МИЛОШЕВИЋ НАМ ЈЕ ДАВНО РЕКАО ко су издајници и како ће истребити Србе… (ВИДЕО

MILOŠEVIĆ NAM JE DAVNO REKAO ko su izdajnici i kako će istrebiti Srbe… (VIDEO

25 decembra 2016

slobodan-milosevic-935436_orig

Slobodan Milošević je oteran silom sa vlasti, to svi znaju i toga su svi svesni.

Profesor dr Velko Vlkanov, kopredsednik Međunarodnog komiteta za odbranu Slobodana Miloševića, povodom ovog događaja izjavio je da je nekadašnji predsednik Srbije i SRJ izgubio život od najamnih ubica 11. marta 2006. godine.

„U ova dva datuma uokviren je jedan neverovatan život posvećen dobrobiti jugoslovenskih naroda, dobrobiti srpskog naroda. Ali, kao i sve velike ličnosti, Milošević prevazilazi okvire svoje nacionalnosti, pretvorivši se u jedan od simbola borbe čovečanstva za pravdu i slobodu, takav simbol kakav su Patris Lumumba, Salvador Aljende, Nelson Mandela.

Čovečanstvo meri svoj rast upravo kroz takve ličnosti, kod kojih je sopstvena sudbina podređena sudbini ljudi. Život Miloševića započeo je u nevelikom srpskom gradu Požarevcu, u porodici običnih radnih ljudi, da bi nastavio na službi istih tih običnih ljudi. Usvojio je najbolje osobine srpskog naroda – osećanje dostojanstva, odanosti, obaveze.

Iznad svega je stavljao sudbinu svoga naroda, sudbinu naroda Jugoslavije. A kao svaki istinski patriota nije imao neprijateljskih osećanja prema drugim narodima. Bio je prožet svešću da je odnos prema drugim narodima – mera odnosa prema sopstvenom narodu. Jer, onaj ko mrzi bilo koji drugi narod – ne može voleti ni sopstveni narod.

Život Miloševića je završio u Hagu, u Holandiji, kuda je otpremljen kako bi pred nelegitimnim sudom odgovarao za tuđe zločine. U stvari, trebalo je da odgovara za zločine onih koji su napali njegovu zemlju i gotovo tri meseca uništavali ljude i imovinu bombama i raketama. Tokom pet godina natovsko pravosuđe je upotrebilo sva moguća sredstva kako bi slomilo volju ovog ponosnog Srbina, i u tome nije uspelo. Na kraju, da ne bi priznale svoju nemoć, te takozvane „sudije“, a u suštini – najmljene ubice u togama, ubile su ga.

Pomenuću jedan stih velikog bugarskog pesnika Georgija Džagarova, posvećen sudbini uhapšenog antifašiste: „On ne htede na kolena da padne, milije mu beše da zanavek očima gledati prestane“.

Ovaj stih se u punoj meri odnosi i na Slobodana Miloševića, koji je bez dvoumljenja birao radije smrt nego izdaju. I tako je u suštini postao besmrtan. Kako vreme teče, njegov život sve više će se pretvarati u legendu, a njegovo delo – u školu u kojoj se uči hrabrost. A nama ostaje ponos zbog toga što smo se dotakli njegove veličine“, napisao je Vlkanov.

„Potom je na prevaru i pod lažnom optužbom isporučen Hagu. Odlazeći ponosne glave upozorio je srpski narod kakva ga sudbina čeka. Danas Slobodana nema, ali njegove reči surovo odzvanjaju u susretu sa tužnom realnošću i sve više pritiskaju njegove progonitelje. Protiv čoveka kojem je život oduzet u modernom nacističkom kazamatu, seju neistine i laži, sa namerom da ga potisnu iz sećanja i izbrišu iz istorije.

U tu svrhu, junački otpor naroda stranom agresoru, kojem se Slobodan hrabro suprotstavio, nastoje da proglase za nacionalnu zabludu. Oni koji su branili zemlju, maltene se proglašavaju za izdajnike. Istorija je međutim odredila Slobodanu poseban list.

Odabrala ga je za miljenika, dok je njegove rušitelje potisnula u zaborav. Slobodanova vizija i delo postali su deo istorijske svesti i pamćenja naroda. Od silne demokratije, koja je posle Slobodanovog zbacivanja s vlasti navodno preplavila Srbiju, od razuzdane slobode i od svakodnevnog napretka, Srbija nažalost sve više posrće i tetura se ka sunovratu.

Njena privreda je na kolenima. Teritorija je osakaćena, a narod osiromašen i obezglavljen. Sela se prazne, a porodica rastaka. Ono što je suprotno duhu srpskog naroda pokušava da se nametne mladima – laka zarada, oružje, droga, nasilje i sluganstvo.

Srbija je postala jedina država u svetu u kojoj se građani proglašavaju za izbeglice u sopstvenoj zemlji“, istakao je Kočović.

 

( Pečat, Oslobođenje)

KOMENTARI21 komentara

 1. vlada says:

  Sve je to u redu ali kako to objasniti masi tupadzija u Srbiji a i sire,kome objasnjavati,tzv narodima,malim,neizivljenim,bez istorije,drzavotvorne odeje...

 2. dusko says:

  KAKO BUDE VREME PROLAZILO A BUDEMO ZIVELI SVE GORE I GORE JER NE VIDIM NIJEDAN ELEMENT ZA BOLJI ZIVOT, POCECEMO DA PODIZEMO MILOSEVICU SPOMENIKE PO GRADOVIMA SRBIJE ! SAMO POLAKO EVROPEJCI !!!

 3. TADZA says:

  E SLOBO DIVAN BRATE NIKO TE NIJE SLUSO - LEPO SI REKO .. DJINDJIC NIJE MOJ NEPRIJATELJ JEL ON JE TOLIKO PAMETAN DA GA NAROD NECE RAZUMETI. DA USTANES DA VIDIS SAMO TVOJ MINISTAR INFORMISANJA SAD JE PREMIJER A TVOJ RATNI POTPAROL JE MINISTAR INOSTRANI POSLOVA -TVOJ OMILJENI OPOZICIONAR PRETI ZIDOVIMA AKO PUKNE OCE DA IH US,,RE

 4. Jovan says:

  Lepo bratko rece kako su ga pod lazima majmuni hapsili, lazima sudili, i na kraju ubili lazuci da je umro od srcane kapi. I ono najgore, srpski narod nastavlja da zivi u lazi ispiranih mozgova od strane natofasista da je dobro ziveti u koloniji kao robovi i jeftina radna snaga u svojoj zemlji. Stokolm sindrom hara Srbijom. Zaporavljaju Nato sankcije i rat (kojim su unistili ekonomiju zemlje-nije Milosevic unistio ekonomiju), i bombardovanje i pljacku posle 2000-te.

 5. ljubisav says:

  Gospodu hvala!istina je spora,al`dostizna.Pominjacemo mi jos Slobodana koga izdadose kvazi Srbi i tzv. patriote sto danas svim silama se trude ko ce vise da lize guzicu Zapadnjacima sto nemoze da nas ocima gledajuGospode Sveti pomozi da progledamo sta Nam rade dok nebude stvarno kasno!!!

 6. Mlax says:

  Ljudi moji pa sve vlasti posle Milosevica su bile izdajnicke vlasti . Te vlasti posle 2000-te su u mirnodopskim uslovima uspele da uniste Srpski naciju katastrifalnom politikom,depopulacijom,iseljavanjem I unistavanjem svega Srpskog.Rezultat je 35000 Srba manja svake godine a drzava bez naroda nevredi nista......

 7. MAKEDONAC says:

  IMA JEDNA ISTINA KOJA VEKOVIMA TRAJE A KAZE:ONO STO SI SAM MOZES NAUDITI NIKO TI TOLIKO NEMOZE NAUDITI.ILITI U PREVODU - KAKO SE MOZES SAM UNISTITI NIKO DRUGI TO NEMOZE.EPA BRACO SAMI STE KRIVI ZATO STO STE SEDELI SKRSTENIH RUKU DOK SU ZAPADNI PLACENICI PALILI SKUPSTINU U BEOGRADU I RUSILI MILOSEVICA.UMESTO DA IZADJETE I BRANITE USTAV I DRZAVU VI STE UZIVALI PORED MALIH EKRANA I GLEDALI STA CE DA BUDE.ETO DOGODILO VAM SE BUKVALNO SVE ONO STO VAM JE SLOBO REKO.USTVARI OVO JE TEK POCETAK A STA CE DALJE BITI DOBRO PROANALIZIRAJTE SVAKU SLOBINU REC PA CE VAM SVE BITI JASNO.SLEDECI PUT KAD VAM NEKO NAPADNE USTAV I DRZAVU-OPET SEDITE KUCI PORED TV-A.NIJE NISTA BOLJE NI KOD NAS.ISTO JE SVE.ISTI FILM -ISTI REZISER.TO TI JE.

 8. Ivan Grozni says:

  ZIVIO DRUG SLOBODAN MILOSEVIC !!

 9. vlada says:

  Zasto nije rekao ciji je on bio placenik?

 10. Anđe says:

  Da, bio je plaćenik iz budžeta srbije u ono vreme, a njegov sinčić Marko je izjavio da muškarac koji do svoje 30-te nije milioner, kako taj nije ni sposoban čovek. Sve to u članku je istinito o zloboleonu jednoparti, ali nije i kompletno, jer je sloba pavio i kardinalne greške, tako velike da su ga koštale svega pa i života. On kao da nije znao ustav SFRJ da svaka republika ima pravo na samoopredeljenje do otcepljenja. Slovenci su hteli konfederaciju i sve je moglo da se dogovori na Brionima, ali je zlobica delovao protiv ustava, podsmevao se svakoj drugoj republici, slovencima uveo sankcije itd.itd. nije bio dobar diplomata ali kako god mi tada patili znate i on je naš Srbin čovek ima gore navedene zasluge i ovde dole navedene greške pa se sve to potire.

 11. Marko says:

  On je bio titoista u genima, kao i njegovo kompletno okruženje i svi generali. A poznato je da ko je za Tita taj je protiv Srba i obratno. Nespojivo je...isključuje jedno drugo. On i ona su bili frikovi i radili su za starne službe. Mira nije uzela njegovo prezime čak ni kaomdrugo. Ubijali su svoje političke protivnike. Unazadili srbe za 300 ili 400 godina. Kriminalci, ološ, fukara, šljam. Pljačka stotina hiljada državnih stanova za po dve marke, inflacija, piramidalne štednje, guranje Srba u rat za Jugoslaviju kad su svi drugi ratovali za svoj narod i državu... demonska posla

  • Lune says:

   Hm,hmm..uporan si u budalastinama..ali, znam da je za vreme Tita,moja porodica,delovi u sarajevu, hrvatskoj, bila u svojim kucama,radnim mestima, seoskim gazdinstvima..a, onda pljunuste "Titoizam", prigrli ste svi nacizam pa "izvolte u kolimaaa".."rukuju se rukuju oni koji putuju", svi Srbi, bili su u jednoj drzavi, a deo u Srbiji "proglasen za okupatore".

 12. ante says:

  milosevic je mogo stvarati i muderozovati vojsku u srbiji ima je sanse i podrsku od srba ali je on izdo i vojsku i srbe drza do kraja da postoji jugoslavija a on je znao da je nema . jugoslavije samo sinjel titin osto na vojniku on je milosevic osnovo crvene beretke i kriminalce a pogazijo vojnika i staresinu nijednog generala ni oficira nije spasijo od tudmana u hrv. pa kako ce onda da ostane veran srbiji on je rasturijo jugoslovenske oficire i nide srbe nije branijo na prostoru jugoslavije srbi su se digli sami u odbranu i u hrv, i u bosni daj vise sklonite te lopove jugoslovenske

 13. opet ja says:

  Ta baraba je bila pion bankstera sa Wall strita. Zajedno sa Tuđmanom je rasturio SFRJ, zato su dovedeni na vlast. Setite se jeseni 1991 kada je sva vojna sila bila u našim rukama, mogli smo za dve nedelje da stignemo do Beča, a kamo li da povratimo Jugoslaviju i razbijemo separatiste. Posle toga je krenuo u rasturanje srpske države i privrede. Pustio je da padne Krajina i deo Rep. Srpske. Pustio je da se Šiptari naoružaju i da isprovociraju sukobe. Na kraju je ušao u rat protiv NATO i kada to niko nije očekivao potpisao kapitualciju. Baraba i izdajnik kakvog nismo imali nikada. Gori je i od Pavelića. Glupani neobrazovani i zaboravni. Ne svi komentatori hvala Bogu.

 14. dusko says:

  Poslednji pravi drzavnik na celu Srbije bio je Milosevic, a ovi posle njega su smesni i zalosni !!

 15. opet ja says:

  Daj ne lupaj Duško i ostali. Da li shvatate da je ostavio celu Krajinu na nož Tuđmanu i da nije prstom mrdnuo??!! Pre toga je razmontirao SFRJ. Posle toga predao i Kosovo uz nazovi borbu. Ako uđeš u rat onda ratuj do kraja, a ne da posle 2 ipo meseca kapituliraš nakon potpuno uništene infrastrukture i privrede-ono malo što je preostalo posle Slobinog uništavanja i rasprodaje. A inače sumnjam da je umro u Hagu. Pre bih rekao da su ga njegovi poslodavci sa Wall strita tako sklonili od suđenja u Srbiji. Ko ga je uopšte i video mrtvog??!! Mnogo ste naivni i zaboravni.

 16. knn62. says:

  Kninjani ti nisu zaboravili kako si se nepokolebljivo borio da ne završimo u raljama naše "braće"!

 17. Dragisa Dag says:

  S.Milosevic je bio kriv i njegov sps i jul.Ma ne zanosite se hteo je rat sa NATO zemljama.to je istina.Dolazili su NATO izaslanici i davali mu opcije ali je sve odbijao.Nije da pravdam NATO i taj savez je kriv za mnoga nedela ali prvo sps i jul tadasnji su ukidali opoziciju nacionalno-gradjansku,hapsili ne istomisljenike itd.Kamo srece da mu je ovde sudjeno!!!!

 18. Mlax says:

  Nemozemo protiv toliko zla I mrznje protiv sebe.Slomili su nas I sada nas komadaju I samo Bog nas moze spasiti.Miloseviceva Srbija je bila losa a ova sadasnja je jos gora....

 19. dragan says:

  Dolaze uskoro Godine Raspleta po knjizi druga Slobodana Milosevica kome bi na prorocanstvima pozavidio i sam Mitar Tarabic, kremanski prorok

 20. Marko says:

  Hm, hmmm... ne znam ko je uporan u budalaštinama? Onaj ko demaskira titoističke zločine i obmane ili onaj ko je za Tita i Jugoslaviju a u isto vreme ubeđuje sebe i druge da je pravoslavac i Srbin i da je za Srbiju? A S.M je bio i za Tita i za Jugoslaviju. Ali dobro, znam da nisi naivan Lune...znam da ti je jasno i meni je jasno. Ajd..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *