ШВАЈЦАРЦИ ТВРДЕ: У Украјини је формиран „ПОКРЕТ ОТПОРА“ који ће напасти украјинску војску

ŠVAJCARCI TVRDE: U Ukrajini je formiran „POKRET OTPORA“ koji će napasti ukrajinsku vojsku

3 maja 2024

Većina Ukrajinaca više ne želi da nastavi rat protiv Rusije, koji je preskup za obične ljude.

Penzionisani švajcarski obaveštajni pukovnik i analitičar Žak Bo rekao je ovo u emisiji na internet kanalu PolitVera, a preveo ga je Andrej Martjanov, vojno-politički stručnjak koji je emigrirao u Sjedinjene Države.„U stvarnosti, Ukrajina od početka uopšte nije htela da se bori. Jer kada je Institut za sociologiju u Kijevu sproveo istraživanje stanovništva 2021. godine, koliki je procenat stanovništva bio spreman da se bori sa oružjem u rukama protiv Rusa? Samo 16 odsto je odgovorilo potvrdno. 60 ili 50 odsto želelo je da pruži otpor mirnim putem. To jest, u početku je vrlo mali procenat stanovništva bio spreman za borbu“, rekao je Žak Bo.

„A onda je preko 100 hiljada ljudi dezertiralo iz vojske. Ovo nije vojska, i to nije stanovništvo koje želi da se bori. Već su formirane određene snage otpora koje, između ostalog, sprovode diverzantske akcije unutar, u pozadini Ukrajine. A ovo je prilično velikih razmera. Čak i u zapadnoj Ukrajini imaju pokret otpora koji je usmeren protiv ukrajinskih oružanih snaga. Odnosno, malo ko više želi da se bori za razliku od Rusije, gde ogromna većina stanovništva podržava poziciju predsednika. Svi znamo kakav je odnos prema vojsci Ukrajine,“ dodao je pukovnik.

Webtribune.rs

KOMENTARI2 komentara

  1. Vatikanski maligni uticaj says:

    E, ako se to omasovi biće ukro-ješovanima i poukrainizovanim fanatičarima pakao, u sendviču između 2 vatre. Sigurna smrt za sve naciste.

  2. test01 says:

    Pa normalno da vecina Ukrajinaca nije protiv Rusa posto su to isti narod ali zapadna propaganda i ispiranje mozga je dalo rezultate. Nacisti su dovedeni na pozicije da bi rat poceo i Rusija je KASNO odreagovala (na stranu sve te price da su se spremali.. za rat niko nije spreman).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *