СВЕ БИЗАРНИЈИ ДЕТАЉИ АТЕНТАТА НА ПРЕДСЕДНИКА ХАИТИЈА: Један од завереника бивши САРАДНИК АМЕРИКАНАЦА

SVE BIZARNIJI DETALJI ATENTATA NA PREDSEDNIKA HAITIJA: Jedan od zaverenika bivši SARADNIK AMERIKANACA

13 jula 2021

Jedan od uhapšenih Amerikanaca poreklom s Haitija osumnjičenih za učešće u prošlonedeljnom atentatu na predsednika Haitija Žovenela Moiza, bio je saradnik američke Agencije za borbu protiv narkotika (DEA), tvrdi zvaničnik te agencije za Rojters.Vlasti Haitija uhapsile su prošle nedelje dvojicu Amerikanaca poreklom s Haitija – Džozefa Vinsenta (55) i Džejmsa Soladžisa (35) i optužile ih da su zajedno sa 26 Kolumbijaca učestvovali u likvidaciji predsednika Haitija Žovenela Moiza.

Ipak, zvaničnik DEA koji je razgovarao sa izveštačem Rojtersa nije želeo da otkrije svoj identitet i odbio je da potvrdi koji je od dvojice uhapšenih Amerikanaca poreklom s Haitija bio saradnik DEA.

– Jedan od osumnjičenih za učešće u atentatu na predsednika Haitija Moiza bio je poverljivi saradnik DEA – rekao je anonimni zvaničnik američke Agencije za borbu protiv narkotika i dodao da je osumnjičeni kontaktirao DEA nakon atentata odakle je dobio instrukciju da se preda.

– Ovaj pojedinac nije delovao u ime DEA – naglasio je anonimni sagovornik Rojtersa i dodao da osumnjičeni u trenutku atentata nije bio aktivni doušnik.

Trećeg Amerikanca poreklom s Haitija, Kristijana Emanuela Sanona, vlasti Haitija su uhapsile u nedelju i optužile ga da je „mozak“ atentata.

Američko ministarstvo pravde saopštilo je juče da su vlasti Haitija zatražile pomoć u istrazi atentata na predsednika Moiza i potvrdilo da je ministarstvo pristalo da se uključi i pomogne u istrazi.

– Početnu procenu situacije sproveli su visoki američki zvaničnici na Haitiju – rekao je portparol ministarstva pravde u Vašingtonu Entoni Kolei.

KOMENTARI5 komentara

 1. Miroslav says:

  Odbio da bude u korona cirkusu pa ga Amerikanci odma stavili na listu za odstrel.

  • uddu says:

   Tačno tako .

 2. test01 says:

  Pokojnik je odbio da pelcuje ljude (nije prohvatio ni vakcine koje su posle dibili za dzaba). Haiti je takodje jako bogat sa rudama a poznato je da droge iz Juzne Amerike prolaze kroz Haiti. Pogodite ko to sve kontrolise... Ameri se spremaju da posalju vojsku u Haiti posto su "pozvani" da "zavedu red". Ostalo znate... Inace taj Haiti je zaista u gorem stanju od Africkih drzava.

 3. milanm says:

  Usranci udaraju gde mogu, gde je mekano.

 4. doktrina soka says:

  Sta bi se desilo da netko ubije Guvernera britanskih Djevicanskih ostrva.Gde kriju parice Kraljica i njena hunta. Ala bi bilo picvajsa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *