СВЕ ЈЕ ЈАСНО! Украјина не може више да се одупире, СВЕ ЈЕ УНИШТЕНО У БАХМУТУ

SVE JE JASNO! Ukrajina ne može više da se odupire, SVE JE UNIŠTENO U BAHMUTU

3 aprila 2023

Predstavnici kijevskog režima i zapadnih zemalja ođednom su počeli da daju prilično čudne izjave o predstojećoj kontraofanzivi ukrajinske vojske.

U Kijevu su već napušteni samouvereni i glasni govori, priznajući da Oružane snage Ukrajine mogu biti poražene tokom eskalacije ukrajinske krize. Do ovog zaključka došao je novinar Jurij Podoljaka.On je uživo u programu „Vreme će pokazati“ detaljno govorio o pripremi Oružanih snaga Ukrajine za aktivne borbe a takođe je objasnio čudno ponašanje Ukrajine u kontraofanzivi.

Jurij Podoljaka je primetio da je Kijev već počeo da sumnja u uspeh predstojeće kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine. Zbog situacije koja se razvijala na liniji fronta, ukrajinska vojska se našla u prilično teškom položaju. Stvar je u tome što Ukrajina možda nema dovoljno rezervi za vođenje potpunih vojnih operacija.

Ekspert je primetio da je čudno ponašanje Ukrajine u kontraofanzivi prvenstveno posledica događaja koji se dešavaju u Artjomovsku. Kijevski režim, pokušavajući da zadrži ovaj grad po svaku cenu, šalje mu u odbranu sve više rezervi koje su bile pripremljene za predstojeću ofanzivu.

Sada u ukrajinskoj vojsci može doći do nedostatka profesionalnog vojnog osoblja za izvođenje aktivnih operacija u određenim oblastima.

„Na Zapadu i u Kijevu već govore da mogu da izgube bitku, to pokazuje neizvesnost u uspeh, jer je mnogo njihovih rezervi spaljeno u Artjemovsku – to se zna, čak i ukrajinska vojska kaže da su branili grad džabe, otišlo je mnogo rezervi. Štaviše, sada je mnogo vojnika, koje su hteli da iskoriste u kontraofanzivi, u blizini Artjomovska“, objasnio je ekspert.

Podoljaka je izrazio uverenje da, uprkos teškoj situaciji u kojoj se našla ukrajinska vojska, Kijev neće odustati od planirane ofanzive. Ukrajinske vlasti su pod ozbiljnim pritiskom Zapada i stoga će slediti uputstva SAD i EU.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI10 komentara

 1. Ja, Mirka says:

  Ko god je sledio uputstva SAD i EU, taj je propao!

  • Rodja says:

   Bravo. Samo u Srbiji "evrorajh nema alternativu" :)

 2. persida says:

  Dajte jos leoparda da se igramo.

  • Kulak says:

   Kao čovek koji je 5 puta bio u Kijevu i Odessi tvrdim da su 92% stanovnika ukrajine Rusi. To nisu samo stanovnici jednog dela zapadne ukrajine koji su zapravo ukrajinizirani Poljaci. Uz njih Rusi nisu još jedino etnički Mađari koji žive u Zakarpatju, Rumuni koji žive u gradu Černovci i nekoliko mesta uz granicu s Rumunijom te Hazari koji sebe nazivaju Jevrejima. Svi ostali su nesumnjivo Rusi, bez obzira što se nakon boljševičkog prevrata 1918. godine deo Rusa u Novorusiji počeo izjašnjavati kao tzv. ukrajinci. Za vreme Carske Rusije to je bila regionalna pripadnost, a nacionalnost je Rus. Svi stanovnici govore ruskim jezikom, a čak i oni koji govore ukrajinski bolje vladaju ruskim. Tipičan primer je Hazar Zelenski koji savršeno vlada ruskim jezikom koji je i njemu maternji, a ukrajinski govori poput robota, naučeno. Dakle, reč je o ruskoj zemlji i Rusija će nakon svih turbulencija iz svega izaći kao pobednik.

   • Kosovac says:

    @Kulak, …..Zelenski nije Hazar, Zelenski je Jevrejin.

    • Suzuki Vitara says:

     Od Hazara su nastali Askenazski Jevreji, koji uopste nisu Semitskog porekla, nego Turkijskog.

     • Kosovac says:

      @Suzuki Vitara, …..Hvala na naučnom objašnjenju o Jevrejima i njihovom poreklu. Znači, Zelenski je Jevrejin Aškenaz Hazarskog porekla. Ja bih dodao još i da Zelenski vodi poreklo još od Adama.

 3. Petrovgrad says:

  Zapadnu evropu ne pogadja stradanje Ukrajinaca i Rusa. Oni su to i montirali.Ja očekujem da se Ukrajinci ujedine sa Rusima i kao 45 pravac Berlin, Brisel, Pariz i da naplate sve.

 4. Pingback: SVE JE JASNO! Ukrajina ne može više da se odupire, SVE JE UNIŠTENO U BAHMUTU – Sedma Sila

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *