СВАKА ЧАСТ! РУСKИ АМБАСАДОР ОДУВАО ЗЕМЉЕ KВИНТЕ ЗБОГ СРБИЈЕ!

SVAKA ČAST! RUSKI AMBASADOR ODUVAO ZEMLJE KVINTE ZBOG SRBIJE!

13 avgusta 2019

 

Ambasadori zemalja Kvinte zatražili su danas vraćanje fokusa na takse i dijalog sa Beogradom. Priština je na ovo saopštenje reagovala blago, a ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko objasnio je šta se krije iza apela sa Zapada.

Ambasador Rusije kaže da ova izjava zemalja tzv. Kvinte nije ništa novo i da u njoj nema ništa ohrabrujuće, pa naglašava da na Prištinu treba izvršiti pritisak.

Bocan-Harčenko dodaje i da treba pokrenuti postupak protiv članstva tzv. Kosova u međunarodnim institucijama jer je to suprotno međunarodnom pravu.

Takođe, ambasador navodi da se opet stvaraju uslovi da se Beograd okrivi za neuspeh dijaloga, ali i podvlači da Evropa uporno ignoriše vojnu neutralnost Srbije.

Svaka čast, ambasadore!

KOMENTARI9 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Naša vlada je na godišnjem cele godine, pa ruski ambasador mora da bude porparol vlade Srbije.

 2. Milan says:

  Pozivamo Kosovo i Srbiju da, što je brže moguće, obnove dijalog pod okriljem EU i tražimo da se obe strane uzdrže od preduzimanja koraka koji onemogućavaju postizanje sporazuma koji je neophodan obema državama u cilju postizanja širih EVROATLANSKIH integracija i svih pratećih pogodnosti“, kaže se u saopštenju zemalja Kvinte. Zemlje Kvinte su spremne, kako se navodi, da kroz podršku visokom predstavniku EU povećaju ulogu u procesu, ali to ne mogu da učine sve dok obe strane ne pokažu spremnost na kompromis, uklone prepreke i nastave da razgovaraju. „Za Kosovo to znači ukidanje taksi koje je nametnulo Srbiji. Za Srbiju to znači prekid kampanje za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova. Želimo da građani Kosova i Srbije uživaju plodove održivog mira i da imaju mogućnost da grade sopstvenu budućnost. Spremni smo da u tome pomognemo na svaki mogući način“, zaključuje se u zajedničkoj izjavi vlada Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD.

 3. Milan says:

  Tkzv. dijalog Kosovo-Priština pod okriljem EU i po(d)glavlje 35 u vezi EU integracija Srbije stvoreni su da bi se obišla i izbegla Rezolucija 1244 na štetu Srbije. Očigledno je odavno da takozvani "briselski dijalog" i stalno jačanje mišića tkzv. Kosova služi jedino tome da Srbija sama prizna nezavisnost Kosova, sve je suprotno Rezoluciji 1244. Najinteresantnije je što navode evroatlanske integracije za obadve zemlje Srbija i Kosovo. Čim bi Srbija priznala Kosovo, odmah bi tu krnju Srbiju usisali u NATO kao naj-naj usisivačem.

  • Ko To Tamo Peva says:

   kad hoce srbiju da dele i stvaraju nove nacije i drzave u srbiji, onda moze i hrvatska da se deli na sr be i hrvate srbi su stari narod od hrvata u hrvatskoj, ocemo nasu krajinu u u kninu

  • Milan says:

   Tkzv. dijalog Beograd-Priština...

 4. teoretičar says:

  He, he...NJE Harčenko će Vučiću izvući uši a neće ga ni dotaknuti. Ništa čovek ne kaže Vučiću šta treba da radi, ali ove izjave sve liče na neprekidno lupanje packi NJE Vučku. Možda će se Vučko na kraju žaliti i Putinu da mu Harčenko otežava "dijalog", znajući da mu ga Putin ipak poslao takvog navalentnog. A nije mi se svideo na početku ni najmanje. Pa, požurio sam. Sada se obraća na prave adrese i raznosi Putinove poruke širom i evrope i sveta. Ono prvo obraćanje sekundarnim ličnostima kanda bilo samo zagrevanje. Ima neki novi stil, uporan je i nekog će glava sve više boleti. Ovaj će svašta naraditi u Srbiji. Imam utisak da je dobio blanko papir sa planom pa sad počeo da piše po praznom papiru. Vučić i Dačić tu nemaju pravo glasa. Uskoro će merkelka pozvati Vučka na razgovor i "zamoliti" ga da malo stiša Harčenka, jer je boli, ali na njenu žalost, tu Vučko nema prava glasa. Definitivno. Mora da je u akreditivima Harčenka koje je Vučić otvorio stajalo - Ovaj čovek je uradio šta je uradio! U potpisu - Putin.

 5. teoretičar says:

  Tri najlepše žene koje su ikada postojale, bile su žrtve ljubavnih igara silnih. Jelena, Kleoptara i Milica. Da su Trojanci bili samo malo pažljiviji, sačuvali bi svoj grad i Jelenu. Da Kleopatra nije smuvala dva imperatora, ne bi se posle otrovala zbog Antonija. Da je Car Dušan mogao da pobedi Turke na bojnom polju, ne bi žrtvovao Milicu. Da ja nisam požurio, ne bih gađao ambasadora Harčenka pepeljarom. (ako sam pobrkao neka imena, nemam ništa protiv da me neko ispravi)

 6. Kosovac says:

  @ teoretičar,…. poštovani kolega, dobra ti je to osobina što te nije strah da ponekad priznaš grešku. Nismo te uzalud ja i Slobodanka ispravljali, najzad si nešto prihvatio. ………. Uz put da ti kažem da Vučić neće više da ide kod Merkelove, ona se priprema za penziju, zasluženu. Vuleta će na raport da zove neki njegov novi komesar, videće se kada ga EU odredi po svom delegatskom sistemu. Čini mi se da se EU priprema na popravni ispit iz događaja koji su usledili posle onog čuvenog Ultimatuma Austrougarske. Izgleda da im pobeda za zelenim stolom nije dovoljna i po volji.

  • teoretičar says:

   Hvala, prijatelju. Ja sam nekako uvek bio objektivno bezobrazan, ali i svestan svojih mana. Pa nije čudo. Stim manama živim nešto manje od jednog veka. Ne znam da li su tvoji komentari pomrsili račune domorodoljubima pre toga i da li si još uvek bio bar posmatrač, ali pre par godina sam pokušao da ispravim jednu svoju objektivnu nepravdu i maramica koju sam hitno poslao da se obrišu suze koštala me 1000 evra. Maramica prihvaćena, ali opravdanje nije. Suze su i dalje tekle kao neutešna reka. A što se tiče Merkelove, da kažem nešto iz svoga najomiljenijeg dela života, a to je bio seoski život koga sam tako definitivno izgubio radi glupog školovanja na visoke škole, da ni danas ne mogu da prežalim taj gubitak, a selo kaže - Čuvaj se konja koji crkava!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *