СВЕ ЈЕ ЈАСНО: Ево зашто Трамп није напао Северну Кореју, НИТИ ЋЕ НАПАСТИ

SVE JE JASNO: Evo zašto Tramp nije napao Severnu Koreju, NITI ĆE NAPASTI

18 jula 2019

Severnokorejske rakete mogu doseći kontinentalnu teritoriju SAD-a, priznaje Pentagon. Severnokorejska balistička raketa Hvasong-15 može da leti skoro 13.000 kilometara i mogla bi da bude prva koja je sposobna da stigne do SAD.

Oružane snage SAD-a u Južnoj Koreji (USFK) saopštile su ove sedmice da bi severnokorejska, interkontinentalna raketa Hvasong-15 mogla doseći bilo koji kontinentalni deo Sjedinjenih Država.Ova informacija dolazi na osnovu jednog teksta u godišnjem Strateškom sažetku 2019, kog su zajedno objavili USFK i Komanda združenih snaga, a kom je agencija Jonhap imala pristup.

“Severnokorejska raketa Hvasong-15 može da dosegne bilo koji cilj u SAD-u,” izjavio je Kugl TV u tvitu.

Međutim, raketa Hvasong-15 ne bi bila jedina. Pominju se još dva tipa raketa, Hvasong-13, sa procenjenim dometom od 5.500 kilometara i Hvasong-14, sposobna da leti na udaljenosti od 12.874 kilometara.

Uprkos demontiranja test baza za ispitivanje raketa i uništavanja nuklearnih postrojenja, koje je naredio lider Severne Koreje Kim Jong-un, još uvek ima mnogo posla za postizanje krajnjeg cilja, odnosno potpune i proverljive denuklearizacije, zaključuje USFK u objavljenom članku.Vest dolazi nakon što je, prošle godine, Severna Koreja saopštila da je testirala novo “ultramoderno” oružje.

Izjavu je dao lider Severne Koreje Kim Jong-un, iako detalji o novom oružju nisu otkriveni. Testiranje novog oružja može poremetiti odnose između Severne Koreje i SAD-a, kada je u pitanju denuklearizacije.

U međuvremenu je Pak Jong Čon, komandant severnokorejske artiljerije, izjavio da je tokom ispitivanja korišćen ne-nuklearni, artiljerijski sistem, prenosi KCNA.

Prema KCNA, lider Severne Koreje bio je veoma zadovoljan testovima i radom vojnih naučnika i radnika industrije municije.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Nek korejski Hvasong bude vas poslednji song.

  2. milorad2 says:

    40-50 raketa i NIKADA više neće imati problema sa USA.Kakva crna denuklearizacija, pa ovim lažovma iz ameriko više niko normalan ništa ne veruje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *