ШВАЈЦАРЦИ ОТКРИЛИ: Америка у бившој Југославији користи снаге од којих је настала Ал Каида!

ŠVAJCARCI OTKRILI: Amerika u bivšoj Jugoslaviji koristi snage od kojih je nastala Al Kaida!

23 decembra 2019

Švajcarska obaveštajna federalna služba objavila je dokument u kom navodi da su Sjedinjene Američke Države u ratu u bivšoj Jugoslaviji koristile iste one paravojne snage uz pomoć kojih su prethodno ratovale protiv Sovjetskog Saveza u Avganistanu, pišu „Večernje novosti“.

Te snage će kasnije poneti ime islamističke terorističke mreže Al Kaide, a na istim temeljima su se kasnije razvile i ostale terorističke organizacije militantnih muslimana, kao što je tzv. Islamska država, navodi se u dokumentima švajcarske službe, za koje beogradski dnevnik kaže da su upravo dospeli na svetlo dana.

U dokumentima se navodi da su politička i medijska propaganda, koje su služile kao okvir za rasparčavanje bivše Jugoslavije, u međuvremenu dobro istražene.

Ono što situaciju razlikuje od, recimo, rata u Iraku, jeste činjenica da brojni mediji i komentatori do danas nastoje da odbrane tadašnje zvanične verzije o okolnostima pod kojima se odvijao rat u bivšoj Jugoslaviji.

U dokumentima se, između ostalog, podseća i na slučaj masakra na sarajevskoj pijaci „Markale“, za koji su prvobitno bile optužene snage bosanskih Srba, dok su kasnije u tom, kao i u nekim narednim slučajevima, oficiri misije UN u Bosni zaključili da su zločin najverovatnije sprovele bosanske vojne snage prema sopstvenom stanovništvu.

Švajcarci, kako prenose „Novosti“, ukazuju na to da se u ratnoj strategiji ovaj zahvat naziva „napadom pod lažnom zastavom“.

U dokumentima se navodi spisak propagandnih primera kojima su mediji stvarali okvir za rat u Jugoslaviji i kojima su duboko uticali na javno mnjenje o suštini i karakteru tog sukoba.

Pod takvim primerima se pominju „srpski logor smrti Trnopolje“, „Markale“, kao i Srebrenica, za koju se navodi da je „najtužniji vrhunac rata u Bosni“.

rs.sputniknews.com

KOMENTARI4 komentara

 1. Kataklizma says:

  Kasno Marko na Kosovo stize

 2. Pera says:

  Skotina crknuta bzezinski, koji se hvalio da je stvorio alkaidu, je i zvanicno potvrdjeno da je amerika glavna cionisticka teroristicka, pljackaska i ubijacka bagra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Mi says:

  Ma da Švajcarska obaveštajna služba, koju ladno prepiša Muslimanka udata za šefa policije. Pa smeste "Velikog neprijatelja" Aleksandra Dorina na četiri meseca u samicu, uz put mu zagorčaju život na sve moguće i nemoguće načine..............

 4. Istina says:

  Nije to ništa novo, shvatili su mnogi ljudi na planeti, za istinu nikada nije kasno, zato če bumarang da igra protiv tih sila. Biće tu još takvih primera, istina će se odkriti kad-tad. Zapadni svet propada zbog materialno-lažnog bogatstva. Istočni svet se uzdiže sa dugovno-bogatom tradicijom. Pogubno za zapadni svet može uskoro da bude i odkrivanje scenarija početka ostalih ratova koji su upropastili ekonomije malih država. Takvima koji proizvode mržnju, sirotinjstvo, ratove i uništenja ništa nije sveto, zalutali su u zabludi života. Da nije postojalo ratova čovečanstvo bi živelo u raju koji je višnji naumio za čoveka. Bezplatna energija, struja, hrana, proizvodnja, prevoz, nauka, zdravstvo. Zato sve to plačamo da bi se pojedinci lako bogatili a neznaju da smo svi samo obični smrtnici kojima će se naredne generacije čuditi kako je bilo moguče mrzeti i ubijati? Rodjeni iz ljubavi, žive da bi ubijali, zato će mnogi narodi nestati po školi koju nisu naučili a ta škola se zove: ne čini nikom što ne želiš sebi...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *