ŠUTANOVAC BEZ SRAMA: Iza vojne parade stoji želja vlasti da se pokaže idolopoklonstvo prema Putinu

ŠUTANOVAC BEZ SRAMA: Iza vojne parade stoji želja vlasti da se pokaže idolopoklonstvo prema Putinu

13 oktobra 2014

sutanovac-xFunkcioner Demokratske stranke i bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da su i ranije postojale ideje o organizovanju vojne parade u Srbiji, ali da je on bio izričito protiv jer je to iziskivalo izuzetno puno angažovanja i puno finansija.

“Teško je reći koliko je to u dinarima. Ali sama činjenica da Vojska mesec ili više dana ne obavlja svoje redovne dužnosti, već se samo priprema za paradu, da su više-manje svi tenkovi, koji su danas na ulicama Beograda, doveženi, što iz Mitrovice, što iz drugih centara gde se nalaze oklopne jedinice, govori da su to velika sredstva, pogotovo za Vojsku, koja se i dalje nalazi u problemima i koja i dalje mora da rešava svoje finansije”, rekao je Šutanovac.

U izjavi za radio Slobodna Evropa on je dodao da je u njegovom mandatu, od 2007. do 2012. godine, u Srbiju dolazio predsednik Rusije Dmitrij Medvedev i tada nije bilo parade, iako je baš tada bio 20. oktobar.

“Inače lično, što je sada apsurd, ja se radujem toj paradi, lično ja, kao neko ko je taj sistem vodio. Sve što budu građani Srbije taj dan videli, sve je nabavljeno i opremljeno pre 2012. godine. Nećete videti ništa novije, jer na žalost ova Vlada toj Vojsci nije ništa novo pružila za ove dve godine. Zaista ne razumem zbog čega će oni to promovisati”, istakao je Šutanovac.

Sa druge strane, upitao je on, postavlja se pitanje da li mi imamo pravo da prepravljamo istoriju i da 16. oktobra slavimo 20. oktobar, što je apsurd?

“Vojska Srbije nije vojska Beograda. Sa druge strane, u to vreme ni skupština Srbije nije bila oslobođena. Očigledno da je ovo želja da se pokaže idolopoklonstvo u odnosu na predsednika Rusije, za koje mislim da je bespotrebno. Mislim da će i on sam biti zbunjen, jer verujem da ni on tako nešto ne očekuje, rekao je Šutanovac.

On je ocenio da to “ova loša Vlada” radi zato što ne postoje druge manifestacije “moći”, koje može da prikaže.

“Privreda je u rasulu, smanjuju se penzije i plate. Sada traže način kako da narodu približe svoj rad. Veruju da će Vojska da bude ta koja će, uz Putina, da podigne nivo poverenja i poštovanja prema Vladi, za koju kažu da je loša”, izjavio je Šutanovac.

(Blic)

KOMENTARI14 komentara

 1. miroslav says:

  uf,pa ti si lizo da nekazem sta ZAPADU pa nije bilo nista bolje.

 2. Nebojsa says:

  Zaboravlja da kaže da je sunovrat nastao baš u tom periodu kad je i on bio u toj vladi!

 3. genije says:

  a kad je on primao americke oficire za vezu i davao im stanove tad je cutao. Niko nije osakatio nasu vojsku kao sto su Tadic i Sutanovac!

 4. s@Ša says:

  Vidi crva ispuzao ispod kamena,jadno i bijedno a kako i ne bi bilo kad ovoj nakazi smeta sve što nema oznaku porijekla ,,made in USA"!

 5. Za Srbiju says:

  A ko stoji iza pederske parade, pederčino?

 6. jugoslav mitic says:

  djubre lopovsko,takve treba na vesala.

 7. kamenko says:

  dakle, pošto je on protiv parade ne treba se ni održati!!! Je li se ono on posvađao sa kumom (B. Tadićem,ako se ne varam),normalno nakon pada sa vlasti!?To više govori o njima ,nego .......

 8. paja says:

  svaki dan smo svedoci potresnih prica kako nasa deca nemaju sredstava da se lece u inostranstvu dok se on bogatio preko ledja ovog naroda mesetareci sa NATO-om, BND-om I ko znasa jos kojom medjunarodnom kurvom pa se ponovo javlja da jos malo pameti proda, sto je mnogo mnogo je, samo se nadam da ce I on doci pod udar istrage kao I Covic I ostali.

 9. Bane says:

  Ne znaju oni bedbnici za sram , što su urušavali Vojsku Srbije.Sad se još koprca, bedno.

 10. Bane says:

  Po rečima vojnog analitičara,M.Lazanskog-- Vojna parada koštaće mnogo manje nego ona sramna parada.Ovo je barem prava parada.ponosa Vojske Srbije.

 11. Dragana says:

  MRS ZUTE DUSE PRODANE!!!!

 12. milica says:

  sus sutanovac sto ti smeta vojna parade I sto je placaju kako ti nesmeta parade pedera sto ste ih placali cuti pametniji si kad cutis kome smeta vojska srbije zar nije lepse videti nasu vojsku spremniju sa boljom tehnikom mister tukane nego tamo neke vase pedere sto ih placate da sramote tu zemlju te debile

 13. Vitaliй says:

  Lюdi pravilьno ocenili slova эtogo pidara :-):-):-)

 14. Zapadnjak says:

  Evo dragi moji Srbi još jednog lezilebovića koji je za shodno našao da nešto i napiše,nije preterano vešt sa rečima pa mu je oprošteno,ali,mije ti šutanovcu oprošteno što si državu srbiju sa bandom razbijača doveo na prosjački štap,nije ti oprošteno ni to što si u som tekstu izvalio najveću budalaštinu što postoji,da su za tvog "mandata" sva ova sredstva kojima raspolaže vojska,izmišljena,napravljena i stavljena u funkciju.Ti si jedan običan prevaranti vucibatina,usto i kukavica,petokolonaš tj.strani plačenik,nije mi jasno da ti nije poznato da je Jugoslavija vodila rat s natom 70 dan,paaaaa,upitaš li se ponekad a sa ćim to,s prstima glupane,pa ti glupane jedan,da je ova država stala na svoje noge nebi više video belog dana a još nije kasno ni za to,takvi kao ti nemaju otadžbinu,ti si samo crv koji nigde ne pripada i niko ga neće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *