Свађа међу чланицама ЕУ због санкција Русији!

Svađa među članicama EU zbog sankcija Rusiji!

23 decembra 2015

the_euro_end_game_0Rukovodstvo Evropske unije je ovoga puta uspelo da produži sankcije Rusiji i da izdejstvuje jedinstvo svih 28 država članica zajednice, ali pitanje o tome koliko će dugo trajati antiruske mere izaziva u Evropi sve žešće rasprave, piše „Vašington post“.

Sankcije su produžene do kraja jula sledeće godine. „Ipak, u svetlu rastućeg nezadovoljstva pojedinih evropskih zemalja zbog sankcija, neizvesna je budućnost ograničavajućih mera (posle isteka ovog novog roka)“, piše u članku, a preneo je Sputnjik.

Rat sankcijama sve više zamara vlade pojedinih zemalja, pre svega Italije i Francuske, koje odavno održavaju veze s Rusijom, uključujući sferu energetike.

Tako je italijanski premijer Mateo Renci još pre glasanja izjavio da smatra da su sankcije protiv Ruske Federacije „politika dvojnih standarda“ i izrazio nezadovoljstvo zbog pritiska Nemačke na druge zemlje u vezi s antiruskim merama.

On je takođe napomenuo da Nemačka pritom učestvuje u zajedničkim projektima s Rusijom.

Prema Rencijevim rečima, Nemačka se „prvi put“ našla u manjini prilikom razmatranja pitanja sankcija iza zatvorenih vrata.

Sada je Evropska unija u teškoj situaciji zbog priliva izbeglica koje beže od rata u Siriji i evropske zemlje teže da uspostave partnerske odnose s Moskvom kako bi zajedničkim naporima rešile sirijsku krizu, podsecća „Vašington post“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *