СВАКА ИМ ЧАСТ – ПОРОДИЦА РУСКОГ ПИЛОТА ОДБИЈА ТУРСКИ ПОКЛОН: „Ово је ужасна и понижавајућа понуда!“

SVAKA IM ČAST – PORODICA RUSKOG PILOTA ODBIJA TURSKI POKLON: „Ovo je užasna i ponižavajuća ponuda!“

2 jula 2016

peshkov-624085Porodica pilota Olega Peškova, koji je poginuo prilikom turskom obaranja ruskog bombardera, odbili su predlog Turske da im pokloni kuću u letovalištu Kemer.

– Čak i ako budu nudili kompenzaciju, niko je neće uzeti. To nije samo ponižavajuće, nego je i užasno – izjavio je u intervjuu za radio-stanicu „Govori Moskva“ brat pilota Pavel Peškov, prenosi „Sputnjik“.

On je posebno naglasio da porodica ne namerava da od Ankare traži kompenzaciju.

Zvaničnici turskog letovališta Kemer ponudili su ranije kuću na poklon porodici ubijenog ruskog pilota Olega Peškova koji je poginuo prilikom obaranja ruskog bombardera na tursko-sirijskoj granici, krajem novembra prošle godine.

Generalni konzul Rusije u Antaliji Aleksandar Tolstopiatenko potvrdio je za agenciju Tas ovu inicijativu.

– Tačno je da sam primio delegaciju koju je predvodio gradonačelnik Kemera koji je ponudio kuću na poklon porodici poginulog ruskog pilota – rekao je konzul i dodao da „nikakva odluka još nije doneta po tom pitanju“, prenosi Tas.

KOMENTARI8 komentara

 1. Malo logike says:

  Ne postoji zamena za život i grub odgovor brata poginulog ruskog heroja nije na mestu. To je ono "za inat". Malo da vas mučim. Reći će neko, ima pravo. Tačno. Ima pravo, ali stanovnici Kemera nisu ubili ruskog heroja. Ljudi su ljudski i po merama svog mentaliteta ponudili nešto što je za Turke normalno. Ako neko nekog ubije, krvna osveta može da se zameni nekom drugom nadoknadom. To je deo mentaliteta Turaka, pa i svakog suda danas. Ipak, teško je shvatiti da za Turke to pretstavlja i priznanje greške i kajanje i nastojanje da smanje posledice koliko je to u njinoj moći. Na kraju će neko od braće ili rodbine ipak prihvatiti nadoknadu. Ne kao mito, nego biće tu još mnogo drugih ponuda Turaka. Znači, priznali su krivicu i spremni su da snose posledice na svom nivou, a ne na nivou države. Nije ni to jednostavno. Pravo vlasništva nad ovom kućom kao nadoknadom za prolivenu krv, Turci bi poštovali čak i u slučaju rata Rusije i Turske. To pravo je jače od države. Pravo mentaliteta jednog naroda. Neka rodbina malo razmisli. Pomalo je uvredljivo uopšte tako i razmišljati, kao ja što razmišljam, ali neka buduća generacija dce i potomaka ovog heroja, sa ponosom bi pričala da su Turci dali nadoknadu za nevinu krv. Gospodo, to se vrlo retko događa danas u Svetu i smatram da treba ipak malo više razmišljati.

 2. Rodoljub Mitrovica says:

  Nije pametno ici mecki na rupu. Dobice poklon, ici ce na more. Ali naci ce se na ulicama gde ima raznoraznih Turaka. Ima dobrih ali ima i zlonamernih... I sta ce mi tvoja logika

 3. Maturant pogonske osnovne škole says:

  Šta nije pametno? Ići na more u Tursku? Šetati ulicama turskih gradova? Pa tamo letuje 50% Srba koji letuju. Takođe i Rusa. Ipak treba upotrebiti moju logiku. Bar neki.

 4. Saša poČetnik says:

  "Šta ti ker misli pod stolom, to ti misli i za stolom!"

 5. nebitno says:

  U ''pravu'' si MALO logike!Pre će biti NI MALO!

 6. ranko75 says:

  Ti jednostavno ne poznajes ruse.Da su takvi kao ti, ili kao mi (posto ima puno koji tako misle kao ti) oni vec davno ne bi imali Rusiju,jer je pritisak da je nema 100 puta veci od pritiska da nema Srbije.Rusi su moralni giganti, oni su izdrzali 872 dana opsadu Lenjingrada sa svakodnevnim bombardovanjem,jeli su pse,macke,pacove ili lisce,ali im nije palo napamet da se predaju.Da shvatis koliko su cvrsci od nas seti se koliko je trajalo nase bombardovanje od NATO i imali smo da jedemo svi,pa smo se ipak raskiselili i kljoknuli nakon nepuna 3 meseca bombardovanja.Ili nasa bitka na sutjesci je trajala 35 dana leti, a oni su istyo tako bili opkoljeni i svako dnevno bombardovani, ali je to trajalo 6 meseci od cega pola na cicu zimu. A sada da se vratimo nedavnim dogadjajima. Grigorije Pereljman je resio zadatak Ferma,koji nisu mogli da rese preko 100 godina,to je proglaseno zadatkom milenijuma, i za to je institut Kleja dodelio milion dolara.Osim toga Ponudili su mu Filcovu premiju,sto je analog nobelove nagrade (u matematici nema nobelove nagrade pa je to zamena). i on je odbio da je primi iz ruku spanskog kralja i odbio da primi milion dalara.Odgovorio je da je to zato jer smatra da je jednako kao on zasluzan jedan drugi matematicar, i da je nepravedno da njemu nisu dodelili,pa je nece primiti ni on.U Srbiji ne bi nasao nekoga da ne primi,pogotovo iz takih razloga.

 7. damo polako says:

  Imamo MI svoju rec "PRKOS"nema potrebe tursku rec"inat" da koristimo pozdrav za gos.pod imenom #malo logike# evo mog primera 95.mesto Vrlika kod Knina moj ujak zarobljen od strane specijalne jedinice pod nazivom pume iz Splita i raskomadan motornom testerom i bacen u Golubnjacu jamu mozete se obratiti Dokumentacionom Centru Veritas koji vodi gos.Savo Strbac ukoliko zelite proveriti ovu informaciju gospodine#malo logike# samo se gospodu molim svakog dana za ovih dvadesetak godina da me pozivi da doceka j

 8. samo polako says:

  Kao sto nas narod dobri i pametni kaze "batina po tuđim leđima ne boli"uz poruku Sve za Srbstvo Srbstvo Ni za sta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *