju-čin za Ruse,čiji bi odgovor vjerovatno bio neprobavljivili teško probavljiv za USA-NATO,a kojeg bi Rusi vjerovatno direktno vojno udarili po njihovom tlu jednako žestoko ili vjerovatno jače,puno jače,pogotovo neke!

 5. ostrogorski says:

  E, stupid Ameri. Opcija "Trojanski konj" je davno kompromitovana. Možda uspe "Trojanski magarac". Ali sigurno vas čeka ona:"Mačak oko vrele kaše".

 6. Za Srbiju says:

  "...prikriveno iskrcavanje na Krima ..." Bolji vic nisam čuo.

 7. Beli Orao says:

  Ako im je to stručnjak za osvajanje Krima onda je na pravom mjestu , treba ga postaviti za glavnog komandujećeg tih specijalnih ami snaga !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *