СВЕ ЈЕ ОВО ПЛАН ЕДИЈА РАМЕ!

SVE JE OVO PLAN EDIJA RAME!

5 maja 2017

„Rama je naš predsednik.“ „Preševo je prirodni deo velike Albanije.“ „I u Tirani misle da je zahvalnica koju je Vučić dobio od opštine Preševo skandal…“

Ovo su samo neke od izjava koje su tokom prethodnih nedelja mogle da se čuju od albanskih političara sa juga Srbije, tako da je više nego očigledno da je sve što su izgovorili u prethodnom periodu napisano negde drugde, tačnije u Tirani.

U ovom trenutku aktuelni albanski premijer Edi Rama „uspešno privodi krizu u Makedoniji kraju”, albanske zastave su nadjačale makedonske u kancelariji predsednika Sobranja, a ako mu i to dovoljno ne digne rejting pred junske izbore, sledi novi pakleni plan, koji se ovoga puta tiče juga Srbije.

– Nema sumnje da upravo Rama stoji iza svih turbulencija koje se dešavaju u poslednjih nekoliko nedelja i oštrih izjava Tačija, Haradinaja, Muslijua… Istovremeno se bude i nekadašnji pripadnici OVPMB-a (Oslobodilačka vojska Medveđe, Bujanovca i Preševa), čiji su se komandanti sastali s poznatim teroristom Šefćetom Muslijuom 18. aprila u Gnjilanu. S druge strane, naše službe sve to dobro prate i teško da bilo šta može da ih iznenadi u ovom trenutku, što naravno ne znači da neće pokušati. Prema našim saznanjima, iza svega stoji albanski premijer Edi Rama, kome je potrebna kriza u regionu kako bi pred domaće izbore podigao sebi rejting i tu nastupio kao neki veliki spasilac Albanaca. Zbog toga je spreman da žrtvuje sve, pa i albanske političare na jugu Srbije, koje je spreman da iskoristi za pravljenja haosa – kaže izvor iz srpskih bezbednosnih krugova.

S druge strane, prema rečima karijernog diplomate Zorana Milivojevića, očigledno je da se sve dešava organizovano.

– Od izjava Rame do Tačija i Muslijua, dešavanja u Makedoniji i „tiranske platforme“, sve je to dobro organizovano. Albanski faktor koristi ovu situaciju da pojačanim aktivnostima na ivici radikalizma pokrene proces u korist objedinjavanja, kako oni kažu, albanskog nacionalnog prostora. I naravno da sve što se dešava ima i unutrašnju dimenziju, da se tiče izbora na Kosovu i u Albaniji, ali teško da tamo ima velike razlike između vlasti i opozicije jer svi žele veliku Albaniju, i prirodno je da žele da zaoštre situaciju u ovom trenutku. S druge strane, mi smo budni, srpske službe i politika, i tu je sve pokriveno. Neko bi mogao da pokuša da napravi haos, ali ne verujem da ima neke šanse da uspe u tome na štetu Srbije. Naravno, ukoliko bi se situacija na Balkanu generalno zaoštrila i ukoliko bi izbili otvoreni sukobi u Makedoniji uz podršku stranih faktora, situacija bi mogla da eskalira i na jugu Srbije, ali iskreno verujem da naše službe to mogu da spreče – naveo je Milivojević.

(Alo)

KOMENTARI2 komentara

  1. kuka says:

    Multipraktik Edi Rama!

  2. hristina says:

    Kakav plan Rame i kakvi "faktori" Taci i Musliu?! Ovaj poslednji nije mogao reci da je njegov predsednik Erdogan da se "vlasi ne sete"! Vidite kako se planira mulimanski "luk" od Turske, preko severno-grcke oblasti Traki naseljene grckim muslimanima, preko Makedonije, Raske, pa do Bosne! Grcki ministar odbrane Panos Kamenos "obeca" pre dva dana "zainteresovanim" da ce im razbiti luk! Sad reci da i Amerikanci i Englezi nisu umesani, a kako bi moglo bez njih, jesu. Njihov plan je spreciti uticaj Rusije na Balkanu, pa tako ova trojica siptarskih poslusnika postadose "faktori". I bice sve dok su korisni onima koje slusaju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *