СВАКА МУ ЧАСТ – НЕМАЦ ПОСТАО ПРАВОСЛАВАЦ И ПРОМЕНИО ИМЕ ЗБОГ КОСОВА!

SVAKA MU ČAST – NEMAC POSTAO PRAVOSLAVAC I PROMENIO IME ZBOG KOSOVA!

9 oktobra 2016

j77ik9

Posle boravka na Kosovu i Metohiji Nemac Majkl Miler iz Drezdena rešio je da promeni i ime i veru.

U Sremsku Mitrovicu doneo je humanitarnu pomoć za naše sugrađane u enklavama. Iz želje da sazna pravu istinu, o životu Srba na Kosovu i Metohiji, Majkl Miler (34) iz Drezdena, pre dve godine prvi put se uputio na jug Srbije.

Ovaj mladi Nemac koji do tada nije imao kontakt sa Srbijom, posle obilaska srpskih enklava, sa humanitarnom organizacijom “Evropskog fronta solidarnosti sa Kosovom”, zavoleo je naš narod, istoriju, kulturu, i rešio da pređe u pravoslavlje.

Na svom putovanju ka Kosovu i Metohiji, Majkl je prvo rešio da poseti prijatelje u Sremskoj Mitrovici. U grad na Savi stigao je kolima punim paketa pomoći za Srbe u enklavama južno od Ibra. Međutim, pre nego što je nastavio put, želeo je da na jug ode kao pravoslavac. Krstio se i dobio ime po Svetom Germanu Aljaskom koji se smatra apostolom pravoslavlja u Americi i na Zapadu.

– Boraveći među Srbima, shvatio sam nešto što je teško objasniti rečima, nešto što ljudi u mom okruženju teško mogu da shvate, posebno oni koji nikada nisu imali iskustvo slično mom. Osetio sam neku promenu u sebi, sila koju ni sada ne mogu da objasnim me dotakla – kaže danas Majkl Miler – German.

– Sada, posle svega što se desilo, sramota me je kada pomislim na svoj prethodni život i činjenicu da sam se smejao religioznim ljudima – zaključuje on.

KOMENTARI11 komentara

 1. Bajurina says:

  Narkomancina neki!!!!

  • Dane says:

   Sta se bunis "bajo",pa nemci odavno nisu katolici,raspitaj se malo bolje.Germanski narodi napustaju kat.crkvu i veru iz mnogih razloga...iznenadio bi se kada bi saznao koji su sve razlozi!!!Mnogi su dosada presli u islam.Zapitajte se zbog cega je to tako.U eu jedino su hrvatska,poljska i dobrim delom italija ostali verni kat.veri,veliki broj je presao u protestante,mnogi su ateisti,a oni koji traze veru prelaze u pravoslavlje i islam.Kat.vernici u evropi MORAJU da placaju porez crkvi(koji nije nimalo mali),to je npr.jedan od razloga.Ostali razlozi bi te zaprepastili.Ostavljam ti da sam istrazis o cemu se radi,da ne bi bilo kako Srbi izmisljaju.

   • Batina says:

    Ko da istrazi, on moze da ti rece koliko koja koza daje mlika i to je sve.

  • Srbin says:

   PRETIO VUČIĆU Evo kako je prošao čovek koji je pisao svašta na FB Prema rečima Aleksandra Trninića, zbog pretnji koje je upućivao premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, na vrata su mu došli iz jedinice za borbu protiv organizovanog kriminala, razni inspektori, specijalci, interventna iz Novog Sada, a celu ulicu su blokirali sa 15 vozila. Sa obrazloženjem da je ugrozio bezbednost premijera pretećim porukama koje je postavljao na društvenoj mreži Fejsbuk, Trniniću je pretrešena cela kuća. Pretresli mi celu kuću, zaplenili sinu dva pištolja od kartona koje je on sam pravio pošto nemamo para da mu kupujemo igračke, jedan ukrasni nož i jedan polomljen lovački. Uhapsiše me, odvedoše me za Beograd. Prvo 48 sati u tamnici, pa saslušanje, pa 46 dana kućnog pritvora uz zabranu korišćenja telefona i interneta, nisam smeo u dvorište sopstvene kuće da izađem", navodi Aleksandar Trninić koji je nakon isteka 46 dana zabrane o svemu odmah pisao na društvenim mrežama. To sve izgleda nije puno pomoglo, pošto je Trninić nastavio u istom tonu, nazivajući Vučića psihopatom sa TV-a. http://novaborba.com/srbija/pretio-vucicu-evo-kako-je-prosao-covek-koji-je-pisao-svasta-na-fb

 2. Goran says:

  Ma German se samo vratio na vjeru koju su njegovi preci imali prije 4-5 tisuca godina i ranije, jer Njemacki narod odnosno jezik i sve vjere u danasnjem obliku nisu postojale , tada su po cijeloj EU zivjela Srpska plemena koja su imala raznolika imena , ali su se medusobno svi razumjeli. Treba covjeku jos samo objasniti da smo u 7525 godini :-)

 3. Lepi Milenko says:

  Spijun 100%

 4. rema says:

  Pa šta je tu čudno? Ovoga će biti sve više i više. Dobrodošao u pravoslavlje. Sektaš sa belom kapicom je u panici. https://www.youtube.com/watch?v=-OEove_rlAM

 5. Marko says:

  pickoustovi botovi a.k.a sendvicari postaju vrlo ''neurozni'' jer ovakvi tipovi kao ovaj nemac kvare ''sliku savrsenstva nemackog gospodarskog naroda i katolicke vjere'' njegove gospodarice,inace hitlerove unuke.

 6. renata says:

  Najcudnije je ime sto je izabrao,German sto znaci Nemac.Vrlo srpski! On je i dalje ostao ateista jer vecina pravoslaaca jesu ateisti.

  • Bole says:

   Sta lupetaš. Kako može biti pravoslavac i ateista. Ili katolik i ateista. Ili si vernik ili nisi. A ti se malo edukuj pre nego što opet počneš da glupaviš.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *