Сва беда српске политике у само једној реченици

Sva beda srpske politike u samo jednoj rečenici

21 januara 2017

VASINGTON ambasada 4

Piše: Ratko Dmitrović

Više je, za poslednja dva meseca, u Beogradu proliveno suza zbog poraza Hilari Klinton na predsedničkim izborima nego u samoj kući Klintonovih.

Neki u ovdašnjim političkim, diplomatskim, intelektualnim krugovima i dalje veruju da je ovo ružan san, da će se sve promeniti u trenutku, a Tramp nestati.

Na to ih još od zatvaranja izbornih mesta navodi i Si-En-En. Ova medijska kuća, s krvavim tragovima širom planete, kampanju protiv Trampa dovela je do vrhunca 24 sata uoči inauguracije, analizom mogućnosti da izabrani predsednik SAD bude ubijen pre ulaska u Belu kuću.

Bivši dosovski ambasador SR Jugoslavije u Americi (ako mu navedem ime, odmah ćete se setiti ko je – da parafraziram Matiju) izjavio je na dan Trampove predsedničke promocije, da Amerika na čelu sa Donaldom Trampom, prvi put posle Drugog svetskog rata, postaje faktor potencijalne nestabilnosti u svetu.

Znači, po mišljenju profesora, Amerika je u navedenom periodu bila faktor stabilnosti u svetu. Tu „stabilnost“, širila je po Vijetnamu, Južnoj Americi, Libiji, Somaliji, Iraku, Jugoslaviji… ostavljajući iza sebe milione mrtvih, razrušene gradove, uništene ekonomije, građanske ratove, zatrovane prostore, bedu svake vrste… Na stranu konstantno delovanje CIA i raznih američkih fondova. Od Drugog svetskog rata svet većeg zla od Amerike nije imao.

Ali, pustimo ambasadora, on je samo još jedna slika onih koji su nas vodili i predstavljali nakon „oktobarske revolucije“, da vidimo šta nas čeka s Trampom. Na istom ovom mestu, pre dva meseca, napisao sam, i ostajem pri tome, da Srbi i Srbija od nove američke administracije ne treba da očekuju ništa što je u skladu sa srpskim željama, u pravilu nerealnim. Biće dovoljno da ta velesila, nekada saveznik Srbije, sa kojim imamo 135 godina duge diplomatske odnose, ne čini ništa na našu štetu. Od 1990. godine do danas jeste; gde god je moglo i kad god je moglo.

Amerika je podržala separatizam u bivšoj Jugoslaviji, srušila mirovni dogovor tri naroda u Bosni i Hercegovini i pokrenula rat, kasnije bombardovala tamošnje Srbe, osmislila akciju „Oluja“ i izvršila prve udare na položaje vojske RSK. Amerika je bombardovala Srbiju, otela Kosovo i stvorila drugu albansku državu, učinila sve da razdvoji Srbiju i Crnu Goru…

Tramp je svetska zagonetka. Videćemo šta donosi. Ovde je dodatno značajno da smo, to je sigurno, ušli u sferu globalnih promena u svetu, na Balkanu takođe. Od onoga kako im je bilo protekle dve i po decenije, Srbima ne može da bude gore. Ako Trampova ekipa Srbima podari istu meru uvažavanja i poštovanja kao Albancima, na primer, biće dovoljno. Ostalo bi Srbi mogli da urade i sami.

(Večernje novosti)

KOMENTARI6 komentara

 1. Pitagora says:

  Nobelovac Sol Belou, pisao je o svojoj Amrici: "Zamislite šta možemo biti ovome svetu, a pogledajte šta jesmo". To je napisao još davne 1960. godine.

 2. Jovan says:

  Slucajno sam slusao jednog ambadadora i jednog novinara-dopisnika koji su ponavljali tu idiotsku frazu ravnu njihovom IQ, a jos smesnije sto ispred imena imaju dr. Zlocinocko-teroristicka NATO banda koja je ubijala decenijama unazad a poslednjih 30 godina najgore pljacke i ubijanja mnogih naroda i drzava( a Srba ponajvise) za DOS ambasadora je vreme mira i stabilnosti??!! Gde mu je mozak???? I jos njemu slicni gosti svih TV sa nacionalnom frekfencijom!?!!!!

 3. Trifun says:

  Srpski narod u Srbiji sada treba da usmjeri svu svoju energiju na dovodenje na vlast ljudi cija je politika pobedila na svetskoj sceni. A to znaci izricito antiglobalisticka, suverenisticka politika za koju EU Rajh predstavlja pretnju a ne sansu.

 4. punca says:

  //ZAŠTO NAS VATIKAN i ZAPAD i SAD UVJEK DELI ?!! 1918...1974 UDBA ....VATIKAN/CIA/ TITOV PAKLENI PLAN uništio ekonomiju Srbije, a Hrvatska i Slovenija procvetale.. Ne napadaju Srbiju zbog Miloševića već Miloševića zbog Srbije. DO danas ne razumemo gde nam je mesto a za to SMO sami krivi! SRBI su BOŽJI narod i SRBIJA je BOŽJA zemlja. A, Slobi SAMO BOG sudi, mi nemamo pravu za to , to je moje mišljenje. PROBUDITE se .. OTVORITE oči".. ZAŠTO NAS VATIKAN UVJEK DELI ?!! DOLE MARIONETSKA VLADA! ...........DOLE MARIONETSKA VLADA! DOLE MARIONETSKA VLADA!

 5. Beli Orao says:

  Lijepo bi bilo ali ova ološ i dalje trči u Brisel kod Montgomeri za savete! Srbije ruši ta g.....a i počni da previše serioznu državu!!!

 6. tinman19 says:

  Zato Srbija i propada stalno, zbog izmišljotina, gluposti, mitova, vanvremenskih priča, božji narod, božja zemlja, 100000 godina staro srpstvo u Sibiru, 8000 godina star srpski kalendar, junaci kojih nikada nije bilo, poštenje kojeg nije bilo, a bog ionako radi za onoga tko plati više. Vatikan je očigledno neusporedivo pokvareniji i sposobniji od srba, pa se bog priklonio na stranu Vatikana. Taj vaš bog je pokvaren i podmukao, priklanja se onome tko više ponudi. Nema tebi sreće, Punca, od tog tvog boga i božje zemlje. Bog će prodati i srpsku zemlju samo kad Vatikan ponudi dovoljno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *