СВЕ ЛИЧИ НА УВОД У СВЕТСКИ РАТ

SVE LIČI NA UVOD U SVETSKI RAT

14 septembra 2022

„Rusija se nosila sa pritiskom Zapada, blickrig taktika nije uspela“. Ovo je na sastanku o ekonomskim pitanjima u ponedeljak, 12. septembra, saopštio ruski lider Vladimir Putin.

Istovremeno, predsednik je podsetio da Evropska unija ne sedi mirno i da priprema novi paket antiruskih sankcija.Andrej Kortunov, generalni direktor Ruskog saveta za međunarodne poslove, politikolog i javna ličnost, rekao je dopisniku Javnog servisa o tome šta su ove sankcije i na koga bi mogle da utiču ovog puta.

On je podsetio da će u bliskoj budućnosti fokus pasti sa osnovnih na sekundarne sankcije.

„Malo je verovatno da će paket novih sankcija biti zaustavljen. Takođe postoji nekoliko zakonodavnih inicijativa u SAD“, rekao je on.

Kortunov je siguran da će ovog puta Zapad izabrati novu taktiku politike sankcija i da ovaj put glavni fokus neće biti na Rusiji.

„SAD i predstavnici Evropske unije pokušaće da detaljnije i doslednije identifikuju slučajeve povlačenja iz sankcija, posebno uz pomoć onih zemalja koje nisu formalno uključene u sankcije“, objasnio je on.

Kortunov je siguran da će udar biti usmeren upravo na ove zemlje i one kompanije koje sarađuju sa Moskvom.

„Države za koje se sumnja da pomažu Rusiji da zaobiđe sankcije biće kažnjene od strane Vašingtona. Sve ovo se tiče sivog izvoza, snabdevanja ruskim tehnologijama, kupovine ruskih energenata“, istakao je Kortunov.

Kortunov je siguran da će se treća „runda“ sankcija ticati trećih zemalja i pre svega, država globalnog juga.

„Oni ne podržavaju u potpunosti zapadnu strategiju sankcija. Indija i Kina su samostalne do te mere da njihove kompanije mogu da odstupe od američke politike. Mnoge druge zemlje su takođe uključene u ovu listu. To su države jugoistočne Azije, koje imaju želju da se nekako odmaknu od striktne primene zapadne politike sankcija“, dodao je on.

Vladimir Putin je ranije rekao da su pokušaji Zapada da sruše Rusiju uzaludni i samo demonstriraju glupost njenih predstavnika.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

 1. milorad5 says:

  huawei proizvodi čipove(!)U americi se ponašaju kao da su oni jedini i Bogom dani i kao da je njihova roba i tehnologija jedina na svetu i kao da oni jedini imaju fabrike a to je daleko od istine.Kinezi ubrzano grade mašinsku industriju,rusi i indija takodje.Nije mi jasno ŠTA će amerika prodavati i izvoziti uopšte posle svih ovih sankcija a ni kome.Realno ako stave sankcije na većinu država u svetu oni su u stvari sami sebi uveli sankcije i sami sebi zabranili trgovinu.Ovo je neka posebna vrsta ludila,izgleda.

  • 1389 says:

   ...dovoljno je pomisliti da Klaus Shvab počeo da preporučuje jedenje insekata, znamo kuda ova situacija vodi... WW3...

 2. Gagi says:

  Zar nije uvek u istoriji cackanje Rusije bio svetski rat. Mi smo vec zakasnili zbog katolickih komunista, tesko li ga nama. Tek cemo se susresti sa politikom da je (kao do sada) svaki nas gubitak , dobitak za Dedinje i Senjak. "Narodni tribuni" od naroda kradu pare i prave crkve da bi se bezbedno tu sahranili, da bi UVEK bili dostojni svojih zasluga i sacuvani od "nevernika" svog naroda. Komunisti i njihovi placenici, odrodi svog postojanja i porekla, od 45-e sa svojim saradnicima unistavaju Srpski etnos. Radujte se Srbi neradnickom zivotu, dok je bilo - bilo je.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *