СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ДА УКРАЈИНИ НАНЕСЕМО „СТРАВИЧАН ПОРАЗ“

SVE JE SPREMNO DA UKRAJINI NANESEMO „STRAVIČAN PORAZ“

3 februara 2023

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruske snage porazile ukrajinske trupe u sukobima oko naselja Vasilivka u Donjeckoj oblasti, severno od Bahmuta.

Portparolj Kremlja Dmitrij Peskov pojasnio je danas izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina da kako Rusija ima potencijal da odgovori na isporuke novog zapadnog oružja Ukrajini.“To znači da Rusija ima potencijal i što više se Zapad bude dopremao novo oružje Ukrajini, Rusija će nastaviti da koristi sav svoj raspoloživi potencijal da odgovori“, rekao je Peskov. Bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev rekao je da će ruski dobavljači oružja „značajno“ povećati svoje isporuke vojne opreme tokom 2023, i dodao da će nove zalihe Rusiji pomoći da Ukrajini nanese “stravičan poraz“ na bojnom polju, preneo je TAS S.

Medvedev trenutno obavlja funkciju zamenika šefa Saveta bezbednosti i predvodi vladinu komisiju za proizvodnju oružja. Gardijan prenosi da su dve osobe poginule u ruskom granatiranju Hersonske oblasti u Ukrajini. Stanovnike Hersona probudila je eksplozija, objavila je na kanalu za razmenjivanje poruka Telegram regionalna vojna uprava Hersona. U granatiranju su poginuli 25-godišnji muškarac i 44-godišnja žena.

Portparol britanskog premijera Rišija Sunaka izjavio je da bi najkraći period tokom kojeg bi jedan piolot mogao da nauči da upravlja britanskim vojnim avionom trajao 35 meseci. Komentarišući razloge zbog kojih Britanija smatra da trenutno “nije praktično“ da pošalje avione Ukrajini, on je naveo da program obuke za pilote u Britaniji traje pet godina.‘

‘Nastavićemo da slušamo Ukrajince i razmatramo šta je ispavno na duži rok, ali ako će pomoći da se razume trenutna situacija, najbrži program obuke za novog pilota traje 35 meseci“, rekao je portparol.

Italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani izjavio je danas da će italijanski PVO sistem SAMP/T biti u funkciji u Ukrajini u naredna dva meseca. “Verujem da će biti operativan u roku od sedam do osam nedelja“, rekao je šef italijanske diplomatije. Kako navodi Rojters, italijanski PVO sistem može da prati na desetine ciljeva i presretne njih 10 ođednom, što ga čini jedinim sistemom evropske proizvodnje koji može da presreće balističke rakete.

(Tanjug)

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad5 says:

    NATO je počeo da se sprda sa kijevom i zelenskim izgleda.Da sam u ukrajinskom rovu ja bih bio u najmanju ruku ozbiljno zabrinuta ako ne i jako uplašen.Oni koji su na prvoj liniji znaju da je ovo do sad sa ruske strane bila uobičajena ratna rutina,a takodje su svesni da su prošli meseci da se to nije smanjilo ili popustilo,pritisak je stalan.A rusi u pozadini SIGURNO JAČAJU,što garantuje u nekom trenutku ČIST PAKAO kada krenu.Stvarno je jezivo kad te ostave u rovu sa tako malim šansama,samo dve stvari ostaju tu na raspolaganju.Pucati dok te ne ubiju ili se odmah predati.Mislim da ovi u kijevu računaju da će mnogi pucati do zadnjeg momenta ali ne bih se baš kladio na tu priču, doktrina vatrenog talasa u kojoj su rusi specijalisti je napunila gaće mnogima u roku od par minuta, amisli ma se upravo to sad priprema kao uvodno otvaranje u operaciji uništenja SVIH vojnih snaga u centralnoj ukrajini,sve do dnjerpropetrovska i prilaza kijevu,a harkov će biti opkoljen i prisiljen na predaju infiltarcijom.Rusi su jako ozbiljni i nešto su se ućutali,vreme je za PANIKU.

  2. padre says:

    Interesantno, tamo gine dnevno hiljade ljudi,a vama je glavna vest da je poginulo dvoje!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *