СВЕ ЈЕ ЈАСНО: Усташе неће стати док Хрватска не буде до Земуна

SVE JE JASNO: Ustaše neće stati dok Hrvatska ne bude do Zemuna

7 decembra 2017

Na konferenciji za medije, održanoj u holu Doma Narodne skupštine Vojislav Šešelj se osvrnuo na poteze hrvatskih vlasti ističući da je ovo još jedan dokaz da je nemoguće uspostaviti prijateljstvo između Srbije i Hrvatske.

Nakon zahteva Hrvatske da joj Srbija isplati ratnu odštetu od 40 milijardi evra, Vojislav Šešelj je izneo svoj lični stav o u vezi sa tim na društvenim mrežama, a danas je i zvanično u ime Srpske radikalne stranke upozorio vlast Srbije „da se s tim ne šale“.

Šešelj je podsetio prisutne na „greške iz prošlosti, pre ulaska Hrvatske u Evropsku uniju kada je Boris Tadić trebalo da kaže da ima nerešenih problema, kao što su problem granice na Dunavu, ogroman broj srpskih stanova u Hrvatskoj koji su konfiskovani ili bukvalno oteti, ogromna srpska imovina u nekretninama i slično. Sad će Hrvatska da traži ne samo 10.000 hektara zemlje sa leve obale Dunava, već i Apatin“.

– Nije sada u pitanju samo Šarengradska ada ili ostrvo pored Vukovara, koje je Boris Tadić dao na upotrebu Hrvatima dozvolivši im da tamo letuju i podižu turističke objekte, umesto da te objekte podižu srpski državljani. Sada će pored Kosova, od Srbije tražiti i levu obalu Dunava, tražiće ratnu odštetu, onda i Vojvodinu, tražiće onda i da Hrvatska bude do Zemuna. Nemačka neće biti u stanju da Hrvate od toga odgovori, niti da im pripreti, niti da ih natera da odustanu, a Srbi se ne mogu uzdati u eventualnu dobru volju Nemačke. Sa takvim stvarima se ne sme igrati, tome treba ozbiljno pristupiti i treba napokon svima da bude jasno da nema ništa od Evropske unije – izjavio je Šešelj.

KOMENTARI7 komentara

 1. R.Srpska says:

  dajte ne davite nas sa tom šačicom jada kopačko kontejnerskim narodićem...ti vatikanski probisveti em izumiru od bele kuge em raseljavaju, uskoro će ostati samo starci bez penzija i pitanje uopšte koliko će njihova perec država moći tako da opstane. Kakav bre Zemun, oni ni Zagreb ne mogu da nasele kako spada.

 2. Mali vuk says:

  Prije ce nestati NDH i oni sa njom >

 3. Batina says:

  E ovaj put ima da ih vratimo u njihovu postojbinu u Srednju Aziju, ako sta preostane kad namirimo nase koje su pobili.

 4. goran says:

  Kroasani nisu toliko znacajni za Nato, koliko je Srbija znacajna za Rusiju. Iz toga sledi da ce Kroasani biti potuceni do kolena. Ako bude koga u Hrvatskoj, jer je iseljavanje iz te zemlje mozda i vece nego iz Srbije. Obe teritorije ce na kraju pripasti Arapima koji ce biti proterani iz zapadnih zemalja. Prostor bivse Juge bice konc logor za evropsku sirotinju.

 5. Milan says:

  Vidim iz ovih komentara dosta tipican prilaz Srba ozbiljnom problemu - "Lako cemo, ne mogu nam oni nista", ne vredi brinuti o tome. Rezultat zadnjih 100 godina je katastrofalan za Srbe, velikim delom i zbog takvog stava. Hrvati ih prevare u miru, Srbi u miru izgube ono sto su krvavo u ratu odbranili. Nije slucajno Jovan Ducic rekao "Hrvati su narod parnicara", takvi u miru dobijaju bitke. Poredeci sa Hrvatima Srbi ispadaju kao politicki nepismen narod, a Hrvati kao politicki pismen, prevare one nepismene. Sad ocekujem da ce me mnogi zbog ovoga napasti, umesto da razmisle o primerima gde su Srbi glupo postupili u miru i izgubili ono sto nisu morali. Srbi ne vole kad im se kaze da su nesto glupo uradili. Ne izvlace pouke iz gresaka u proslosti, niti o tome mnogo razmisljaju. Takav pristup protiv naroda parnicara vodi u nove poraze.

 6. Zorica_Ts says:

  Iseljavaju se Hrvati više nego Srbi, tačno je, jer im je lakše obzirom da su deo EU. Sutra da Srbija uđe, verovatno bi više od polovine radno sposobnih otišlo za mesec dana. Ne zaboravite da Hrvati rade za prosečnu platu dvostruko veću nego u Srbiji. Volela bih da je obrnuto ali nije.

 7. Prečanin says:

  Najveća nesreća za Srbiju nisu ni ustaše ni NATO već ovaj prekodrinski udbaški gangster koji uopšte ne bi smeo da se pojavljuje u medijima obzirom da je osuđen ratni zločinac koji je od svih ratnih ciljeva ostvario jedino cilj punjenja svojih džepova i džepova njegovih ortaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *