ШВАЈЦАРСКА ЛАБОРАТОРИЈА ИЗНЕЛА ШОКАНТНЕ податке о тровању Скрипаља

ŠVAJCARSKA LABORATORIJA IZNELA ŠOKANTNE podatke o trovanju Skripalja

15 aprila 2018

PREOKREĆE se situacija sa „trovanjem Skripalja“ i pretvara u bumerang koji se vraća Londonu.

Moskva je dobila konfidencijalnu informaciju iz  švajcarske laboratorije o „incidentu u Solsberiju“. A ta informacija svedoči da su Sergej i Julija Skripalj bili otrovani hemikalijom BZ, koja se nalazi u naoružanju SAD, Velike Britanije i NATO.

Švajcarski naučnici iz Centra za radiološke i hemijsko-radiološke analize, koji se nalazi u gradu Špic, potvrdili su i da se „klinička slika trovanja i oporavka“ dvoje Skripalja podudara sa posledicama trovanja sa BZ.

A nisu Švajcarci ništa radili na svoju ruku. Oni su na zahtev oranizacije za hemijske otrove analizirali `uzorke` uzete u Solzberiju.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov citirao je ovaj deo iz izveđtaja švajacarskog centra:

Otkrili smo tragove toksične hemikalije BZ koja pripada zabranjenom hemijskom oružju druge kategorije. BZ je nervni paralizujući agens koji čoveka privremeno izbacuje iz stroja. Psihotoksični efekat je na vrhuncu  kroz 30-60 minuta i traje četiri dana. Njegova receptura se nalazila u Oružanim snagama SAD, Velike Britanije i drugih zemalja NATO. U SSSRi Rusiji se takva hemijska jedinjenja nisu pravila“.

Lavrov je naveo da da se u istom izveštaju pominje i da je u „uzorcima iz Solzberija“ utvrđeno prisustvo i nervnog paralizujućeg agensa tipa A234.

Švajcarci su zaključili da bi značajnija koncentracija A234 neminovno dovela do smrtnog ishoda po oboje Skripalja, a učistom vidu – s obzirom da isparava – bilo bi ga teško i otkriti.

Lavrov je ukazao da sve što se dogodilo sa Sergejom i Julijom Skriplj navodi na zaključak da su otrovani sa BZ.

Ruski ministar je upotio pitanje Organizaciji za hemijske otrove: zbog čega u svoj izveštaj o `incidentu u Solsberiju` nije uključila nalaze švajcarskih naučnika?

Još je naglasio: „Ako se ima u vidu da je Julija Skripalj već puštena iz bolnice, a da sami Britanci saopštavaju da se njen otac oporavlja – jasno je da je takav razvoj situacije moguć samo pri trovanju sa BZ“.

Posebno je ukazao da se u švajcarskom izveštaju nigde ne koristi naziv „Novičkok“ preko kojeg su Britanci i Amerikanci optuživali Rusiju.

Lavro je, inače, rekao i da Zapad nema čime da potkrepi svoje tvrdnje o `hemijskom napadu` u Dumi osim objavljernog po medijima i na socijalnim mrežama.

KOMENTARI12 komentara

 1. goran says:

  Lavrov je dosadniji cak i do Vucica.

  • Aurelius says:

   Gorangutane ti si najdosadniji na portalu.

   • goran says:

    Nije mi to bila namera, ja sam mislio da malo razmrdam diskusiju na razne teme. Mozes li da mi pojasnis da li sam dosadan zato sto se sa mnom ne slazes (u tom slucaju sam ocigledno zanimljiv jer inace na moja pisanja ne bi reagovao) ili sam dosadan iz nekih drugih razloga, kojih? Ja ne volim formaliste i frazere tipa Lavrova i vecine danasnjih politicara. Smatram da su i Rusi i Amerikanci pod kontrolom iste bankarske mafije. Spreman sam da cujem i suprotne argumernte. Kao sto si primetio, mene najvise pljuju u komentarima jer ne mogu da ospore ono sto iznosim na videlo. Srbi zive emocijom a ne razumom, ako samo malo kazes nesto sto ne ocekuju, spremni su da te kamenuju. Ponavljam: ne mrzim nikoga, politicku scenu posmatram kao partiju saha. Zasto bih bilo koga voleo i zbog njega padao u trans. Realnost je jedina istina.

    • Dr Kadžija says:

     Ćuti bolje jado! Vidim da mi brišu komentare upućene tvojim lupetanjima! Ali, to ne umanjuje činjenicu da si zlonamerni tupson!

    • padre says:

     Ako je "razmrdavanje" diskusije pisanje gluposti, onda si dobar!

    • Trifun says:

     Smaraču bre, idi radi nešto u životu...

   • Sasa says:

    Hahahahahaha to kralju hahahahhaah

  • spira says:

   hohohoho šta je smeta ti istina o tvojim fašistima

 2. Vojna I ojdeSe says:

  Bassh te briga. Bichhe to shta kazem jjjjaaaa, jajce u jugonostalgijumuzikum

  • goran says:

   Buaaa hhhaaa haa, ffrrr ikkmmm ssaa

 3. zlatko says:

  Hahahaha. Bravo, Švajcarci! Malo istine neće škoditi lažljivici Mejovoj. Gotova je. Serenada za pod njen prozor: "Ide Ruja oko tebe. Pazi da te ne ogrebe. Čuvaj Mejova repove! Nemoj biti slepove! Ako budeš slepove odgrišće ti Ruja repove!"

 4. Popara Dorcol says:

  Ova laboratorija će bankrotirati, uskoro. Ne daju se izveštaji koji ne odgovaraju onima koji ih finansiraju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *