ШВАЈЦАРЦИ ШОКИРАЛИ БРИСЕЛ: „Званично повлачимо захтев, не желимо у вашу ЕУ!“

ŠVAJCARCI ŠOKIRALI BRISEL: „Zvanično povlačimo zahtev, ne želimo u vašu EU!“

16 juna 2016

switzerland_1Većina članova Saveta kantona Švajcarske (27 poslanika) izjasnila se za povlačenje zahteva za članstvo od 1992. godine. Ranije je i donji dom (Nacionalni savet) takođe doneo sličnu odluku. Za ovo glasanje se zalagala Švajcarska narodna partija, koja traži poštovanje neutralnosti zemlje.

Osim toga, na referendumu u decembru 2015. godine 50,5% građana glasalo je protiv ulaska u EU. Prema tome, poslednja procedura u Parlamentu bila je samo simbolična.

Ove novosti mogu uticati na javno mnenje u Velikoj Britaniji, gde će se 23. juna održati referendum o članstvu u EU. Nedavne ankete pokazuju da je većina za napuštanje Evropske unije, što bi moglo znatno oslabiti poziciju Brisela u svetskoj politici i dovesti do sličnih referenduma u drugim zemljama.

(Katehon)

KOMENTARI10 komentara

 1. USPON KRALJEVINE SRBIJE says:

  Moze im se kada drze 10 % svetskog novca!

 2. Anonimno says:

  Svakako, pametnije im je da sačuvaju neutralnost i svoju finansijsku nezavisnost nego da budu potčinjeni Briselu i Vašingtonu!

 3. dejan says:

  Sto bih ovo bil o sokantno od evropskih kriminalaca i iz celog sveta drze novce ubiru 100 miljardi poreza godisnje i dobro zive ne dozvoljavaju svakom da ude u Svajcarsku ne grade djamije da moze isil da ubija kao po americi i evropi i dobro im. Ovo su najveci prikriveni banditi koji prodaju pamet ovk su obucavali u ovom drzavi sve rade prikriveno ali ocito znaju drugima prodavati maglu

 4. Željko,Zaprešić,Hrvatska says:

  " Kapo di tuti kapi " , čuvari trezora najvećih mafijaša na ovoj maloj kugli zemaljskoj. Oni jesu NATO, a + imaju teritorijalnu odbranu na kojoj bi joj i Marshal Tito zavidija, a neutralnost okačite mačku o rep. U nas u Dalmaciji postoji izreka ; " nije on lopov , samo vriću drži ", ili tako nekako, a oni drže vriću već stotine godina. EU , nažalost, propada, jer je zapravo, samo ujedinjena mafija krupnog Kapitala i njihovih Poltrona, a Švica im je Baza. Sramotna zemlja i politika, ( ne mislim na obične ljude koji su radišni i simpa, ipak ne svi, pitajte nekog gastabrajtera koji je radija tamo ). Tamo je mix ; njemaca, talijana, francuza, itd. , pa nikad belaja, a ode kod nas , ( isti jezik, blage varijacije u kulturi i religiji ), krvi do kolina, mira nikad. Kako to ?? , pitam se, ... stvarno !!

  • ssimon says:

   Kako?Lako!Mi smo obicne balkanske p...de,kojima svak iz vanka radi sto i kako hoce...zato je belaj,muks ,stres,stezsnjr kaisa i nacionalizmi svake vrste+granice na sve bande,zakoni bez smisla,sve prodsno i osakaceno,rkonomski i mentalno.Svi politicari korumpirani,zs sebe ukrali a nas drze vruce-hladno.Kako zatreba...Manje smo slobodni sad nego prije 30god.Ti jebeni Svicarci drze pare(krvavog porijekla),puni su ko oko,niko im nista ne rusi i ne lomi,pa im se moze.Bili ili ne bili u EU;svejedno im je....Dabogda se sve spizdilo i raspalo....sbr mi vise fali ono staro doba,eto ti....u sto dobrijeh!

 5. pravda says:

  Tako rade pametni,a mi se sami guramo ZMIJI u usta.

 6. srecko milic says:

  Ljudi imaju dostojanstvo postuju zakon ,nemaju dugova a stalo im je da sacuvaju ugled i povernje jednom reci odgovorni su !

 7. Milorad Simić says:

  To vam je u stvari ono naše:"Jelo, piće sve imate, j...te se kako znate...!" Znaju oni da bi im EU razbucala njihov rajić, dok kažeš, šta bi?

 8. zeljko says:

  Svaka cast stari...pozdrav razumnom coveku iz razumne Srbije...

 9. milan says:

  Pa kod nas lopovi se kolju izmedju sebe ko ce veci plen da uzme zato je krvi bace kosku medju ljude a oni samo marisu nego i treba ovom narodu tako da glodje koske zato su i birali svajcarci kradu al daju i narodu da zivi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *