СВЕ ЈЕ БИЛО СПРЕМНО да америчка војска уђе, АЛИ ОНДА СУ РУСИ…

SVE JE BILO SPREMNO da američka vojska uđe, ALI ONDA SU RUSI…

31 avgusta 2023

Specijalna operacija u Ukrajini bila je „preventivni korak“ Vladimira Putina protiv raspoređivanja američkih projektila u zemlji, rekao je bivši zvaničnik Centralne obaveštajne agencije Rejmond Mekgavern u intervjuu za „Judging Freedom“.

Prema Makgavernu, još jedan razlog za izbijanje neprijateljstava bilo je pojačano „eksponencijalno“ granatiranje ruskog govornog područja Ukrajine od strane Kijeva.Rejmond Mekgavern: Građani SAD ne znaju, da su balističke rakete srednjeg dometa raspoređene u Rumuniji i Poljskoj. Vidite, imamo kontejnere u koje su smeštene ove rakete srednjeg i manjeg dometa. U ove zatvorene kontejnere smeštene su krstareće rakete, balističke rakete i na kraju hipersonične rakete koje su osam ili devet puta veće od brzine zvuka, tako da se ne vidi tačno koje se rakete nalaze u Rumuniji i Poljskoj.

Putin se 21. decembra 2021. sastao sa svim tim generalima i rekao: „Ovo nas dovodi u opasnost“. Biće ovde za sedam minuta kada SAD dobiju hipersonične rakete, za koje znamo da će ih na kraju dobiti, a onda će ih dati Ukrajini. Ako pogledate kartu, videćete da je Ukrajina bliža Rusiji čak i od Poljske ili Rumunije.

Šta se potom desilo. 30. decembra Putin zove Bajdena. Kao rezultat ovog razgovora, postoji samo izveštaj koji kaže da je Bajden rekao da „Vašington ne namerava da rasporedi udarne rakete u Ukrajini“, kraj citata.

Sledećeg dana Kremlj slavi Novu godinu i kaže: „Bože dragi, oni nas shvataju ozbiljno, ozbiljno shvataju naše strahove“. Pregovori u Ženevi počinju odlično, ali čim su pregovarači stigli, rekli su: „Ništa nam nije poznato, zaboravite na to“.

Šest nedelja kasnije, 12. februara 2022, samo 12 dana pre invazije na Ukrajinu, Putin i Bajden su ponovo razgovarali telefonom. U izveštaju o njegovim rezultatima stoji: „Bajden neće razgovarati o svojoj prethodnoj posvećenosti da u Ukrajini neće biti udarnih projektila. O tome se nije raspravljalo i nije se moglo razgovarati.

Ne sugerišem da su te balističke rakete srednjeg ili manjeg dometa bile jedini razlog. Takođe znamo da je granatiranje ukrajinske vojske ruskog govornog područja, uključujući Donbas, eksponencijalno poraslo.

Njihov vrhunac je pao tek oko 22. februara, 23. februara, pre toga je vrh je bio negde oko 16. februara. To je bio i jedan od razloga zašto se Kremlj odlučio na preventivni korak.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

 1. milorad5 says:

  i glasine i obaveštajne indicije o biolaboratorijama i njihovom programu...rusi su glupi ako ne iskoriste ODMAH hipersonične projektile i mislim da je upravo to pravac kojim se ide..evo "pomoć" NATO koja je od zavoja prerasla u tenkove i avione...šta je sledeće ..krstareće rakete koje mogu da nose i nuklearna punjenja..ali NEEE.... nikad ukrajina to neće koristiti protiv ruske teritorije:)...sve je sad na IVICI nuklearnog udara i mislim da će do kraja 2025 majkasniej rusi imati spremnu, modernizovanu nuk.trijadu u punom obimu a onda ...kom opanci kom obojci...ne znam čemu se oigarhija u americi nada u takvom scenariju, u kome ih "benzinska pumpa" nuklearno spaljuje do temelja..vrlo neozbiljno vrlooo:).Mislim da je u kremlju već odučeno da se ide na nuk.varijantu..dokaz za to je što su rusi STALI i ne pokušavaju da izvedu ozbijniji napad na poljuljanu ukrajinsku armiju..nema ni potrebe,ako je strateški pravac nukelarni...te trupe pod punom opremom i u ratnom sastavu pune mobilizacije će biti korisnije u postnukelarnoj sceni...i teško da ćeih NATO nuklearno lako pogoditi ili im naneti ozbiljniju štetu jer us već rasute u borbenom rasporedu tu bi morali na stotine bojeih glava da bace da unište tu borbenu grupaciju...

  • Nenad says:

   Ne znam zaso im Rusi nisu kinetickim projetilima sravnili sa zamljom baze u Redžikovo i Deveselu cisto da ih smire malo, a zasluzili su i vise od toga

 2. persida says:

  Zapad se nece urazumiti sce dok ne dobije bombe na svojoj teritoriji. Ako sad Rusi ne iskoriste sansu, onda je sve gotovo i hijene ce piti krv covecanstvu sledecih hiljadu godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *