Сва беда српске политике у само једној реченици

Сва беда српске политике у само једној реченици

21 јануара 2017

VASINGTON ambasada 4

Пише: Ратко Дмитровић

Више је, за последња два месеца, у Београду проливено суза због пораза Хилари Клинтон на председничким изборима него у самој кући Клинтонових.

Неки у овдашњим политичким, дипломатским, интелектуалним круговима и даље верују да је ово ружан сан, да ће се све променити у тренутку, а Трамп нестати.

На то их још од затварања изборних места наводи и Си-Ен-Ен. Ова медијска кућа, с крвавим траговима широм планете, кампању против Трампа довела је до врхунца 24 сата уочи инаугурације, анализом могућности да изабрани председник САД буде убијен пре уласка у Белу кућу.

Бивши досовски амбасадор СР Југославије у Америци (ако му наведем име, одмах ћете се сетити ко је – да парафразирам Матију) изјавио је на дан Трампове председничке промоције, да Америка на челу са Доналдом Трампом, први пут после Другог светског рата, постаје фактор потенцијалне нестабилности у свету.

Значи, по мишљењу професора, Америка је у наведеном периоду била фактор стабилности у свету. Ту „стабилност“, ширила је по Вијетнаму, Јужној Америци, Либији, Сомалији, Ираку, Југославији… остављајући иза себе милионе мртвих, разрушене градове, уништене економије, грађанске ратове, затроване просторе, беду сваке врсте… На страну константно деловање ЦИА и разних америчких фондова. Од Другог светског рата свет већег зла од Америке није имао.

Али, пустимо амбасадора, он је само још једна слика оних који су нас водили и представљали након „октобарске револуције“, да видимо шта нас чека с Трампом. На истом овом месту, пре два месеца, написао сам, и остајем при томе, да Срби и Србија од нове америчке администрације не треба да очекују ништа што је у складу са српским жељама, у правилу нереалним. Биће довољно да та велесила, некада савезник Србије, са којим имамо 135 година дуге дипломатске односе, не чини ништа на нашу штету. Од 1990. године до данас јесте; где год је могло и кад год је могло.

Америка је подржала сепаратизам у бившој Југославији, срушила мировни договор три народа у Босни и Херцеговини и покренула рат, касније бомбардовала тамошње Србе, осмислила акцију „Олуја“ и извршила прве ударе на положаје војске РСК. Америка је бомбардовала Србију, отела Косово и створила другу албанску државу, учинила све да раздвоји Србију и Црну Гору…

Трамп је светска загонетка. Видећемо шта доноси. Овде је додатно значајно да смо, то је сигурно, ушли у сферу глобалних промена у свету, на Балкану такође. Од онога како им је било протекле две и по деценије, Србима не може да буде горе. Ако Трампова екипа Србима подари исту меру уважавања и поштовања као Албанцима, на пример, биће довољно. Остало би Срби могли да ураде и сами.

(Вечерње новости)

KOMENTARI6 коментара

 1. Pitagora says:

  Nobelovac Sol Belou, pisao je o svojoj Amrici: "Zamislite šta možemo biti ovome svetu, a pogledajte šta jesmo". To je napisao još davne 1960. godine.

 2. Jovan says:

  Slucajno sam slusao jednog ambadadora i jednog novinara-dopisnika koji su ponavljali tu idiotsku frazu ravnu njihovom IQ, a jos smesnije sto ispred imena imaju dr. Zlocinocko-teroristicka NATO banda koja je ubijala decenijama unazad a poslednjih 30 godina najgore pljacke i ubijanja mnogih naroda i drzava( a Srba ponajvise) za DOS ambasadora je vreme mira i stabilnosti??!! Gde mu je mozak???? I jos njemu slicni gosti svih TV sa nacionalnom frekfencijom!?!!!!

 3. Trifun says:

  Srpski narod u Srbiji sada treba da usmjeri svu svoju energiju na dovodenje na vlast ljudi cija je politika pobedila na svetskoj sceni. A to znaci izricito antiglobalisticka, suverenisticka politika za koju EU Rajh predstavlja pretnju a ne sansu.

 4. punca says:

  //ZAŠTO NAS VATIKAN i ZAPAD i SAD UVJEK DELI ?!! 1918...1974 UDBA ....VATIKAN/CIA/ TITOV PAKLENI PLAN uništio ekonomiju Srbije, a Hrvatska i Slovenija procvetale.. Ne napadaju Srbiju zbog Miloševića već Miloševića zbog Srbije. DO danas ne razumemo gde nam je mesto a za to SMO sami krivi! SRBI su BOŽJI narod i SRBIJA je BOŽJA zemlja. A, Slobi SAMO BOG sudi, mi nemamo pravu za to , to je moje mišljenje. PROBUDITE se .. OTVORITE oči".. ZAŠTO NAS VATIKAN UVJEK DELI ?!! DOLE MARIONETSKA VLADA! ...........DOLE MARIONETSKA VLADA! DOLE MARIONETSKA VLADA!

 5. Beli Orao says:

  Лијепо би било али ова олош и даље трчи у Брисел код Монтгомери за савете! Србије руши та г.....а и почни да превише сериозну државу!!!

 6. tinman19 says:

  Zato Srbija i propada stalno, zbog izmišljotina, gluposti, mitova, vanvremenskih priča, božji narod, božja zemlja, 100000 godina staro srpstvo u Sibiru, 8000 godina star srpski kalendar, junaci kojih nikada nije bilo, poštenje kojeg nije bilo, a bog ionako radi za onoga tko plati više. Vatikan je očigledno neusporedivo pokvareniji i sposobniji od srba, pa se bog priklonio na stranu Vatikana. Taj vaš bog je pokvaren i podmukao, priklanja se onome tko više ponudi. Nema tebi sreće, Punca, od tog tvog boga i božje zemlje. Bog će prodati i srpsku zemlju samo kad Vatikan ponudi dovoljno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u