ШУШКАЛО СЕ А САДА ЈЕ ПРИКАЗАН: Ево какав је генијални систем Иран купио од Русије! Са њим ратовање неће бити исто! (ВИДЕО)

ŠUŠKALO SE A SADA JE PRIKAZAN: Evo kakav je genijalni sistem Iran kupio od Rusije! Sa njim ratovanje neće biti isto! (VIDEO)

4 avgusta 2019

Na Tviteru se pojavio snimak novog sistema za elektronsko ratovanje koji je snimljen u Iranu. U pitanju je sistem R-330Zh “Zhitel” i ovo je prvo javno pojavljivanje ovog sistema.

U javnosti su se pojavile informacije da je iransko Ministarstvo odbrane kupilo ovaj sistem od Rusije ranije ove godine. Ipak, do 1. avgusta kada je video snimljen nije bilo zvanične potvrde da Iran i poseduje ovaj sistem.Sistem R-330Zh “Zhitel” je dizajniran za detekciju, analizu, lociranje i ometanje satelitskih i radio komunikacija. Takođe, ovim sistemom je moguće i ometanje satelitske navigacije, odnosno GPS sistema. Sistem se sastoji od jednog vozila 6X6, URAL-43203 ili Kamaz-43114 i prikolice sa 4 teleskopske antene sa faznom rešetkom.

Sistem može zauzeti položaj i postati operativan u periodu od 40 minuta. On ometa navedene signale na udaljenosti do 30 kilometara od samih antena sa 100% efikasnošću. Krajnji domet efikasnog ometanja sa ovim sistemom prema nepotvrđenim informacijama se nalazi na granici od oko 100 kilometara. Sistem poseduje autonomiju od 1. 600 radnih časova pomoću dizel generatora koji se nalazi u sklopu sistema.

(logicno.com)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *