СВАКИ ДРУГИ ХРВАТ подржава „За дом спремни“

SVAKI DRUGI HRVAT podržava „Za dom spremni“

11 septembra 2019

Velika anketa provedena u Hrvatskoj je pokazala da gotovo 48 odsto građana ne podržava presudu Visokog prekršajnog suda kojom se zabranjuje uzvikivanje „Za dom spremni“ u Tomsonovoj pesmi ”Čavoglave”, dok odluku suda podržava tek 42 odsto.

Među onima koji podržavaju „Za dom spremni“ je 70 odsto članova HDZ-a, a među onima koji smatraju da boi ga trebalo zabraniti i u Tompsonovoj pesmi je isto toliko članova SDP-a.Kada je reč o samom pozdravu „Za dom spremni“ 28 odsto ispitanih u anketi smatra da taj ustaški pozdrav mora da ode u istoriju i da se Hrvatska okrene budućnosti, dok 19 odsto smatra da se pozdrav koristio u Domovinskom ratu.

Čak 11 odsto građana smatra da je reč o „starom hrvatskom pozdravu“, a svega tri odsto ispitanih smatra da je taj pozdrav neprihvatljiv, osim za iskazivanje pijeteta za žrtve HOS-a.

Zabrani ustaškog pokreta protivi se 45 odsto ispitanih, a svega 30 odsto se zalaže i odobrava zabranu.

(Novosti)

KOMENTARI12 komentara

 1. Pravda says:

  Netacno, svaki 0.25 je za dom spreman.

  • Ivana says:

   Netočno podržava ih 97% građana a ne podržava 3% jer je to osatak Srba u Hrvatskoj.

 2. persida says:

  A sto to nama smeta, pa mi smo ubili Drazu, ubili sve srske nacionaliste, a sada zavidimo Hrvatima na nacionalizmu. Nesto sa nama nije u redu, uvek se bavimo drugima, a nikada sobom.

  • Djoka Brica says:

   Srbi iz Like su posle drugog svetskog rata palili svoje crkve. Ziva istina! Prokletni bili.

 3. Kulak says:

  Među hrvatima se od vremena kad je konstrukciju te nacije napravila katolička crkva provodi politika hrvatstva i hrvatskog nacionalizma, a među Srbima se decenijama provodi politika jugoslovenstva.I onda se mi čudimo zašto su hrvati tako žestoki šovinisti, a mi Srbi bi hteli da budemo kao nekakvi jugosloveni pa da sa svima budemo u dobro.Ej, stani malo.Da neki hrvatski novinar u hrvatskoj izjavi da navija za Srbiju, bio bi živ kamenovan, a u Srbiji budaletina milojko pantić izjavi da navija za hrvatsku pa mu se ništa ne dešava.Dok se dobar deo Srba i to naročito Srba u Srbiji ne oslobodi zablude jugoslovenstva i krene braniti srpske nacionalne interese, teško i sporo ćemo ići napred.

  • Ivana says:

   Tačno od reči do reči.

 4. Portopranco says:

  Ta izmišljena hrvatska nacija koju je sklepala katolička crkva velikom brzinom demografski izumire. Sve više ih je SPREMNO ZA STARAČKI DOM.

 5. Dejan says:

  Ko vam dao pravo na riječ o Ustašama dok vam Četnici sa njihovim oznakama šetaju Beogradom I drugim gradovima!

 6. Biogradlija says:

  Srbi u hrvatskoj su narod koji je skoro izumro. A Srbi su pre samo 30 godina bili većinsko stanovništvo u Severnoj Dalmaciji, Lici, Kordunu, Baniji i delu Slavonije. Šta su Srbi u hrvatskoj napravili iza 1945. godine? Porušili i pozatvarali dobar deo srpskih pravoslavnih manastira i crkava i okrenuli leđa srpstvu i pravoslavlju.Većina ih se upisala u Komunističku partiju Jugoslavije,a mnogi od njih počeli su se izjašnjavati kao nekakvi "jugosloveni".Srbi koji žive u većim gradovima u hrvatskoj teško i nerado su se izjašnjavali kao Srbi i radije su se prikrivali iza "jugoslovenstva".A hrvati nisu to uradili već su forsirali hrvatstvo, maspok i hrvatski nacionalizam.Tako da u ovoj hrvatskoj većinskoj podršci ustaškom pozdravu meni ništa nije čudno.

 7. tigar says:

  Čega se pametni stide,budale se ponose!

 8. persida says:

  A sta podrzava svaki drugi Srbin? Nista, pa sta se onda zalite.

 9. petrovgrad says:

  Nudim nagradu od 10 evra ko da odgovor koliko tacno ima Hrvata u Hrvatskoj. Ja licitiram na dva miliona plus minus 10%.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *