СВЕ ЈЕ ЈАСНО: Ево зашто МИЛО копа канале на граници са Србијом!

SVE JE JASNO: Evo zašto MILO kopa kanale na granici sa Srbijom!

3 februara 2020

Kanali koje vlast u Crnoj Gori kopa duž granice sa Srbijom, pod izgovorom da je reč „o zaprečavanju tzv. divljih prelaza na državnoj granici Crne Gore i Republike Srbije“, po dimenzijama podsećaju na rovove smatraju upućeni koji su imali priliku da ih vide.

Izvor koji je insistirao na anonimnosti smatra da su kanali koje crnogorska vlast kopa na granici sa Srbijom slični rovovima za blokiranje oklopnih vozila.Podsetimo, u selu Adrovići iznad Pljevalja, po nalogu policije, kopa se kanal na granici sa Srbijom, javile su Pljevaljske novine. Reč je o kanalu dubine oko metar i po i širine više od tri metra.

Vlada Crne Gore saopštila je da se kopanje kanala na granici sa Srbijom izvodi u skladu sa predviđenom dinamikom koju su usaglasile dve države i da se zapravo radi „o zaprečavanju tzv. divljih prelaza na državnoj granici Crne Gore i Republike Srbije“.

– Perspektiva da je Crna Gora na ivici građanskog rata toliko je strašna da ne želim ni da razmišljam na taj način – izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić, ističući da je Srbiji najvažnija regionalna stabilnost.

(Informer)

KOMENTARI18 komentara

 1. XXX says:

  "– Perspektiva da je Crna Gora na ivici građanskog rata toliko je strašna da ne želim ni da razmišljam na taj način" Bolje pocni da razmisljas! Kokainski zavisnik je preman na sve.

  • Ivana says:

   Koja je korist od litija po Srpskoj Crnoj Gori ako se naš narod ne ujedini u jednu državu? Kako se lepo milogorci pozivaju na pomoć ustaša i zagreba pa zapitajte se braćo pravoslavna Crnogorci kud vam milo vodi pravo pod papinske skute. Ako SAD ne dođe do dizanja celog srpskog naroda u Srpskoj Crnoj Gori i Srbiji i rušenje izdajničkih vlasti pa ujedinjenje u jednu srpsku državu NIKAD više neće. Zato Srbi ne budite ovce borba u obe srpske zemlje do ujedinjenja za krst časni i slobodu zlatnu.

   • "Brozomora" says:

    Ivana,upravo tako. Zakon skloniti a ne uništiti "montenegro" je potpuno promašena stvar.

   • Slobodanka says:

    Ne dolazi u obzir ujedinjenje sa natovskom Crnom Gorom ni u federalnom ni konfederalnom obliku. To bi značilo da svi idemo u NATO.

 2. Dejan says:

  Pohlepni k. Sinovi su razdrobili Sfrj da svi budu "NESTO" da nogu krast narod. Sada se još nakotilo tih k. Sinova pa treba razdrobit i te male kvazi države da bude još više fotelja za razne ljenčine koji kradu narod!

 3. Aleks says:

  To su Ukrainci napravili na granici sa Rusijom kao da nemogu oklopnjaci da pređu. A u CG pravi se isto umišljeni neprijatelj tenzije...za sve se krive Srbi...sluša se zapad. Dok nisu ušli u Nato bilo je snošljivo. Sad su ih napuckali ko kučnu Čivavu...laje na prozoru kad grana na drvetu zaniše😂. Da je neko hteo davno bi te pojeo.

  • Za Srbiju says:

   Ne trebaju nama oklopna vozila da vojno pomognemo svoj narod.

 4. Milan says:

  Raspamećeni Milo kopa panamske kanale. Kome li su namenjeni? Da li će u njih da zatrpava žrtve? ... Naime, u jednom starom horor američkom filmu u podrumu stare (američke) kuće jedan maloumnik s vremena na vreme kopao je rake u koje je sahranjivao žrtve. On jeste sklanjao leševe koji su se tokom filma nizali jedan po jedan, ali on nije bio i ubica. A cilj tog strašnog filma je bio da otkrijemo ko je pravi ubica. Taj maloumnik kad završi kopanje neke rake i sahrani žrtvu on je obavezno gromko i veoma srećno zasvirao u trubu u vojničkom stilu "izvršio sam zadatak". Za njega je izvršenje tog zadatka bila sreća jer on inače ne bi mogao da služi vojsku. TO NJEGOVO SVIRANJE I TE RAKE ČIJI JE BROJ RASTAO U PODRUMU TOKOM FILMA PROZVALI SMO: OPET SVEČANO OTVARANJE PANAMSKIH KANALA. ( Tako nam je bilo baš zgodno da oteramo neprijatnost zbog nenormalne radnje filma).

 5. Danilo says:

  A zašto se Srbi nebi ujedinili u zajedničku državu s Bugarima a da glavni grad bude Sofija a da zajednička crkva bude Bugarska pravoslavna crkva?

  • Rašo says:

   Danilo Sine jesi ti barem malo pazijo u školi ili si se malo našmrko?

  • Miraš says:

   Srbi s Bugarima nikad nisu imali zajedničku državu, sem u Brozovim bolesnim planovima o velikoj Balkanskoj konfederaciji. ... Crkva Savina je u Boki Kotorskoj, a ne u Bugarskoj. Stefan Nemanja bio je otac Rastka Nemanjića svetog Save, a obadvojica se smatraju utemeljivačima Srpske Pravoslavne Crkve. Stefan Nemanja je bio četvrti i najmlađi sin srpskog vlastelina Zavide koji je bio u rodbinskim vezama sa dinastijama koje su u to doba vladale Raškom (sa Vukanovićima po muškoj liniji) i kraljevinom Dukljom (sa Vojislavljevićima po ženskoj liniji). O Zavidinom životu i tim rodbinskim vezama nema mnogo pouzdanih podataka, ali se na osnovu Nemanjinog žitija može zaključiti da zbog sukoba sa rođacima i borbe oko vlasti u Raškoj, Zavida se sklonio u Dokleju/Duklju u kojoj je i rođen...

  • Mile says:

   Imajući u vidu dugu istoriju državnosti Crne Gore ujedinjenje u jednu državu nije obavezno, niti to neko ovih dana traži. Ali Danilo tvoji Crnogorci kao narod nastali su etnopolitičkim inženjeringom, tata Vam je Broz, Milovan Djilas itd. Demonim je znak pripadnosti nekoj državi ili teritoriji, ali to nije isto kao etnonim koji je znak prave etničke pripadnosti. Medjutim podvala i ujdurma je u tome da pravoslavni žitelji Crne Gore, ili ateisti poreklom iz pravoslavnih porodica, da uvaže svoj demonim za etnonim. Crnogorci su isčupani iz šireg srpskog nscionalnog korpusa i otudjeni su, već se pretvaraju u nekakve montenegrine. Sad nas montenegrini gledaju iz prikrajka kao neprijatelji, a to je veoma slična i loša sudbina kao pokatoličenih Srba u Hrvatskoj. Još samo da SPC na koju sad jurišate odvedete u unijatsku crkvu i eto nama još jednog novog zla ali na stari viševekovni i oproban način. Slično kao kad bi Ruse u Ukrajini ili u Kazahstanu pretvorili u Ukrajince, i u Kazahstance.

  • Slobodanka says:

   U Zakoniku knjaza Danila ustanovljenom 1855., paragraf 92., piše: Iako u ovoj zemlji nema nikakve druge narodnosti do jedine srpske i nikakve druge vjere do jedine pravoslavne istočne.... U proklamaciji Kučima 1852, knjaz Danilo veli: Spomenite se, o junački narode starije srpskije junaka, kako su se oni hrabro borili, da ne robuju pod turskim igom... jer Srbin danas nema nikoga do Boga i svoga brata Srbina.. U pismu knezu Srbije Aleksandru Karađorđeviću, aprila 1856, knjaz Danilo zahvaljuje na poslatim udžbenicima: Djelo ovo da služi za zalog novog i krepkog bratskog jedinstva, koje će biti osnov budućoj našoj svezi bratskog soglasja, osnov boljoj budućoj sreći jednorodnog naroda srpskog. Knjaz crnogorski nosi na skrižali svojega srca urezano čuvstvo ljubavi i predanosti ne samo za svoj narod, već za sve Srpstvo i za sve ono, što se srpsko zove i imenuje. ... Krajem maja 1856. knjaz Danilo piše Napoleonu III o turskim zulumima: Da bi nas sebi potčinili glađu, oni su razjagmili srpske zemlje, oteli srpsko more; nama ostaju samo stijene i srce, koje nikada neće klonuti. ... Knjaz Danilo poručuje knezu Mihailu Obrenoviću: Neka samo započne knjaz Mihailo, ja mu sa svojim Crnogorcima pođoh na susret, da oslobodimo srpski narod, pa ma ja bio u vojsci knjaza Mihaila prosti vojnik.

  • Mile says:

   Nego Danilo, tvoja montenegrinska Crna Gora slušajući NATO "mrtvog mozga" ujedinjuje se sa Albanijom, pa ćete na desnoj istočnoj strani države imati Kosovo kao što ga mi imamo na jugu.

  • Maksa says:

   Zbog one stare Srpske izreke...Kad pocne svetski rat, ako ne znas sta ces, udri po Bugarima neces da pogresis.

 6. Milan says:

  Raspamećeni Milo sa ovim kopanjem kanala kod Pljevalja da li je i sa tim u službi onog NATO-a "mrtvog mozga". Hoće li i Milo svečano zasvirati u trubu kad završi kopanje kanala?

 7. Milan says:

  Desetak mještana sela Adrovići nije dozvolilo u ponedeljak ujutro nastavak radova na kopanju kanala na granici Srbije i Crne Gore koje je započeto prije par dana. Osnovni zahtjev mještana je da im se ostavi prolaz do imanja. Posebno zahtijevamo da nam ne kopaju kanal na dijelu koji vodi prema jedom jezercetu, kako bi leti mogli koristiti vodu iz istog koje se nalazi u blizini granice – kazao je Ratko Pušonja dodajući da su mještani pozvali policiju i da očekuje da se bar tim njihovim zahtevima udovolji. Trenutno je mašina parkirana na samoj granici i ne izvodi radove.

 8. krojač says:

  Prso milo na tri pole, sad će zora crne gore.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *