СВЕ ЈЕ ДОГОВОРЕНО: Алија Изетбеговић је продао муслимански народ у Сребреници (ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ)

SVE JE DOGOVORENO: Alija Izetbegović je prodao muslimanski narod u Srebrenici (DOKUMENTARNI FILM)

15 jula 2015

131019003 Alija Izetbegović 34Ovaj kontroverzni dokumentarac norveškog reditelja i nezavisnih novinara Ole Flijuma i Dejvida Hebdiča govori o događajima u Srebrenici i okolnim selima u periodu od 1992. do 1995. godine, tokom rata u Bosni i Hercegovini, kada su mnogi Srbi pogubljeni pod vođstvom Nasera ​​Orića, nakon čega je više od 5.000 muslimanskih muškaraca ubijeno od strane srpske vojske.

Ola Flijum i Dejvid Hebdič su snimili film zasnovan na materijalu snimljenom na terenu i razgovoru sa borcima i svedocima ovog užasnog događaja koji donosi drugačiju sliku balkanske tragedije.

Pročitajte još:

PRIZNANJE IBRANA MUSTAFIĆA: Sami smo ubili svojih 1.000 muslimana u Srebrenici

DA LI JE OVO GENOCID? – Mladić pušta muslimansku nejač na slobodu (VIDEO)

BOŠNJAČKI RATNI KOMANDANT: Moji muslimani su mi nudili pare da ne govorim šta se desilo u Srebrenici!

Izvori su bili isključivo muslimani i preživeli ratni borci koji su se osećali izdanim od strane svojih pretpostavljenih u igri oko teritorije. Iz njihovih svedočenja možemo jasno videti da su muslimanski lideri bili voljni da žrtvuju Srebrenicu zarad područja oko Sarajeva.

Kroz film nas vodi novinar, Mirsad Fazlić, koji govori sa svedocima o događajima u Srebrenici: Seferom Halilovićem, bivšim komandantom bosanske vojske; Miodragom Mićom Uroševićem, kamermanom u Bosni; patologom dr Zoranom Stankovićem, bivšim ministrom zdravlja i odbrane Srbije, koji govori o masakru Srba; Hakijom Meholjićem, bivšim šefom policije u Srebrenici, koji daje mnogo detalja o operaciji koju je pripremio Alija Izetbegović; Husom Sahilovićem, bivšim oficirom bosanske vojske; Muhamedom Filipovićem, bivšim ambasadorom Bosne i Hercegovine u Velikoj Britaniji …

(Webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *