СВЕ ЈАЧА И ЈАЧА: Марин Ле Пен направила политички пакт са покретом Устај, Француска

SVE JAČA I JAČA: Marin Le Pen napravila politički pakt sa pokretom Ustaj, Francuska

30 aprila 2017

Partija Nacionalni front i pokret Ustani, Francuska objavili su da su stvorili politički pakt uoči drugog kruga predsedničkih izbora.

Njegov učesnik – liderka Fronta Marin Le Pen – objavila je da će, ako postane predsednik države, funkciju premijera poveriti lideru pokreta Nikoli Dipen-Enijanu.

Le Pen je pritom naglasila: „Stvorili smo republikansku i patriotsku alijansu. Nikola je političar sa mnoštvom izvanrednih osobina. On zastupa ideje generala De Gola koji je pokazao sposobnost izlazi iz postojećih struktura. Naša vlada biće vlada nacionalnog jedinstva“.

Dipon-Enijan je formiranje koalicije sa Nacionalnim frontom nazvao „istorijskim za Francusku“.

Odmah posle ovoga je odlazeći presednik Francuske, Fransoa Oland, požurio da pozove birače da glasaju protiv Le Pen (odnosno: za Emanuela Makrona). Još im je objasnio da će na taj način glasati i za sigurnu budućnost Evropske unije.

KOMENTARI7 komentara

 1. goran says:

  Sve vise podseca na Boska Obradovica, udruzuje se sa drugom strankom. Samo da se pobedi. Navijao sam za nju, ali nemam razloga da joj verujem. Verovacu ako se odcepi od Evrope i pokaze pozitivan stav prema Srbiji. Sve ostalo me ne zanima.

  • zig says:

   kao da ste Vi i Ja toliko bitni da ce zbog nas ona nesto da promeni, nase misljenje je kap u okeanu i ovo piskaranje je jedino sto mozemo. realno, voleo bih da pobedi ali iz razloga da se i kod njih stvari pokrenu sa mrtve tacke pa da narod bar malo oseti kako je nama sve ove godine. nisam zlonameran ali svi oni su i vise zasluzili

 2. Jovan says:

  Marina skoro da nema nikakve sanse da pobedi jer su vladari sveta lihvarsko-nato banda toliko oprali mozak obicnim ljudima i UVEK postave za predsednika budalu koji radi za njih a protiv svog naroda u svim zemljama. NOVI SVETSKI ROBOVLASNICKI POREDAK nece dozvoliti sebi gresku da pobedi onaj koji im odlaze planove za Novi Robovlasnicki Rim koji je pri kraju ostvarenja.

 3. goran says:

  Under Marine Le Pen, the National Front has seen a purge in which dozens of members were kicked out of the party for making anti-Semitic statements or expressing revisionist views about the Holocaust. She kicked her father out of the party in 2015 for making anti-Semitic statements...

  • Kosovac says:

   @ goran…., Vidi se da si pametan, umeš i da iskopiraš tekst napisan na engleskom jeziku. Samo ti znaš zašto smaraš, a mi ovde u Srbiji takve nazivamo pametnim budalama.

 4. QQ-LELE says:

  Srbija treba da se dogovori sa Le penovom, da svi Srbi iz Fr. Glasaju za nju, a ona da povuce priznanje Kosova. Onda ce i druge zemlje krenuti, Ceska,MAdjarska...

 5. Kosovac says:

  Posle ove vesti, Savet Evropskih Mudraca mora preduzeti konkretne mere za sprečavanje pobede nedemokratskog kandidata Le Pen. Mere će biti po protokolu, a prva faza je odrađena još 02.03.2017. godine kada je Evropski parlament iz preventivnih razloga ukinuo imunitet Marin Le Pen. Tako se sada mogu preduzeti mere za očuvanje nedonoščeta zvanog Evropska Unija. Prvo će biti malo demokratskog deficita, a kada se završi posao, biće povratak demokratiji u punom sjaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *