СВАКА ЧАСТ – ДОДИК ПОНОВО ОДБИО да се рукује амбасадорком САД

SVAKA ČAST – DODIK PONOVO ODBIO da se rukuje ambasadorkom SAD

15 aprila 2018

Tokom obeležavanja Dana sećanja na žrtve ustaških zločina u Donjoj Gradini, Milorad Dodik je, kao i na prošlogodišnjoj komemoraciji, tokom rukovanja s diplomatama „preskočio“ američku ambasadorku.

Obeležavanje Dana sećanja na žrtve ustaškog zločina u logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini obeležio je diplomatski incident, piše portal Indeks.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odbio je da pozdravi američku ambasadorku u BiH Morin Kormak, iako se rukovao sa svim drugim prisutnim diplomatama.

Kao i prošle godine, Dodik je „preskočio“ američku ambasadorku tokom rukovanja s diplomatskim predstavnicima akreditovanim u BiH.

Predsednik RS je od prošle godine na „crnoj listi“ američkog ministarstva finansija, jer je označen kao osoba koja preti miru i bezbednosti BiH, ugrožavajući sprovođenje Dejtonskog sporazuma.

KOMENTARI12 komentara

 1. zoran says:

  Bravo Srbendo!

 2. Trifun says:

  Nikakav to nije 'diplomatski incident'! SAD se ponasa bez ikakvog postovanja prema nasem predsjedniku i nasem narodu u RS! Prema tome to je sasvim logicna i 100% OPRAVDANA reakcija. Nema nazad.

 3. Zaharije qSerak says:

  Svaka čast ? To nije gest nekoga ko želi dobro sebi i svome narodu.Ja bih to nazvao ne tolerancijom,ne razmišljanjem racionalnim i naravno primitivnim.Pravi “Seoski varalica”,sto bi se i u mome Sarajevu kazalo,ali bez uvrede seljacima

  • Zoran says:

   Prvo da krenemo sa "stamparskim" greskama. Netolerancija, nepostovanje nerazmmisljanje idu spojeno. Ali: Ja ne tolerisem, ja ne postujem, ja ne razmisljam idu odvojeno. Prvo su imenice, a drugo glagoli. Sto se tice Dodikovog nerukovanja...isto bi mu bilo i da se rukovao. Ameri ne prave usptupke bilo kome ko je vojno slabiji od njih. Sto onda prljati ruke i gubiti vreme na ruikovanju. Evo ga Vucic samos e smeska i rukuje, mlati praznu slamu, Ameri ne popustaju ni milimetar. Gubi vreme.

  • tek usput says:

   Prema svecu i tropar.

  • Gidra says:

   Onda ti vodi racuna o desavanjima u tvom lepom sarajevu

  • leteci cirkus says:

   Srajevo je jedna obicna smrdljiva deponija i nista vise.

  • Idi begaj:) says:

   A kako onda nazivas Trampovo ponasanje prema crnogorskom premijeru?Bese li to za tvoj pojam VRLO tolerantno,racionalno i KULTURNO ponasanje?Mislim bas me briga za onog ulizicu od premijera,ali cisto radi poredjenja.

  • Idi begaj:) says:

   Koja si ti beda od (ne)coveka.

 4. Jugoistok says:

  Hahaha,tvoje Sarajevo je obicna kasaba,zaostala.

  • Zaharije qSerak says:

   Ne moje.I moje,a to je velika razlika.

 5. Lazar says:

  Dodik je državnik: on je iznad nivoa srpskih politikanata. Državnik je i što vidi dalje i više, i što oseća i održava srpski moral, ponos i duh. On nikad ne bi rekao da je srpska istorija mit, niti da treba voleti zemlju svoje dece umesto zemlju svojih predaka. Zato što je on ipak Srbin a ne krpa i tuđi ispljuvak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *