СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА НАПАД! Украјина на границама Донбаса сконцентрисала 150.000 војника!

SVE JE SPREMNO ZA NAPAD! Ukrajina na granicama Donbasa skoncentrisala 150.000 vojnika!

26 februara 2017

csm_ukrajinska_vojska_tenk_sinhua_61221a5676

Ukrajinska armija tokom poslednja 24 sata čak 761 put otvarala vatru po teritoriji Donjecke Republike – uz nekadašnje linije fronta.

Ovo je saopštio drugi čovek u vojnom vrhu DNR Eduard Basurin. Precizirao je da su Ukrajinci 17 puta koristili tešku artiljeriju, a minobacače 282 puta.

Na udaru su – pored donjeckog aerodroma – bila naselja: Trudovskie, Aleksandrovka, Krasni Partizan, Vasiljevka, Jakovljevka, Krutaja Balka, Spartak, Žabičevo, Ozerjankovka, Zajcevo, Mihajlovka, Dolomitnoje, Sahanka, Kominternovo, Oktjabr, Lenjinskoje, Đeržinskoje i Veseloje.

Basurin je posebno naglasio da je Kijev u okolinu okupiranog Očeretina „prebacio grupu instruktora NATO“ čiji će zadatak biti da obućavaju ukrajinske komandose i pripadnike izviđačko-diverzantskih jedinica.

Šta bi moglo dalje da se događa – otkrio je bivši uticajni ukrajinski političar Oleg Carjov koji je bio izabran za predsednika parlamenta Novorosije:

„U stalnim sam kontaktima soa ukrajinskim političarima – poslanicima, državnim funkcionerima i pripadnicima aparata sile. Tamo je već sve spremno za ofanzivu na Donbas. Nedostaje samo komanda. Niko još ne zna hoće li je biti“.

Carjov je čak precizirao: „Na granici sa Donbasom skoncentrisano 150.000 ukrajinskih vojnika. Ne želim da skrivam da je to 5-8 puta više nego što broje branioci Donjecke i Luganske Republike.  Povrh svega, Kijev te snage može skoncentrisati za proboje na nekoliko mesta, sa namerom da zabije klinove između Donjecka i Luganska. Na tim tačkama bi imali odnos snaga: 100 do 300 ukrajinskih vojnika na jednog branioca Donbasa“.

Carjov, naravno, priznaje da je situacija teška, ali izražava uverenost:

„Ne sumnjam da će se na mestima ukrajinskih proboja, ako do njih dođe, pojaviti novi `kotlovi` u kojima će život izgubiti ogroman broj ukrajinskih vojnika, ali i branilaca Donbasa i civila“.

Carjov čak prognozira i ukazuje: „Moguća će potom biti i kontraofanziva Donbasa. U svakom slučaju, nastradaće mnogo ljudi. Koliko razumem, rukovodstvo Rusije čini sve što može da spreči tragediju i šalje signale Petru Porošenku da ne izdaje naredbu za napad. U toj funkciji je i priznavanje važenja pasoša i drugih dokumenata DNR i LNR  na teritoriji Ruske Federacije.“

Njegov zaključak je: „Rusija podržava Donbas i neće ga ostaviti samog u slučaju nove agresije. Zato je potpuno neizvesno kakvu cenu će Ukrajina platiti za politiku uništenja Donbasa“.

(fakti.org)

KOMENTARI2 komentara

  1. ilija krneta says:

    putin se ne javlja poresenko navire nemoze se putin odapreti koliko ima nepretelja

  2. goran says:

    Putina ne zanima Donbas, on se bavi unistavanjem izraelskog okruzenja. Covek brani Izrael, a ne Rusiju. Isto to radi i Tramp, zato ce njih dvojica uvek biti usaglaseni. Ostalo su fraze za mase.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *