СВЕ ЈЕ ЈАСНО! Поента рата у Нагорно-Карабаху је ДА ЕРДОГАН И ТУРСКА…

SVE JE JASNO! Poenta rata u Nagorno-Karabahu je DA ERDOGAN I TURSKA…

4 oktobra 2020

Jermenski premijer Nikol Pašinjan rekao je da je cilj Turske jasan, a to je ponovno uspostavljanje turskog carstva.

– Jermenija je poslednja prepreka Turskoj i njihovom širenju ka severu i istoku – rekao je Pašinjan.Pašinjan je naveo da će Turska nastaviti svoju ekpsazinioističku politiku i ostvarivanje plana „genocida nad Jermenima“.

– Turska ima jasan cilj da obnovi tursko carstvo. Nemojte se iznenaditi ako ta politika ovde uspe, nemojte se iznenaditi ako pokušaju da u svoje carstvo ugrade ne samo grčka ostrva, već i kontinentalnu Evropu. Ako Turska uspe u ovome, sačekajte ih u Beču – istakao je Pašinjan.

On je podsetio na agresivno ponašanje Turske u Sredozemnom moru protiv Grčke i njenu ulogu u sukobima u Siriji i Iraku.

Sukobi i borbe u Nagorno-Karabahu intenzivirani su proteklih dana sa žrtvama na obe strane, podseća AFP.

(SRNA)

KOMENTARI5 komentara

 1. Slobodanka says:

  Turska sila je već prisutna u Beču, i u drugim velikim gradovima zapadne Evrope. Čiji li su ovi migoši (migranti) što neprestano stižu? Sa teritorije koje države oni najviše prelaze u Evropu? U Briselu za njihov dalji dolazak u Evropu zalaže se Turska. Turska svojim vojnim operacijama proizvodi izbeglice iz Sirije, a onda ih šalje zaglupljenoj EU. Vojne operacije Turske na severu Sirije: Štit Eufrata, Maslinova grančica, Izvor mira, i posebno turske vojne snage u Idlibu državne i paradržavne. Na severu Iraka: Orlova kandža pa Tigrova kndža. Blagoš sultanu Erdoganu pored ovako i ovoliko glupe Evrope.

 2. Slobodanka says:

  Pored podrške Azerbejdžanu u obnovljenom sukobu sa Nagorno Karabahom i Jermenijom, Erdogan preti novom vojnom operacijom na severu Sirije. Nije zadovoljan sa ostvarivanjem povlačenja kurdskih vojnih formacija sa severa Sirije. Ta teritorija je etnički prostor Sirijskih Kurda, Turska sila je tamo značajno prisutna nakon poslednje turske vojne operacije Izvor mira. Ako Erdogan potpuno zbriše kurdske snage iz Sirije, time i kurdske civile, to znači da se Turska približava najbogatijim sirijskim naftnim poljima. Kako svemoćnog Erdogana ne dodiruje i ne ugrožava ona "korona"? Satanistički proizvod ne gadja satanine najposlušnije sinove.

 3. Rista says:

  A zašto ne bi kad može? I Jermenija da može, rasturila bi Tursku. Ali eto, neide tako jer Turska ipak radila na obnovi države a Jermenija, kao i sve ostale gnjide, napustila SSSR. Razlika u mentalitetu. Ili u mudima. Turska su veća. Uostalom, to nije ništa novo niti nepoznato. Novo bi bilo da Jermenija i ostali bivši turski i nemačko-britanski janičari najzad shvate da treba oma da reaguju i da se udruže a ne da čekaju da Turska propadne kod Beča. Zar im istorija nije već objasnila šta će se dogodi ukoliko ostanu tako razjedinjeni? Zašto Jermenija ne zatraži ponovo ujedinjenje sa Rusijom, a to je jedini pravi put? Pa pomalo se švalera sa Zapadom i dok ne shvati da će je Zapad saraniti čim pre moguće, biće kasno. Eto, Lukašenko skoro da zakasnio. Baltičke države se prepolovile, Hrvatska se prepolovila, Srbija nestaje, Bugarska puzi...Ukrajinci se polako iseljavaju i na Zapad i na Istok, Poljaci se iseljavaju na Zapad...Sve to ide polako i skoro neprimetno, kako gde, ali ipak ide. Slepci. Sve se te države spremaju da budu novi divlji Zapad, samo će se najverovatnije zvati Divlji Istok kada zapadni narodi počnu da naseljavaju napuštene teritorije. Danas narodi tih država odlaze masovno na Zapad i ne shvatajući šta će se dogoditi u sledeća dva veka. Ili to, ili Turska ili savez sa Rusijom. Pa vi vidite šta ćete. Ni jedna od gore napomenutih država neće preživeti sledeća dva veka na način kako danas žive. Sledeći politiku Zapada, osakatili su Rusiju i sada krvare svi zajedno. Možda čak i iskrvare potpuno a nekako teško shvataju šta je to što će zaustaviti odliv krvi tih naroda.

 4. Rista says:

  Sigurno da ni Turska nije rado ušla u NATO i savez sa državama koje su joj bile neprijateljske, ali je zbog budućnosti ipak to uradila i polako se obnavljala. Tako to ide kad je neko pametan. A šta su uradile države bivšeg SSSRa? Pobegle glavom bez obzira i ni jedna jedina nije zastala ni trenutak a da ne pristupi Zapadnom savezu, manje ili više. Okrenule leđa Rusiji bez trunke razmišljanja. Eto, sve te države su poražene samo politički, sa manjim odstupanjima kao što je Ukrajina ili Jugoslavija koja nije bila dostojna nikakve budućnosti samo Srbi nisu shvatili na vreme. To je stvar politike jednog naroda i način kako se gleda u budućnost. Srbija nema te političke oči. Pojeli ih srpski janičari. Jermenija nije ništa bolja. I Jermenija i Srbija su se našle danas pod Ruskim i Američkim uticajem podjednako a pošto ta dva uticaja cepaju narod i vuku na dve različite strane, teško da će Srbija i Jermenija preživeti u današnjem obliku..

 5. Slobodanka says:

  Iranski pogled na rat u Nagorno Karabahu: „Glas Amerike“ čuje se iza sukoba u Karabahu. Azerbejdžan i Jermenija ulaze u rat širokih razmera. Kriza u Nagorno-Karabahu ulazi u novu fazu, u kojoj ne treba govoriti čak ni o oružanom sukobu, već o stvarnom ratu u punom obimu. Istovremeno, i vlada i američki Stejt department pokazuju da su donekle zadovoljni kako su se događaji u Nagorno-Karabahu razvijali u poslednje vreme. Čini se da čak pozdravljaju razvoj i produbljivanje sukoba. Izgradnja kriznih modela i pokretanje političkih kriza u zemljama Centralne Azije dugo su bile neka vrsta američke spoljnopolitičke strategije, a ova strategija je u potpunosti podeljena i dobrodošla u obe velike političke stranke, kako u Demokratskoj stranci, tako i u republikanskoj. U tom smislu, politički rivali praktično nemaju razlike. Drugim rečima, može se tvrditi da su za Vašington i njegove saveznike mir i stabilnost u regionu Centralne Azije i Kavkaza izuzetno nepoželjni scenariji. Ili im takvi zadaci sigurno neće biti prioritet...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *