ШВАЈЦАРЦИ САЗВАЛИ ХИТНУ КОНФЕРЕНЦИЈУ ЗА ШТАМПУ: ФИФА одредила казну за Џаку и Шаћирија

ŠVAJCARCI SAZVALI HITNU KONFERENCIJU ZA ŠTAMPU: FIFA odredila kaznu za Džaku i Šaćirija

24 juna 2018

FIFA je pokrenula istragu protiv dva igrača Švajcarske, Granita Džake i Đerdana Šaćirija, zbog proslave pogodaka sa „dvoglavim orlom“.

Dok svi očekujemo odluku FIFA, koja će odlučiti da li će oni biti kažnjeni, Bi-Bi-Si se poziva na pravilo broj 54 FIFA kodeksa, koje kaže da „svako ko provocira javnost na utakmici, mora biti kažnjen sa suspenzijom od dva meča, i novčanom kaznom od najmanje 5.000 franaka“.Bi-Bi-Si zaključuje da je sada na FIFA da odluči da li je ovaj gest bio provokacija, i da će u tome imati pomoć eksperata.

Medij objašnjava da je ovaj simbol asocijacija na Veliku Albaniju, ideju koja ugrožava delove teriorija Makedonije, Srbije, Grčke.

Ako se desi ovaj scenario, Džaka i Šaćiri propustiće meč sa Kostarikom, i prvi meč u nokaut fazi, ako Švajvarska prođe dalje, zaključuje Bi-Bi-Si.

Kurir

KOMENTARI3 komentara

 1. Velika Metla says:

  Neće oni da kazne ova dva retarda dabi ih tobože naučili pameti,nego da bi mogli Srbiji za svaki i najmanji problem odredili basnoslovne kazne! Iza tih eventualnih kazni se krije nešto mnogo veće,što je loše po Srbiju! Zabole me ćoše da li će neko,i ko,kazniti ova dva ddebila,kojima se po slinavim facama vidi kolike su to intelektualne gromade!

  • Beba says:

   Bravo za komentar 👏👍

  • Radojko says:

   Aman, FIFA postade politički sud! A šta bi sa onom borilačkom džiudžicu scenom gde dva nmajmuna vise na na našem igraču pred švajcarskim golom. Sudija ne sudi penal a govorli su mu saradnici da sudi penal, rezulta je trebalo da bude nerešen jer je Srbija bila pred izjednačenjem.Nemački sudija je verovatno prio basnoslovne pare od nekodg švajcarskog centra da spreči svaki srpski uspeh i pokazao je da je potkupljen.Ako ovo FIFA prećuti i donese odluku na štaetu Srbije biće to istorijski skandal koji čak i Englezi i ceo svet osuđuju.kada se u Evropi pred bilo kojim sudom nalazi verbalni delikt kao krivica, osuđivali su decenijama socijalističke sisteme koji su kažnjavali za verbalni delikt a sada FIFA preuzima staljinistički sistem da bi kaznila Srbe, Sramota. I još jedno, od

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *