Šutanovcu upućene pretnje smrću preko Tvitera

Šutanovcu upućene pretnje smrću preko Tvitera

27 маја 2014

00pol-sutanovac_620x0Funkcioner Demokratske stranke Dragan Šutanovac primio je danas preko društvenih mreža pretnje smrću njemu i njegovoj porodici.

Šutanovac je na svom Tviter nalogu objavio da policija može lako da ustanovi ko stoji iza pretnji i da će slučaj prijaviti nadležnima.

„Naravno da ću da prijavim. Niko nikad nije bio toliko bezobziran da preti mojoj porodici. Ko god da je, ovo je više nego jasno krivično delo“, naveo je Šutanovac, koji je i bivši ministar odbrane.

DS je u saopštenju zatražila da svi nadležni organi hitno, efikasno i nedvosmisleno reaguju i otkriju i kazne sve „koji stoje iza sramnih pretnji upućenih“ Šutanovcu i njegovoj porodici, ali i bivšem predsedniku DS, a sada lideru Nove demokratske stranke Borisu Tadiću.

U saopštenju se tvrdi da su te pretnje „logičan nastavak i posledica toga što je mržnja postala legitiman način iskazivanja političkih stavova i činjenice da svi koji upućuju pretnje čine to lagodno, bez straha da će zbog toga odgovarati ili biti kažnjeni“.

Sa takvom praksom se, navela je DS, mora prestati i oni koji „drugačije misle ne smeju biti proglašavani državnim neprijateljima ili mrziteljima države, jer to dodatno ohrabruje one koji političke razlike žele da rešavaju nasiljem, pretnjama i najtežim krivičnim delima“.

„Zato očekujemo reakciju odmah, jer to je jedini način da država pošalje poruku da ovo neće biti prihvatljivo i tolerisano“, zaključuje se u saopštenju DS.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u