СВАШТА СМО ЧУЛИ ОД ХРВАТА, овако нешто никада! ФАШИЗАМ НА ДЕЛУ

SVAŠTA SMO ČULI OD HRVATA, ovako nešto nikada! FAŠIZAM NA DELU

18 oktobra 2019

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović u petak je komentarisala odluku vukovarskog Gradskog veća o ćirilici.

Grabar-Kitarović je rekla da je u ovom trenutku bitno da još nisu sazreli uslovi za ćirilične ploče i slično, da najpre treba rešiti velike stvari, a zatim učiniti korake koji će „omogućiti svima da ostvare nova radna mesta“.

„U ovom trenutku još nisu sazreli uslovi za ćirilične ploče s obzirom da i Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina predviđa da sva ta prava moraju biti u svrhu suživota između većinskog hrvatskog naroda i manjina, odnosno da treba poštovati prava većinskoga hrvatskog naroda“, tvrdi Grabar-Kitarović, prenela je Hina.„Radila sam u mirnim reintegracijama, mogu reći da su postignuti rezultati veći nego što se neko nadao. Hrvati i Srbi, koji su tada imali dovoljno hrabrosti, dogovorili su se o zajedničkom životu, a Hrvatska je prva pokazala da ne želi više rat, nego je pristala na neke uslove iako ja verujem da se to moglo rešiti i drugim putem“, navela je ona.

Kako je ustvrdila, hrvatsko državno vođstvo je potvrdilo da ne želi rat, već da želi mirnu državu i suživot sa Srbima i drugim nacionalnim manjinama.

Oglasio se i hrvatski premijer Andrej Plenković koji je poručio iz Brisela kako u Vukovaru treba voditi politiku koja ide prema smirivanju tenzija, pomirenju, suživotu, boljem razumevanju većinskog hrvatskog naroda s pripadnicima srpske manjine.

O jutrošnjem incidentu u vukovarskom Gradskom veću kazao je da „ima premalo informacija“, jer je bio na sastanku Europskog saveta.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava napravio je ranije danas incident na sednici Gradskog veća Grada Vukovara, kada je na pod bacio predlog statuta Vukovara na ćirilici.

Peredlog statuta mu je dao odbornik SDSS-a Srđan Kolar, nakon odluke Veća da se nisu se stekli uslovi za ravnopravnu upotrebu ćirilice u Vukovaru.

Na statutu koji je Kolar predao Penavi naslov je bio ispisan ćiriličnim pismom, dok je podnaslov na latinici na kome piše „Da se bolje razumemo“, što je i naslov kampanje Srpskog narodnog vijeća koja ima za cilj skidanje stigme sa ćirilice, prenosi zagrebačka N1 televizija.

Penava je prethodno izjavio da nisu, kako je rekao, ispunjeni potrebni preduslovi da bi se uvela posebna prava u okviru ravnopravne upotrebe jezika i pisma srpskoj manjini u Vukovaru.

KOMENTARI21 komentara

 1. Beli Orao says:

  Ovi se mole vatikanu , hitleru i paveliću!!! Tekst netrebam ni čitati,

  • Portopranco says:

   Taj penava je seronja,ustaša i ekstremist.Takvi kao on,potomci doseljenih katolika iz Bosne koje je ustaški poglavnik naseljavao u Vukovar,pokazali su se najgorima od svih.

 2. Borko says:

  Opušteno skroz oni su utripovali da smo mi manjina,a milion ih se odselilo preko granice. Za 50 godina ćirilica će im biti službeno pismo u celoj Hrvatskoj. Neće ostati Hrvata ni za lek. A Srbi treba po desetoro dece da radjaju.

  • Beli Orao says:

   Izvini Borko ali ustaše ne možeš koristiti za lijek samo kao otrov pošto su otrovni , ni Srbi nemogu rađati samo Srbkinje ako budu htjele ?!?!

   • Velika Metla says:

    Beli Orao,u braku u kojem žena odlučuje koliko će dece roditi nema ni muža,ni žene, ni naroda,ni države. O broju dece se pre braka razgovara,pa onda vidiš sa kime imaš posla. Naravno,pod uslovom da je žena zdrava,a i muž.

  • Za Srbiju says:

   Srbi treba da isele za Srbiju, jer će za nekoliko godina postati hrvati.

   • Ivana says:

    Gledam to svakodnevno ide ko masovna pojava.

 3. Jura iz Samobora says:

  Tak to radi pravi lider...bravo za Kolindu!

  • Mandrk says:

   Koljaci ce se na kraju poklati izmedju sebe. Germanski poltroni i ulizice nemaju vise koga da kolju. Jad.

  • Stjepan says:

   Jura,Jbla teona u tu blesavu glavu.I kaj delaš na srpskip portalima kad toliko mrziš Srbe......Teško je idiotu reći da je idiot i krkan,usput!

 4. Car Lazar says:

  Kobilinda da je volela pite bila bi pitarović, ali, ovako, ipak je kitarović...sve u skladu sa afinitetima i sklonostima.

 5. vanja says:

  Kolinda izgovara ono sto "civilizovana Evropa" zeli od nje da cuje. To je melem za evrounijatske usi.

 6. Rade says:

  Jure ti si eklatantan primer lika iz Duciceve pesme "Kraj slomljenog maca"ali za tebe I tvoj narod nadam se nece biti u istoriji ludog Aleksandra Karadjordjevicai da vam stvara poklanja I daje drzavu I stranog agenta I zlocinca Josipa Broza da sakrije vas genocid nezabelezen po monstruoznosti u svetu I da rastace Srbiju a vama prikraja srpske teritorije.Znaj da pravda I osuda za otimanje I zlocine dolazi kad tad a kad Vam italijani uzmu njihove istoriske teritorije Istru I dalmaciju tad nece biti Srba da Vas brane I ginu za vas ni Marka Nikezica da potpisuje Osimske sporazume.

  • Robert Wronsky says:

   Ludi Karađorđević, kao i ostali vaši lažljivci, seljački vladari, svojom nepoštenom politikom nisu Hrvatskoj donijeli ništa dobro. Naprotiv, stagnaciju u razvoju, svojim terorom nad Hrvatima uzročnici su stvaranja ustaškog pokreta koji im je dao ono što su zakuhali. Nova Hrvatska osuđuje ustaške zločine ali vi ih stalno napumpavate iako ste u novoj povijesti zabilježeni kao zločinački narod, željeli ste se izjednačiti sa ustašama. Hrvatska je svakim danom sve jača i spremna za nove Oluje ako bude potrebno. Za vaše imperijalističke snove smo vam nedostižni a ekonomski i kulturno ,za vas i dalje ostajemo gospoda.

   • Velika Metla says:

    Opaaaa,vidi pokatoličenog gmaza kako voli da dođe kod svoje bivše braće. Neka te. Znamo mi da teret otpadništva nije lako nositi,a mi Srbi smo bedu i jad uvek pomagali. Nego,reci ti meni,zašto se niste vratili pod Austro-Ugarsku vlast,od koje ste,uzgred rečeno,pobegli kod Srba? Zahvaljujući SAMO Srbima vi postojite,ali gotovi ste,jer nestajete,a migranti će da vam ženski deo populacije oplođuje. Uskoro kada vam Italija uzme ono šta je njeno opet će da se šlepate uz Srbe,ali ovoga puta nema ćopavog goMneta da vas preobuče u uniformu ispravne strane. Vi ste NAJPOKVARENIJA narodna grupacija na celom svetu. Od vas gorih nema,ni po kojem pitanju.

   • rade says:

    Roberte Vronski i tebe kao i Juru ponovo upucujem na pesmu Ducica"Kraj slomljenog maca"pa saznaj kakvi ste vi i vasa vestacka drzava.Bez korena,bez slavne istorije,bez autohtone nacije sa pokrstenim drugim narodima,sa ulizickim uvlakackim mentalitetom.Zato ste i frustirani i mrzite Srbe i tudje pismo jer niste istorijski sazreli da budete narod i drzava u pravom smislu.A ionako sa takvim perfomansama vi ste samo sada kolonija zapada koji vas ne racuna ni za sta ,vec vas koristi kao potrosnu robu.

   • :DDD says:

    hahahahaaaa...koliko budala,maloumnika u cromanjoniji ima uopste???Ocito da ste svi u kompletu opiceni u glavu sa mozgom velicine biberovog zrna.Cuj budaletine sta nam naprica!?Koliko vam dobro ide neka se uvere svi koje to uopste interesuje(nas Srbe ne interesuje nego prosto "nagazimo"na info.iz vase krvave "drzave)sto se ubrzano iseljavate(kao da ste izbeglice!!)sto vas ubrzanim delazacijama iz kuca i stanova isterava vlastita vlast...i eto nadje se BUDALETINA da nam prica o ekonomiji i kulturi,hahahaaaaaaaaa...neko ciji su dedovi JEDINI na svetu imali DECIJE LOGORE prica o kulturi,kakva beda od mozga,hahahaaaaaaa...leci se GROBerte!

 7. Velika Metla says:

  Taj otpad od srbskog korpusa NIJE NAROD,nego NARODNA GRUPACIJA. Onaj ko nema svoj izvorni jezik ne može biti narod.To što oni kradu od Srba,počev od jezika,kulture,istorije,teritorije ne čini ih narodom.

  • Nebeska Srbija says:

   Hrvati su najveci zlocinci.sve ostalo je suvisno govoriti.

 8. Kulak says:

  Ta hrvatska je definitivno zločinačka,šovinistička i genocidna tvorevina.Ovaj teror koji se provodi nad Srbima u hrvatskoj je nešto skandalozno.Ljudima ne daju niti da pišu svojim pismom!Nečuveno.

 9. petrovgrad says:

  Država sa dva miliona stanovnika nije vredna pažnje. Nebitan je to faktor. Oni su predodređeni da nestanu. To je zakon fizike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *