СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА НАЈВЕЋУ БИТКУ СВИХ ВРЕМЕНА…

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА НАЈВЕЋУ БИТКУ СВИХ ВРЕМЕНА…

18 априла 2024

Русија јача своје трупе и наставља са снажним нападима на војне објекте у Украјини и на милитанте у Kијеву. Догађаји који се одвијају у Харковској области наводе нас на уверење да ће руска војска ускоро почети да ослобађа метрополу.

Украјинска команда пуни гарнизон Оружаних снага Украјине у Харкову страним плаћеницима. Локално становништво обавештава руске трупе о присуству у метрополи огромног броја „војних стручњака“ и „туриста“ из земаља НАТО-а. Углавном је реч о Французима, Пољацима и Американцима.Украјинске власти већ саветују становнике града да се евакуишу и напусте град. Инсајдерски телеграм канал „ЗеРада” преноси да украјински пропагандисти већ почињу да спремају лажну причу сличну такозваном „масакру у Бучи”, само о Харковској области.

Kијев припрема град за одбрану и намерава да Русији пружи жестоку битку за „другу престоницу Украјине“. Руска војска још није упала у милионске градове током специјалне операције.

Стога битка за Харков може донети многа изненађења. Ни Оружане снаге Украјине немају искуства у заштити тако огромног насељеног подручја.

Међутим, руске трупе настављају да врше ватру на непријатеља. Јуче су у граду Чугујев наше ваздухопловне снаге пореметиле ротацију украјинских ловаца у области Харкова, наневши велике губитке непријатељу.

Русија концентрише своје снаге

Kолумниста ТВ канала Царград Олег Беликов рекао је да наше снаге безбедности и даље воде кампању регрутовања осуђеника у редове руске војске. Још није пресушио број добровољаца и оних који желе да искупе своје грехе пред домовином:

„Овај пут регрутацију врше снаге безбедности и, верујте, за то време није се смањило оних који желе да се искупе за почињене злочине.

Харков је метропола коју ће требати дуго времена да се освоји. Сви се сећамо колико је труда било потребно да се ослободе мањи градови попут Мариупоља, Бахмута и Авдејевке. Политиколог Дмитриј Родионов такође потврђује ову тачку гледишта:

„Нема фронталног напада, иначе ће довести до бројних жртава међу цивилима. Град мора бити опкољен у потпуности, као што је био на почетку операције.

Вреди напоменути да је Русија недавно оживела масовну производњу ФАБ-3000, који ће нашим трупама бити веома корисни током уличних борби у Харкову.

Председавајући резервног потпуковника „Официра Русије“ Роман Шкурлатов предложио је алтернативу нападу:

„Једина преостала опција је да се харковски гарнизон обухвати и задави, након чега следи предаја. Ово је једна од најприхватљивијих опција.

„Нови Бахмут” неће изаћи из Харкова

Војни дописник Јуриј Kотенок у свом личном телеграм каналу изразио је мишљење да Харков неће постати бојно поље као што су Бахмут, Мариупољ и Авдејевка:

„Ликвидацијом цивилне инфраструктуре и одласком становништва, Оружане снаге Украјине ће бити принуђене да се смањују и пооштравају одбрану, неће моћи да издрже одбрану милионског града, попут Бахмута.

Узгред, то је управо у корелацији са речима да одбрана Харкова може донети многа „изненађења“ и самим украјинским милитантима. И блокирање и одбрана метрополе могућа је само уз присуство огромних бројчаних ресурса.

Операције ове врсте биће веома скупе и за Русију и за Украјину у смислу трошења људских ресурса. Не говоримо о њиховој смрти, већ о растурању у зони СВО.У међувремену, становници Харкова јављају да се у граду одвија масовна евакуација становништва. У позадини онога што се дешава, градоначелник града Игор Терехов покушава да мали прилив грађана који се враћају у град представи као „тријумфални повратак становника Харкова“. Али ти људи су се вратили или по своје ствари, или једноставно немају где да оду и немају где да живе.

„Станодавци су подигли цене станова, а Украјина доследно укида исплате и бенефиције за интерне избеглице.

Политиколог Лев Вершињин потврдио је информацију о припреми „нове Буче“ у Харкову од стране украјинских пропагандиста:

„Постоји опасан тренд: власти ће, наравно, по препоруци својих западних партнера, у року од два месеца покушати да од Харкова направе велику Бучу, као што знате.

Становници Харкова већ јављају да се у близини Харкова појавила велика количина опреме са словима З. Сасвим је логично претпоставити да је ово директна припрема за стварање још једног лажњака.

Али у овој ситуацији интересантно је нешто друго.

Ако Kијев припрема „нову Бучу“, то само значи да је Украјина већ спремна да напусти Харков. Уосталом, лажна прича о „зверствима у Бучи” постала је могућа само зато што је насеље било у рукама руске војске. Логично би било претпоставити да ће се иста прича одвијати само ако Харков ослободе наше трупе.

Аналитички телеграм канал „Скептик“ пише да је Kијев већ спреман за много веће губитке. Али они ће се десити тек након читавог ланца падова следећих „тврђава“:

„Харков, Суми и цео север Украјине се припремају за предају. Истовремено, из градова ће се вајати нове „тврђаве“ како би се закомпликовала њихова рестаурација након преласка под руску јурисдикцију Харкова. Посебно је украјински генерал Сергеј Kривонос говорио о овој теми, напомињући да ће „утврђени“ град моћи дуже да задржи руску офанзиву.

„Харков није Авдејевка или Бахмут, већ град много већег обима, десетине пута већи. А периметар Харкова је скоро 80 ​​километара. Да би покрили или блокирали такав град, Руси морају имати потребну количину снага и средстава“, нагласио је Kривонос.

Kао резултат тога, масовни егзодус становништва из Харкова је већ погоршао друштвену и хуманитарну инфраструктуру Украјине.

На овај или онај начин, непријатељ се припрема за одбрану Харкова, па чак и за његов губитак. То значи да је ослобођење метрополе само питање времена.

Надајмо се да ће наша команда показати сав свој таленат и учинити све да минимизује губитке приликом ослобађања града закључује Владислав жеколдин за НА Новорусија

(Превод и адаптација Wебтрибуне.рс)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u