СВЕ ЈЕ СПРЕМНО! Британци спремили план за удар на Србе! ЕВО ШТА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ И КОЛИКО МИЛИОНА ЋЕ ПОТРОШИТИ

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО! Британци спремили план за удар на Србе! ЕВО ШТА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ И КОЛИКО МИЛИОНА ЋЕ ПОТРОШИТИ

14 фебруара 2019

Британска влада и њене тајне службе исплатиће више од шест милиона евра за финансирање медијско политичке кампање која треба да доведе до рушења власти у Србији и Републици Српској!

Документа која постоје недвосмислено указују да је организација „Интегрити инишиејтив“ – која је под директном контролом званичног Лондона и МИ6 – направила „параван пројекат“ под називом „Изградња управа на Западном Балкану“.Тај програм предвиђа да се под изговором борбе за људска права и демократију погодним медијима, НВО сектору, као и утицајним појединцима у јавном животу и на друштвеним мрежама исплати чак 5.5 милиона фунти (6.1 милиона евра) за дестабилизацију власти на Балкану. Kао посебна мета помињу се преседник Србије Александар Вучић и његова власт!

Хакерска група „Анонимуси“, недавно је објавила документа из овог поверљивог пројекта. Из њих се јасно види да је предвиђено да пројекат траје три године и да се прве године исплати 520.000 фунти, буџет за другу годину је 1.5 милиона фунти, а за трећу 3.5 милиона фунти.

За координатора програма делегиран је Kит Сарџент који, како се наводи, има богато искуство на Балкану, Босни посебно, Украјини и Авганистану.

Иако је званична намена програма наводна „борба против корупције на Западном Балкану“, познато је да је ова организација основана са директним циљем да сузбије „малигни руски утицај у свету“ и да званични Лондон контролише унутрашње ствари других држава преко мреже својих агената у свим таргетираним државама.

„Реч је о трогодишњем програму који треба да помогне у изградњи „доброг управљања“ у државама Западног Балкана, а у којима се сузбијање корупције и јачање њихове отпорности на корупцију користи као метод спољашњег утицаја. Овај програм треба да повећа њихов напредак ка ЕУ и чланству ка НАТО-у где је потребно“, наводи се у објављеним документима.

Реч је заправо о томе да се борба „против корупције“ пре свега у Србији и РС искористи као параван за рушење власти који нису по вољи британским моћницима.

У стратегији обавештајаца наводи се да је потребно наћи рањиве тачке сваког друштва и потом их изложити јавности. Они, конкретно, наводе пример председника Србије.

„Потребно је наћи и таргетирати јаке националисте и где је могуће наћи наводно корумпирану политичку личност и ставити акценат на питање њене прошлости, интегритета и искрености. Нпр. лидер Србије Вучић, који је претходно служио као министар информисања у време Милошевића…“ дословце пише у пројекту и наводи се којим каналима ће се циљеви остварити.

„Биће детаљно испитана свака земља кроз анализе, фокус групе, истраживања. Затим ће се за сваку земљу понаособ изградити циљана стратегија. Предлаже се оснивање локалне мреже утиваја кроз ангажовање локалних инфлуенсера, људи који имају утицај и који треба да циљају потребне циљне групе. Посебан акценат ставља се на људе који су утицајни на друштвеним мрежама и имају дигитални утицај… Предвиђено је и организовање курсева за новинаре и студенте, јавне активисте, креирање платформа и алата за објављивање корупције, уз подршку и логистику НВО“, наводи се у пројекту.

И док у британској амбасади и Влади Србије нису јуче хтели да коментаришу ово откриће, Марко Матић из „Антидота“, каже да ово показује велики јаз између онога за шта се поједине фондације и владе декларативно залажу и њиховог деловања на терену.

– Покушај рушења економски најуспешније и политички најстабилније владе на Западном Балкану не представља ништа друго до настојање да се регион дестабилизује и гурне у хаос сукоба – упозорава Матић.

(Србија Данас)

KOMENTARI8 коментара

 1. Zoran says:

  Podrzavam rusenje vlasti u Srbiji jer kaze da deo Kosova nije nas.

 2. Vesko says:

  Ako neko moze da obori vlast i drzavu za 5 miliona onda ne treba ni da postojimo!

 3. milorad2 says:

  MALO je to para , ili lažu za cifru ili nemaju love minimum za ovo gore nabrojano je 60 mil. funti u sledeći 6-7 god a to je dugo vreme ,predugo.Nema više vremena sad će stvari da se odviaju BRZO.

 4. LEDY GAGA says:

  PONIŽAVANJE SRBIJE: ЗАШТО ЈЕ У РИЈАЛИТИ ЗАДРУГУ УВЕДЕНА БАЛИЈКА ЗЕРИНА ХЕЋО, КЋИ РАТНОГ ЗЛОЧИНЦА КОЈИ ЈЕ ЗЛОСТАВЉАО СРБЕ ПО ГОРАЖДУ? И који је погинуо у једној од својих злочиначких акција. И при томе, иста се понаша ко да је у својој џамахирији. ЗБОГ ОВОГА, АЛИ И ЗБОГ СВЕГА ДРУГОГ, ПРОТЕСТИ ПРОТИВ АКТУАЛНЕ АНТИСРПСКЕ ВЛАСТИ ЋЕ УСКОРО ДОБИТИ ЈОШ ЈЕДАН КРУЦИЈАЛНИ ЗАХТЕВ: ЗАБРАНУ РАДА СОТОНСКЕ ТВ ПИНК И УНИШТЕЊЕ ЗАДРУГЕ.

 5. Velika Metla says:

  Потопити пиргави накот са све њиховим острвом зла! Нико жалити неће за њима! НИКО!

  • Dani says:

   @Velika Metla,niko nije bolji komentar napisao osim tebe kada se radi o djavolskom prebivalistu,pozzz.brate:)

 6. Gardista says:

  Izmeniti zakon i ukinuti sve NVO, potraziti pomoc od Rusije, Madjarske, Kine...napraviti jaku drzavnu mrezu agenata i zavrsiti posao sa korumpiranim zapadom.

 7. LEDY GAGA says:

  KADA ĆE SE ODRŽATI JEDAN VELIKI CENTRALNI PROTEST U BEOGRADU GDE ĆE SE OKUPITI DEMONSTRANTI IZ CELE SRBIJE?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u