Сва лица наше скулптуре

Сва лица наше скулптуре

15 јула 2017

ШЕСТА изложба „Вајари Србије“ отворена је у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић“, где је ова манифестација која представља актуелно стање у српској скулптури имала своја прва два издања. У организацији Вајарске секција УЛУС-а представљено је стотинак радова од 62 излагача различитих генерацијских и стилских оријентација. Један од принципа ове, као и свих ранијих изложби, јесте њен отворен концепт, односно право да на њој учествују сви уметници независно од тога да ли су чланови УЛУС-а или не.

Поставка овогодишње изложбе је конципирана у три дела и то: савремену продукцију представљају радови чак 58 учесника, у сегменту „подсећања“ изложена су дела Ајдина Путеша, Милуна Видића и Матије Вуковића, док је скулптура у простору присутна кроз остварење Ненада Бурнића.

Реч је, како је то још у каталогу прве изложбе „Вајари Србије“ записао један од наших најугледнијих скулптора и теоретичара Коста Богдановић, о „великој ревијалној изложби, која долази у моменту када скулпторална форма замире пред већ конвенционалним појмом `екранска слика` која значење скулптура симулира екранским призорима и условима сагледавања неке форме у дводимензионалној равни екрана“:

– Хетерогеност поступака и матаријала, као и евидентно велики број вајара који партиципирају на овој изложби пружају могућност да се сагледа савремена скулптура и донесу различити закључци од оних о стилским кретањима до праћења индивидуалних домета уметника – запасио је Богдановић.

Поставка ће бити отворена до 7. августа.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Ljiljana says:

    Наказно .... видесмо је ми у Смедереву комплетну..... и оно што овде нисте приказали....

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u