Све је ОТВОРЕНО и иза свега стоји ЕДИ РАМА! Пао ПОТПИС за југ Србије, Албанци добили НАЛОГ!

Све је ОТВОРЕНО и иза свега стоји ЕДИ РАМА! Пао ПОТПИС за југ Србије, Албанци добили НАЛОГ!

18 јануара 2020

Албански премијер Еди Рама договара са албанским партијама из Бујановца, Прешева и Медвеђе тактику за отцепљење ове три општине од Србије.

Гент Цакај, шеф албанске дипломатије и најближи сарадник Едија Раме, присуствовао је у Тирани потписивању споразума политичких представника Албанаца са југа Србије о заједничком наступу на предстојећим парламентарним изборима. Албанци су добили налог да заједно изађу на биралишта и кроз српски парламент покрену процес ставања „Велике Албаније“?!Национално јединство

Kако преноси портал албанског „Топ чанела“ Цакај је са политичким представницима Албанаца са југа централне Србије разговарао о формирању заједничке листе „Албанска демократска алтернатива – Уједињена долина“ чији назив директно алудира на такозвану „прешевску долину“ коју Албанци већ неко време желе да отцепе од Србије.

– Ово је доказ како партије могу да се окупе око националног јединства. Ова листа имаће незаменљиву функцију у покретању широког спектра питања са којима се суочавају Албанци у „прешевској долини“, која се тичу образовања, веће заступљености у државним институцијама и слободне употребе албанских националних симбола. Влада Албаније неће оклевати да подржи ову заједничку листу – рекао је Цакај и тако потврдио да званична Тирана директно стоји иза албанског плана да отцепе опшрине медвеђу, прешево и Бујановац.

Kоментаришући ове наводе, министар одбране Александр Вулин каже да оно што је дозвољено Албанцима не може бити забрањено Србима.

– Грађани Србије албанске националности имају право да се удружују и политички организују. Опак, Албанци нису морали да се окупљају у Тирани и тамо потписују договор о наступу на изборима у Србији. Али када су то већ урадили, уз прећутну сагласност ЕУ, онда сви треба да знају да оно што је дозвољено Албанцима не може бити забрањено Србима. Они који ћуте о окупљању Албанаца у Тирани нека буду још тиши када у Београду сви Срби буду договарали и усаглашавали своју политику и изборне наступе са Владом и председником Србије – подвлачи Вулин.

Покушај сецесије

Милисав Паић, председник Српског спољнополитичког круга, оцењује да потписан споразум показује покровитељски однос албанских званичника према припадницима албанске мањине у Србији.+

– Исповремено, ово показује и платформу за њихов наступ у скупштини, односно план да се кроз легалне институције државе Србије отвори питање сецесије општина на југу Србије у склопу евентуалног решења питања KиМ. Симптоматично је да споразум није потписан у Приштини, већ у Тирани, што говори у прилог томе да представници Албанаца и три општине на југу Србије немају поверење у своје земљаке у приштини – закључује Паић.

KOMENTARI5 коментара

 1. Miki says:

  Pa i meksikancima u SAD neodgovara Tramp pa izvolte probajte secesiju

  • Giga says:

   Da,ali Ameri imaju Trampa a mi Vuciqa

 2. politikant says:

  evo prilike da se vojnom akcijom oslobodi KiM.

  • Filip says:

   Mislim da je došli vreme da ba jugu Srbije Rusi naprave jedno tri baze

 3. milorad2 says:

  dobili nalog da glabnu malog. Samo neka krenu to se i čeka, a stoka zna da nema više vremena inače su pukli potpuno.Sad će sukob da se ODMRZNE :) ali će zato šiptarija da se SMRZNE, od straha, kad ih dovatimo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u