СВЕ АНАЛИЗЕ ДОКАЗАЛЕ, мине на Маркалама нису могле да дођу са српских положаја

СВЕ АНАЛИЗЕ ДОКАЗАЛЕ, мине на Маркалама нису могле да дођу са српских положаја

25 новембра 2017

Професор стратегије на Војној академији у Београду генерал Митар Ковач изјавио је да мине на сарајевској пијаци Маркале, према свим анализама, нису могле да под тим углом између зграда дођу са српских положаја.

„Вечерње новости“ подсјећају да је генерал Ратко Младић осуђен у Хагу за оба масакра на пијаци Маркале у центру Сарајева иако нико није доказао да је Војска Републике Српске /ВРС/ испалила те гранате.

Ковач, који је радио експертизу за одбрану генерала Ратка Младића, рекао је да је ријеч о експлозивним направама и инсценираним догађајима с циљем медијске сатанизације Срба.

„Рукопис постављања тих направа исти је као што су диверзанти муслиманске специјалне јединице користили приликом атентата на првог команданта такозване Армије БиХ Сефера Халиловића 1993. године, када су погинули његова супруга и њен брат“, рекао је Ковач.

Генерал-пуковник у пензији Петар Шкрбић појаснио је да су српски стручњаци елиминисали могућност да је експлодирала мина која је долетјела са српских положаја, јер мине не могу да се забију у бетон, а на Маркалама је направљен мали кратер.

„Маркале један“ догодиле су се 5. фебруара 1994.године, када је од једне гранате страдало 68 људи, а више од је 140 рањено. На исто мјесто је 28. августа 1995. године пало неколико граната и убило 37 људи, а 90 је ранило.

Код првог напада тадашњи изасланик УН за Балкан Јасуши Акаши рекао је да не постоје јасни докази о томе ко је одговоран за напад. Исте изјаве дао је и тадашњи командант Унпрофора у БиХ Мајкл Роуз.

Претходно је Акаши формирао стручну комисију УН састављену од представника пет држава, који су установили да је граната могла да дође и с положаја ВРС и са тачака које је држала тзв. Армија РБиХ.

„Новости“ наводе да је један дански официр постао непожељан у том граду, јер је отишао у њихов штаб и рекао им да престану да гранатирају сопствени народ.

KOMENTARI3 коментара

 1. Rastko Vuković says:

  Али они јадни и даље исту песму певају, уз тактове западних моћника.

 2. Zaharije Serak says:

  Naravno nije tacno to sto Vi pokusavate da poturite kao tacno.Vjerovatno ce te i slike uzivo ranjene curice pogodjene snajperom sa Vraca/samo 4 godine stara/ pripisati Sarajevu i Sarajevskim patriotima Koje Vi zovete "Muslimanska vojska-snage "Kada otac curice govori emotivno:"Da bi volio da vidi ko je taj ko je pucao na njegovo djete,da popije kafu i pita ga zasto "?Mene ne mozete slagati,jer Ja sam bio u Sarajevu Ja znam odlicno ko je pucao

  • hristina says:

   Zaharije Serak/ TI si otkrovenje, bre! Svuda si bio, sve si video i sve znas! Pomislio bi covek da imas snajpersko oko, slusas i gledas kroz zidove, na daljinu, sa visina, sa dubina, ... Kako TI - inteligencijo, sveznajuci i svevideci, "promace" profesorima na vojnim akademijama, generalima, izaslaniku UN, komandantu Unprofora, sefu vojnih posmatraca UN, ... da im lepo objasnis da ono sto su ONI videli - nije tako! Cudo si nad cudima, bre, ... Mr. Serak! Naravno, pitanje svih pitanja je sledece: Sta ti se desi pa ne cu razgovor Alije Izetbegovica i Mustafe Cerica, o granatiranju Markala, nekoliko dana pre nego sto se to desilo?! Niti svedocenje Izetbegovicevog telohranitelja, u Hagu, koji to potvrdjuje?! PS: Skini nam se, Mr. Serak!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u