СВЕ ЈЕ БЛИЖЕ РАСПАД АМЕРИКЕ

СВЕ ЈЕ БЛИЖЕ РАСПАД АМЕРИКЕ

1 децембра 2021

ВЕРОВАТНОЋА распада Сједињених Држава сада је знатно већа него на почетку овог миленијума, оценила је америчка новинска агенција Bloomberg.

Аутор анализе – писац, новинар и тв-водитељ Макс Хејстингс – навео је прво податке из анкете Универзитета Вирџинија, према којој је 52 одсто гласача бившег председника САД Доналда Трампа за то да се „републиканске државе“ осамостале.Истовремено, 41 одсто испитаника који подржавају актуелног лидера Џоа Бајдена држи се сличног става у односу на „демократске државе“.

Хејстингс је с тим у вези подсетио да су у двадесетом веку границе различитих земаља света биле озбиљно модификоване и указао на распад СССР, отцепљење Бангладеша од Пакистана, одвајање Сингапура од Малезије, поделу Чехословачке.

Његова прогноза је да је нешто слично сасвим могуће и у будућности и за први пример узео – отцепљење Каталоније. Па наставио:

„Зашто би било другачије са САД иако су се од свог оснивања стално шириле? Све време су биле подељене изнутра по политичким и другим шавовима. Неки делови Сједињених Држава можда желе да се отцепе. Пре свега су то Калифорнија и Тексас. Поделе погоршава расни проблем, он је у срцу подела у америчком друштву. Поред тога, поделе стварају и разлике у третману разних мањина“.

Хејстингс је из свега извео први закључак који, наравно, није само његов:

„У земљи нараста такав талас беса да је немогуће предвидети како ће се све завршити“.

Bloomberg у овом контексту подсећа и на негативне последице Брегзита, наводећи да је „створио проблем читавој генерацији Британаца зарад тренутне добити“.

Уследио је после овога и д5руги закључак:

„Исто ће се десити, само у много већим размерама, у случају раскола у Сједињеним Државама. Дакако, не треба очекивати тренутни распад Сједињених Држава, али је његова вероватноћа сада много већа него што је била пре 20 година. А цена таквог развоја догађаја биће много већа. Не само за Америку, већ и за цео Запад“.

KOMENTARI2 коментара

  1. milorad5 says:

    nema više jeftine kineske robe i šišanja celog sveta na lažnim berzama i bankarskim prevarama.Moraće da sami proizvode ponovo mnogo što-šta, ako misle da prežive i mislim da amerika nije u stanju da se REINDUSTRIJALIZUJE ponovo bez teškog pada životnog standarda koji dolazi tamo.E to će da ih rasturi ZA ČAS,ne vrhuške "republika".Oni su spori i nisu ni načisto dali da se upuštaju u to uopšte,samo osmatraju teren.Ako zagusti u federaciji,pacovi prvi napuštaju brod.Amerika će se raspasati do 2035 sigurno i oni to znaju,jedino im ostaje rat kao zadnje sredstvo ali sv.rat je preopasan i nisam siguran da će se upusatiti u to,možda pokušaju proxy ratove tu i tamo kao pritisak na rusiju i kinu,ali ako rusiaj i kina reaguju snažno i brzo kao onomad u gruziji,ima da se ućute na zapadu.2030-2035 god. je opasna zona za ceo svet i tu će ili doći do raspada USA federacije ili do sv.nuk.rata.a sada će biti uvod u sve to.Ovo predvidjanje se bazira na projektovanim izveštajima o stanju armija i planova većih armija u svetu u odnosu na slewdećih 10-15 god.i to znači da su analize pokazale upravo ovo što sam sad napisao i da su mnogi štaboci i analitičari došli nezavisno, do istog zaključka..2030-2035 KRITIČAN period ZA svet.

  2. Bilo jednom u Amerike says:

    Koliko god da se ona raspada i već se raspala ostaće im kongres koji predstavlja Ameriku sve ostalo su nezavisne državice koje su zavisne od kongresa, a sam kongres ne mora ni da haje za njihov raspad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u