СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА ПРОМОЦИЈУ МИГОВА: Одржана генерална проба приказа “Слобода 2017“

SVE JE SPREMNO ZA PROMOCIJU MIGOVA: Održana generalna proba prikaza “Sloboda 2017“

18 oktobra 2017

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa saradnicima, prisustvovali su danas na batajničkom aerodromu generalnoj probi prikaza „Sloboda 2017“.

Nakon uvežbavanja sekvenci prikaza, letačkog programa i nastupa ruske akro-grupe „Striži“, ministar Vulin i general Diković obišli su postrojene učesnike prikaza, kao i taktičko-tehnički zbor sredstava naoružanja i vojne opreme u sastavu Vojske Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Nakon uspešno izvedene generalne probe, brigadni general Duško Žarković, rukovodilac prikaza „Sloboda 2017“, istakao je da sve pripreme teku po planu.

„Sve je spremno za prikaz dela operativnih sposobnosti „Sloboda 2017“ koji će na ovom mestu biti izveden u petak, 20. oktobra, povodom obeležavanja oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. Danas smo prisustvovali generalnoj probi i uverili se u spremnost naših pripadnika za izvođenje tog prikaza na kome će učestvovati više od 2.200 vojnika, 130 vozila i 30 vazduhoplova“, istakao je general Žarković.

Na Prikazu dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije „SLOBODA 2017“, na batajničkom aerodromu 20. oktobra 2017. godine sa početkom u 12 časova, javnosti će prvi put biti predstavljeni novi avioni MiG-29 i savremena oprema vojnika po konceptu 1500, navodi se u saopštenju.

Uz avijaciju Vojske Srbije, u letačkom delu prikaza učestvovaće i ruske akro-grupa „Striži“, a statički deo prikaza biće posvećen novim proizvodima Odbrambene industrije Srbije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *