СВЕ ЈЕ ФАРСА? У току је спровођење плана! САМО ПУТИН И ПРИГОЖИН ГА ЗНАЈУ

SVE JE FARSA? U toku je sprovođenje plana! SAMO PUTIN I PRIGOŽIN GA ZNAJU

10 jula 2023

Sporazum između ruskog predsednika i osnivača Vagner grupe nakon pobune mogli bi biti „u toku“, navodi se u novoj proceni Instituta za proučavanje rata (ISW).

Prema uslovima sporazuma koji je navodno postigao predsednik Belorusije sa Jevenijem Prigožinom, osnivač Vagnera trebalo bi da je prognan u Belorusiju, a Putin je u objavljenom obraćanju obećao da Vagnerovi plaćenici mogu da „nastave da služe Rusiji sklapanjem ugovora s Ministarstvom odbrane“.“Ko želi, može da ide u Belorusiju”, dodao je čelnik Kremlja. „Obećanje koje sam dao biće ispunjeno.“

Međutim, beloruski predsenik i dugogodišnji Putinov saveznik, Aleksandar Lukašenko kasnije je rekao da Prigožin nije u Belorusiji, već u drugom gradu Rusije, Sankt Peterburgu. Takođe je sugerisao da su Vagnerove snage ostale u svojim utvrđenim bazama umesto da su putovale u Belorusiju. Radi li se o bazama u Rusiji, Ukrajini ili obema nije otkriveno.

To je bilo protivno „shvatanju javnosti da bi Vagnerovci već trebalo da potpisuju ugovore s ruskim Ministarstvom odbrane, idu kući u penziju ili da se presele u Belorusiju“, rekao je u subotu think tank ISW sa sedištem u Vašingtonu.

Međutim, jedan intervju objavljen u petak na Telegramu sa zapovednikom Vagnera pokazao je da se članovi te grupe plaćenika „još uvek mogu slobodno kretati unutar Rusije i udruživati jedni s drugima“, kažu iz ISW.

Zapovednik Vagnera je “objasnio” da se plaćenici odmaraju do početka avgusta, kada će se preseliti u Belorusiju.

Da VAgnerovci nisu u Belorusiji rekao je i zamenik ministra odbrane Belorusije Leonid Kasinski. Snimci koje su na internetu objavili novinari, uključujući urednika BBC-ja za Rusiju, pokazali su napuštenu bazu u Belorusiji namenjenu Vagnerovim plaćenicima, iako se regruti tek trebaju pojaviti.

ISW navodi da nisu videli nikakav znak da „ruske vlasti proteruju ili pritvaraju Vagnerove zapovednike ili borce koji su učestvovali u pobuni.“

„Status između ruskog predsednika Vladimira Putina i Prigožina još nije potpuno jasan. Ali ono što je jasno jest da je njihov privatni dogovor u toku“, rekao je ISW.

Ovakva analiza ISW-a podstakla je i brojne spekulacije oko toga da je kompletni marš na Moskvu bio “koreografija” koja je za cilj imala plan poznat samo spomenutoj dvojici.

KOMENTARI7 komentara

 1. Cp6a says:

  ISW iz Vošingtona je mislio, mislio i smislio. Cp6a im daje četiri cvetića, a za peti moraju još malo da se potrude. Na jednoj stranici u Bibliji nalazi se ključ za odgonetanje zagonetke.

 2. Supermlat says:

  Orvi dan sam vam to govorio. Jos jedino Petar Čelik isto govori, ali nekoliko dana nakon svega u intervjuu. Ja od 1.vesti o "pobuni". Sve medije koji su stancovali zapadne bajke o pobuni ja bi zatvorio a svim zaposlenika zabranio doživotno rad u medijima. Za njih je mesalica i lopata, bar bi postali ljudi, jer sada to nisu,sada su lazovi i koruptivni Zsitnis.

 3. XYZ says:

  Osnivač Vagnera je u dogovoru sa GRU, Dimitri Utkin, bivši podpukovnik GRU, koji je u ostalom dao ime toj privatnoj vojnoj kompaniji Vagner. Vagner je bio Utkinov kodni naziv dok je radio u GRU.

 4. Velika Metla says:

  Joooook...., bre....., nije farCa..., zezaju vas ! -:))))) Ova " pobuna", kao i korona, izbaci na površinu podosta " prehlađenih". -:)))

 5. M says:

  Moš se mislit,plan poznat samo Putinu u Prigožinu!?!Iako bi bilo dobro da se dogovore,ovako ili onako!

 6. M says:

  A ako su se to sve i kako dogovorili i prije sveg ovoga,i to će ubrzo svi saznati!Vidjet će se po čistki,selekciji koju će nakon svega ovoga provesti!Ili tako da Rusija propadne,ili tako da ide naprijed!U konačnici nije ni bitno jer glavni svjetski majstori i tako ne mogu napraviti dobar proizvod za prolaz!

 7. milorad5 says:

  hahahaha maznuli su zlato CIA-e ovo je bre ko balkan ekspes film.."gde je kazablanka" i onda lucidni odgovor ..legendarni bata..." u švajscarskoj bre"...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *