СВЕ ЈЕ БИЛА ПРЉАВА ИГРА: Америка се враћа у Сирију са још јачом силом!

SVE JE BILA PRLJAVA IGRA: Amerika se vraća u Siriju sa još jačom silom!

18 decembra 2019

Američka vojska vratila se u šest baza koje su prethodno napustile na severu Sirije, javila je u sredu turska novinska agencija Anatolija.

Agencija je saopštila da američka vojska jača svoje prisustvo u severoistočnoj Siriji, blizu granica sa Turskom i Irakom i na područjima naftnih polja.Izvestili su da se američka vojska širi na šest baza i položaja u pokrajini Hasake na severoistoku Sirije. Pored toga, Amerikanci grade još dve barijere u gradu Al-Kahtanijah i u stambenom kvartu u Kamišliju.

Agencija je navela da Sjedinjene Države planiraju da pojačaju sigurnost na naftnim poljima Hasake i pojačaju svoje prisustvo u blizini sirijsko-turske granice.

Pored toga, američka vojska trenutno je raspoređena u 11 baza i položaja u Siriji. Pet ih je u Hasaki, četiri u Deir Ezoru i dve u Raki. U pokrajini Deir Ezor, američka vojska gradi još dva kontrolna punkta.

(Pravda)

KOMENTARI6 komentara

 1. Slobodanka says:

  Nisu rekli šta zapravo muči Tursku. Turska provincija Širnak se graniči sa ovim najistočnijim delom Sirije. Širnak je glavno područje na kom se Turska još od 1984 godine bori protiv Kurdske organizacije PKK. Provincija Širnak ovakva kakva je danas napravljena je regularno 1990 godine, te od tada otprilike dve naredne godine bila je pod vanrednim stanjem zbog žestokih antiterorističkih operacija Turske. A tokom 2016 godine policijski čas je trajao 9 meseci, takodje tada su se odvijale vojne operacije protiv Kurdske milicije u toj pokrajini Turske.

 2. Milan says:

  Sirija će dobiti pod kontrolu svoja naftna polja. SAD se opravdavaju kako oni sada štite ta naftna polja od ISIS, mada je ISIS poražen krajem 2017, ali se povremeno pojavljuju manji napadi. Amerika je svojevremeno napravila ISIS, da bi zatim ratovala protiv njega i na taj način uvalila se na tudju teritoriju, k na teritoriju Sirije. Znači SAD će ponovo praviti, već ranije ozbiljno poraženi ISIS, da bi vojska SAD mogla da produži svoj boravak u Siriji. Ovo je kao američka žal za prošlim vremenima. TO jeste nekakav način da SAD produži svoj boravak u Siriji, ali to bure neće dugo držati vodu.

 3. M says:

  Ako netko računa da će USA dragovoljno prepustiti Sirijska naftna polja koja je osvojila,mislim da će se načekati!

  • Milan says:

   DRAGOVOLJNO američke snage nisu napustile ni veći deo severa Sirije u novembru ove godine. Nego bežali su da se ne nadju na liniji sukoba izmedju Turske i snaga sirijskih Kurda. Erdogan još uvek može da proširi vojnu operaciju Izvor mira na ovaj krajnji severoistok Sirije. Ili će preduzeti nešto drugo, a to je da čim završe stabilizaciju severa Sirije snage SAA mogu da počnu preuzimanje istočne granice, te američke snage istočno od reke Eufrat ostale bi bez najnužnije podrške iz Iraka. Dovoljno je da tim američkim trupama bude presečeno snabdevanje u hrani, lekovima, i municiji.

 4. M says:

  Lako USA ostavlja pustinju i svoje saveznike!Ali teško napušta velika naftna polja,novce,korist i sl.

  • Pera says:

   Preciznije receno, cionisticka usa army lako od suprostavljenih drzava pravi pustinje !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *