СВАЂА ХРВАТСКОГ ПРЕДСЕДНИКА И МИНИСТРА: Је л’ маца попала језик?!

SVAĐA HRVATSKOG PREDSEDNIKA I MINISTRA: Je l’ maca popala jezik?!

8 aprila 2024

„DOBRO jutro, Zorane, izvini što ti pišem ovako rano jer znam da duže spavaš, ali još čekam tvoje odgovore na moja dva pitanja. Nije valjda maca popapala jezik“, napisao je u nedeljno jutro na društvenim mrežama hrvatski ministar mora i prometa Oleg Butković šefu države Zoranu Milanoviću, nakon što ga je pitao kakva je njegova uloga u pomaganju osobama koje su pod zapadnim sankcijama zbog saradnje sa Rusima.

Naime, Butković tvrdi da je Milanović tražio od banaka da otvore račun njegovom rođaku Željku Runji, koji je pod sankcijama zbog povezanosti sa ruskim kapitalom. Runje je bio potpredsednik naftne kompanije „Rosnjeft“ i smatra se najuticajnijim Hrvatom u Rusiji, a Milanović mu je pomogao da otvori račun u banci u Hrvatskoj nakon uvođenja sankcija. U Hrvatskoj je bio u epicentru afere kada je bespravno izgradio vilu na Braču.

Pre Butkovićevog udara na šefa države, Milanović je zatražio zatvorsku kaznu za ministra, jer su SMS poruke otkrile da je pogodovao zaposlenju stranačkog kadra. Butković je nakon toga uzvratio udarac, uz komentar „Zorane, terao si lisicu a isterao King Konga“, aludirajući da je pomogao rođaku koji je zbog Rusa pod sankcijama.

(Novosti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Luka says:

    Na kraju će biti da su Hrvati najveći " antifašisti " i "prorusi " ma ko pobedi na istoku Evrope. ( premda je baš svima jasno ko to tamo pobeđuje ) Naravno to ne bi moglo bez nas Srba koji ih uvek na raskrsnicama evropske istorije tome pravilno " usmeravamp " i okrećemo uvek ka pobedničkoj strani što oni veoma cene -ali samo do prve prilike da se tog "usmeravanja " i "oslobode " . Nekima nije dovoljno što letuju ili prolaze kroz Hrvatsku.Hoće da im poklone ostatke dugo mrtvpg presednika dugo mrtve države Jugoslavije koja je u svetu ( kao i svaka sa tim imenom značila i sinonim za antifašizam i otpor hegemonima ).Umesto razvijanja svog segmenta turizma sa tim " brendom " hteli bi da razvijemo hrvatski .Rezultat bi bio njihova ne nezahvalnost nego duboka zahvalnost i pohvala pred Rusima da oni jesu istorijski naslednici i bardovi anrtifašizma jer bi dobili dodatni nitan spomenik iz tog vremena a koji još nije dignut u vazduh .Sasvim dovoljno. Ne dele Rusi bez osnova odlikovanja onima koji ih " "termeljom antifašizma "i dobijaju pričajući o antifašizmu .( kako im u RH i kada tako šta i treba ) Oni u Hrvatskoj imaju fantastično suprostavljene narative pa koji im prođe. U tome je deo tajne "pobjeđivanja dvaput " kao i deo tajni "srpskih gubitka u miru onoga što je bilo osvajano u ratovima".Nekad treba gledati i nešto dalje ne u prošlost nego i u budućnost . Može li neko objektivno ili i nesvesno pomaganje Hrvatima u istoriji proći i bez Srba ? Oašto ih ne ostaviti da svoj večinski u narodu "antifašizam " dokazuju i pokazuju sami. ? Zajedno nisu hteli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *